perjantai 16. heinäkuuta 2010

Saippuatehdas


Kiireinen viikko takana ja ihanat lomaviikot edessä! Vietimme mieheni kanssa laatuaikaa menneellä viikolla kotona, kun lapset olivat isovanhempien kanssa Unelmassa. Kävimme joka ilta kaupungilla terasseilla syömässä, mutta myös remontin tiimoilta oli kaikenlaista tehtävää. Maalausurakka etenee vauhdilla ja jumppasimmekin tavaroita huoneesta toiseen tuntitolkulla. Menemme taas sunnuntaina siirtelemään tavaroita ja otan samalla kuvia tehosteseinistämme. Meille tulee pari Decosin struktuuriseinää ja ne näyttävät tosi hyviltä :)

Mutta nyt siis loma on alkanut ja vietämme sitä enimmäkseen Unelmassa. Luova tuuleni on edelleen jatkunut ja olenkin tänään värkännyt yhtä ja toista. Palaan noihin värkkäyksiini vielä myöhemmin.


Ohessa kuvia toissa viikolla tekemistämme saippuoista. Teimme lasten kanssa saippuoita Pandurosta ostamillani tykötarpeilla ja saippuan tekeminen olikin yllättävän helppoa. Osaan saippuoista lisäsimme laventelia, joka näkyy hieman epätasaisina alueina saippuoissa. Yhden saippuan pintaan laitoin taas pikkuisia simpukoita. 

Kävin eilen Sinooperissa hakemassa lisää tarvikkeita, niin koukuttavaa touhu oli. Mieleni tekisi kokeilla viimeisimmän Tilda-kirjan saippuakakkua, katsotaan josko lomalla innostuisin kokeilemaan sen tekemistä. 


Käärimme saippuoita vanhoihin sanomalehtiin ja silkkipaperiin. Kaivelimme myös nauhavarastojani ja löysimmekin kivoja nauhoja saippuoiden somisteiksi. Näitä on kiva viedä vaikka tuliaisiksi.

Ihana helteinen viikonloppu tulossa ja huomenna olemmekin menossa katsomaan Mommilanjärven soutuja. Se on paikallinen iso tapahtuma, jossa emme ole vielä ehtineet aikaisempina Unelma-vuosina vierailla.  Treffaan myös illalla ystäviäni Mummotunnelissa, joten paljon kivaa on taas tiedossa :)

Iloista helteistä viikonloppua kaikille!

Terkuin Merja

12 kommenttia:

miolann kirjoitti...

Oi miten suloisia saippuoita! Tekisi mieli itsekin kokeilla.

Mari - Somasti kirjoitti...

Somia saippuoita! Tein itsekin viime joulun aikaa kanelisaippuoita joululahjoiksi. Miten olet saanut nuo tekstit ja muodot? Onko sinulla jotain valmiita muotteja? Itse tein nimittäin vaan "tylsästi" maitopurkkeihin..

Merja K kirjoitti...

Hei Miolann, kokeilemaan vaan, oli nimittäin yllättävän helppoa puuhaa. Tämä olisi oivaa touhua sadepäivinä, tosin sateita ei taida olla liielmälti tiedossa :)

Moikka Mari, Panduron setissä oli valmiina muotit ja "leimaset", jolla sai tehtyä tekstit. Osan saippuoista tein vanhoihin leivosmuotteihin. Mielestäni Sinooperissa oli myös vastaavia tekstejä ja muotteja.

Mirka kirjoitti...

Olipas suloisia saippuoita :)

Virpi kirjoitti...

Ihania saippuoita! Kiva idea kääriä niitä paperiin ja pitsiin :) Onnellinen on se joka tuollaisen tuliaisiksi saa. Täytyypä joskus kokeilla itsekin :)

Mukavaa viikonloppua!

Sanna kirjoitti...

aivan ihania saippuoita!! :)

Vekarus kirjoitti...

Vau, miten ihania! Ja juuri oikean värisiäkin :-) Tuotahan voisi itsekin kokeilla...

Ihanaa lomaa niin teille kuin meillekin!

Merja K kirjoitti...

Hei Mirka, kiva kun kävit ja jätit kommentin.

Heissan Virpi, vanhoja lehtiä voi käyttää yllättävän moneen tarkoitukseen ja itsekin pidän kovasti noista kääreistä.

Merja K kirjoitti...

Hei Nanna, kiva kun kommentoit ja mukavaa viikonloppua.

Moikka Vekarus, väri tosiaankin olisi passeli teidän kesähuvilalle :) Näitä voi tehdä aika pientenkin lasten kanssa, tosi saippumassa on sulana aika kuumaa.

Ihanaa lomaa!

Niina kirjoitti...

Voi miten ihanan blogin löysin!!
Mahtavia noi saippuat!Tulen toistekkin!:)

Riikka T kirjoitti...

Hei!
Kiitos ensimmäiseksi monista kommenteista blogissani.
Hienoja saippuoita olette tehneet. Se Tilda-kirjan saippuakakku on kyllä tosi hieno ja minäkin harkitsen sen tekemistä!
Ruskeaksi öljytyt puutarhakalusteet voisi ehkä sävyttää esim tummanharmaaksi, jos siitä tykkää enemmän. Ajattelin kokeilla omiini joskus.
Minkä värinen pionisi on? Meidän vaaleanpunainen pieni on kestänyt siirtelyä hyvin, syksyllä olen ollut asialla.

Merja K kirjoitti...

Hei Maija Maitoparta, kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaan!

Moikka Riikka, kiitos hyvästä vinkistä puutarhakalusteiden suhteen. Tuota voisikin kokeilla, tosin Mr Järkeä täytynee vähän suostutella ;) Pionissa taisi olla vain yksi kukka tänä kesänä, olisikohan ollut tummanpunainen. Reppana ollut heitteillä niin monta vuotta, että ei halua enää kukkia. Otan sen tehohoitoon ensi kesänä, kunhan olen ensi siirtänyt puskan