torstai 9. syyskuuta 2010

Omenoiden ja kanelin tuoksua


Uskomatonta, mutta totta - keittiöremontillemme saatiin piste! Asiasta riemastuneena aloin heti kokata. Muistin lukeneeni Esmeraldan blogista herkullisen omenahillon ohjeen ja sitä piti heti kokeilemani. Hillo oli ihan uskomattoman hyvää ja jääkaapissa odottaakin talvea monen monituista hillopurkkia. Teimme myös esikoisen leirikoulusta paluun kunniaksi kuopuksen kanssa pannaria. Kielen mennessään vievän pannariohjeen löysin täältä. Omenahillo ja pannari, täyskymppi!! Ei jäänyt muuten yhteen, eikä ihan kahteenkaan palaan meikäläisen herkkuhetki ;) Ja kanelin, omenoiden sekä vaniljasokerin tuoksu keittiössä oli huumaava..


Riemastuin myös ihanaakin ihanammasta syyssäästä ja vietin useamman tunnin pihan kimpussa. En ole kesäkuun jälkeen tehnyt pihalle mitään, en edes kastellut kasveja, mutta hyvin se näyttää pärjänneen. Kuvissa näkyvät koristekatteet olen hankkinut jo keväällä, mutta ne ovat vaan jääneet laittamatta. Nyt sain senkin aikaiseksi, jipii. 

 

Maanpeiteruusu kukkii vielä kauniisti, lempparini tosin tähän aikaan vuodesta on syyshortensia.
 

Vaikkakin remontti on vielä kesken, ilahduin niin kovasti keittiön jättiaskeleesta, että hankin piristystä takan reunalle. Olohuone on kaikista keskeneräisin tila, mutta pirteän värikkäät gerberat vievät katseen sekasotkusta muualle :)


Huomenna on tiedossa ihana vapaapäivä ja aionkin humputella koko päivän rakkaan ystäväni kanssa. Ohjelmassa on ainakin retki Porvooseen, katsotaan mitä muuta keksitään :) 

Kirpakkaa tulevaa viikonloppua!

Torstaiterkuin Merja

18 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Onnea! Varmasti oli mahtava tunne saada jotain valmiiksi!

Voi, kuinka kauniilta pihanne näyttää tähänkin aikaan vuodesta. Maanpeiteruusu kuulosti mukavalta, pitääkö sitä leikellä tai hoivata muuten?

Mukavaa pitkää viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Heips, leikkasin keväällä ruusun alas, kun taimet näyttivät pahoin paleltuneelta. Taimet lähtivät hyvin kasvuun leikkauksen jälkeen, yksi ainostaan oli talven aikana kuollut. Muina vuosina en ole talven jälkeen tehnyt ruusulle mitään.

Mukavaa viikkistä myös sinulle!

Unknown kirjoitti...

Onnea remotille ;).
Omppuhilloa, menen heti kattoamaan sitä reseptiä, sitä mekin tarvitsemme oikein kovasti.

Terkut Saksasta Jutta

Merja K kirjoitti...

Moikka Jutta, kiva kun poikkesit. Voin tosiaan suositella ko. hilloa :)

Esmeralda kirjoitti...

Heippa! Kiva, että pidit hillo-ohjeestani. :)
Piha näyttää todella kauniille. Upeat nuo kivetykset. Meneekö tuossa mukulakivillä polku?

Merja K kirjoitti...

Heissan ja kiitos ohjeesta :)

Tuo mukulakiveys on aivan kiinni talossamme. Mukulakiveyksen "takana" on olohuoneen ja ruokailutilan ikkunat

Rilla kirjoitti...

Hauskaa vapaapäivää myös sinne!! Ilo irti :D

Ihanat pihakuvat. Meillä taitaa odotella lähinnä syksyä tuo piha...

Merja K kirjoitti...

Heips Rilla, kuin myös :)

Riitta kirjoitti...

Tuostapa sain vinkin huomisen kahvihetkeen, pannaria ja omppuhilloa. Meillä vaan täytyy tänä vuonna ilmeisesti syödä kaupan hilloa kun en ole vielä mistään saanut omppuja :(
Tiedän tuon tunteen remontin suhteen, meillä on nyt olohuone ,keittiö ja ruokailuhuone valmiit eli alakerta ja yläkerran remontti alkuvaiheessaan. Se tarkoittaa sitä että valmiit huoneet ovat täynnä kaikkea ylimääräistä tavaraa ja ruokailuhuone on täl hetkellä makuuhuoneemme. Tsemppiä remonttiin ja aurinkoista viikonloppua !

Merja K kirjoitti...

Riitta, meilläkään ei ole omenoita omasta takaa, mutta sain niitä kassitolkulla mieheni vanhemmilta. Viikonloppuna vielä uudet hillotalkoot :)

Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

Maireanna kirjoitti...

Voi miten kaunis piha sinulla onkaan, vaikka väitit että et ole paljoa kastellut. Kasvit on siis hyvin valittu, eivät tarvitse aina huoltamista. helppohoitoinen!
Tuo syyshortensia on minunkin ehdoton suosikkini syksyllä!
Mukavaa viikonloppua Sinulle!

Merja K kirjoitti...

Hei Anna, piha pärjää tosiaankin aika lailla yksistään. Meille on tehty pihasuunnitelma vuosia sitten ja toiveena oli saada helppohoitoinen piha. Hyvin näyttää onnistuneen :)

Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

kati kirjoitti...

Onnea uudistetulle keittiölle, joku oottaa täällä kuvia, hih.
Mukavaa viikonloppua ja humputtelupäivää!

Taikku kirjoitti...

Piha näyttää kauniilta. Ja takan kukkajutut kanssa! Minulla menossa tyttöjen huoneen remppaa, mutta nyt lähden hurvittelemaan kaupungille:)

Kivaa viikonloppua!

Sanna-Mari kirjoitti...

Varmaan uudessa keittiössä tekee mieli koko ajan jotain kokkailla!

Teit sillon jokin aika sitten niitä saippuoita. Mulla on samanmoiset suunnitelmat ja aloin miettiin, että miten se saippua lähtee alumiinisesta vuoasta irti. Tarviiko jotain kikkailuja? Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja hyvää viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Kati, yritän ottaa lähipäivinä keittiöstä kuvia. Pöydillä on vielä toistaiseksi vähän liikaa tavaraa :) Eivät ole löytäneet vielä tietään kaappeihin

Taikku, toivottavasti oli onnistuneet hurvittelut!

Sanna-Mari, käyn vastailemassa blogissasi

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Maissi kirjoitti...

Heissan piiitkästä aikaa!!! Minäkin taas innostuin jatkamaan blogistaniassa. Olen pienokaisen kanssa äitiyslomalla :´). Ihania kukkasia sinullakin ja samat on ihastukset, syyshortenssia on kovasti minunkin mieleeni!

Merja K kirjoitti...

Moikka Maissi, kiva kuulla että olet palannut. Kävin heti blogissasi ihastelemassa uuden perheenjäsenenne kuvaa. Onnea!