tiistai 28. helmikuuta 2012

Täällä taas


Heikun keikun, täällä ollaan taas. Hiihtoloma sujui mainiosti Vuokatin maisemissa ja viikon aikana ehdin urheilla sydämeni kyllyydestä aamusta iltaan :) Mahtava loma! Ainut takapakki oli Mr Järjelle viimeisenä lomapäivänä tapahtunut äksidentti. Ulkomaalainen nainen laski rinteessä suoraan eteen takavasemmalta, jolloin Mr Järki kaatui pahasti kätensä päälle - ambulanssilla Kajaanin sairaalaan ja käsi kipsiin. Sain siis kunnian toimia kuskina paluumatkalla ja itku meinasi päästä kotipihaan tullessa; kahdeksan tunnin ajo takana ja piha aivan täynnä lunta. Sain lapioida kovaa lunta tunnin verran, ennenkuin sain edes ajettua auton pihaan, huh! Ja lisää lunta tulee parhaillaan taivaan täydeltä, pääsen siis taas tänään hyötyliikkumaan..

Olen saanut viime aikoina usemman tunnustuksen, kiitos niistä! Kotomon Tainalta sain haasten, jossa tehtävänä oli vastata 10 kysymykseen. Ohessa vastaukseni, joita piti ihan hetki miettiäkin :)


1. Tunnen itseni Vuoden Mutsiksi, kun... murkku halaa ja sanoo ”olet kiva äiti”  Negatiivisessa mielessä silloin, kun olen menettänyt malttini kymmenen kertaa saman päivän aikana ;)

2. Lapsiperhe-elämässä haasteellisinta on...
se, että saa 24 h tuntia riittämään kaikkeen. Haasteellista on myös se, että muistaa pitää huolta itsestään, jotta jaksaa. Tämän asian olen kantapään kautta oppinut viime vuosina ja viimein tuntuu siltä, että arki on todella hyvin tasapainossa.

3. Suurin lapseltani saama kohteliaisuus on se, kun hän.. on vilpittömästi iloinnut oltuani paljon kotona ja läsnä lasten elämässä. Tein suuren elämänmuutoksen joitakin vuosia sitten ja varsinkin esikoinen on ollut siitä kovin iloinen.

4. Kello 12 yöllä olen yleensä...
sikeässä unessa

5. Kello 8 aamulla olen yleensä... tehnyt aamupuurot ja laittanut lapset kouluun. Sen jälkeen nautin itse kiireettömästä aamuhetkestä ja juon rauhassa kahvia ennen työtohinoita.

6. Haluaisin sanoa lapsen/lasten isälle, että... parane pian!

7. Haluaisin sanoa omalle äidilleni, että... tämä on paha. Juuri nyt ei tule mitään mieleen!

8. Viimeksi kiroilin, kun...
hmm, en muista, mutta eiköhän joku kirosana ole viime päivinä livahtanut suusta.
 

9. En ole koskaan osannut... tähän en osaa vastata. Monenmoista olen kokeillut ja jos jonkun asian haluan oppia, menen sitten vaikka läpi harmaan kiven. Mottoni on "If there is a will, there is a way!"

10. Parasta, mitä housut jalassa ja ilman lapsia voi tehdä, on... pelata tennistä. Tennis on uusin harrastukseni ja olen hurahtanut siihen aivan täysin, aivan mahtava laji! 


Taikulta ja Askartelin Itte sain seuraavan tunnuksen, jossa tunnustuksen saajan pitää kirjoittaa seitsemän random faktaa itsestään. Tässä ovat seitsemän ensimmäiseksi mieleen tullutta asiaa: 

- Olen onnellinen. Radiossa soi juuri nyt "On niin helppoo olla onnellinen" ja olen täysin samaa mieltä laulun kertosäkeistön sanojen kanssa.
- Odotan kevättä, mutta olen ehdottomasti kesäihminen.
- Olen hurahtanut urheiluun ja viime aikoina on tullut kokeiltua paljon uusia lajeja.
- Kädentaidot on ehdottomasti minun juttu ja viimeinkin tiedän, mikä minusta tulee isona.
- Inhoan aikaisia aamuherätyksiä ja jos en saa nukkua tarpeeksi, minusta tulee äreä ja  kiukkuinen.
- Olen äkkipikainen, mutta olen oppinut hillitsemään tuota puolta itsessäni.
- Minulla on aivan mahtava perhe, ihanat lapset ja loistava aviomies.


Tässä siis tunnuksia ja faktoja minusta itsestäni :) En laita niitä tällä kertaa eteenpäin, koska ne ovat kiertäneet jo aika monessa blogissa. Kiitos vielä tunnustuksista!


Värkkäysrintamallakin olen ehtinyt edes hieman kunnostautua ja tein taas "vaihteeksi" rasioita, onpa yllättävää!


Oma lempparini on tällä kertaa tämä memories -rasia. Rasia on päällystetty servetillä decoupage-lakan avulla, kannessa on vanhasta nuottipaperista revitty pala, jonka reunoja tummensin leimasintyynyn avulla. Memories -teksti on leimattu niin ikään revitylle paperin palalle ja kukka on tehty Bigshot-leikkurin avulla. Rasin reunassa on pitsiä. Tähän rasiaan voisi vaikka laittaa vanhoja valokuvia.Nyt täytyy palata sorvin ääreen, työt odottavat näin loman jälkeen. Mukavaa tiistaita ja tervetuloa uudet lukijat, teitä on tullut mukavasti lisää lomani aikana!

Tiistaiterkuin Merja

12 kommenttia:

Ruususuun äiti kirjoitti...

Hauskoja tunnustuksia ja ihania rasioita! Mukavaa viikkoa teille toivoen!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Heippa! Kiva kun tulit takaisin, vaikka loma on kyllä aina mukavaa! Juu, nyt riittäisi lumen tulo täälläkin..ei oikein mahdu enään mihinkään sitä lykkimään..no,kyllä kevät vielä koitaa..ja ensi viikonlopuksi luvattiin kaunista aurinkosäätä! Hyvää päivänjatkoa!

Saga kirjoitti...

No, jopas kävi pahasti. Onko väärin sanottu,e ttä onneksi sentään edes oli viimeinen lomapäivä....Rasiat ovat taas ylivertaisia ja samaten tykkään, myös tuosta sinun ykkösrasiasta, se on ihana.

Hanni kirjoitti...

Harmillinen tuo äksidentti. Toivottavasti käsi korjaantuu pian!

Rasiat ovat ihania, niinkuin aina.

Tunnustuksiin liittyvissä vastauksissasi huokuu ihanasti perhekeskeisyys, perheesi tärkeys ja tasapaino itsesi kanssa. Hienoa, että olet löytänyt oikean suunnan.Itselleni kun on tällä hetkellä oikean suunnan löytäminen elintärkeä asia ja siksi näitä muutoksia olen järjestellyt tähän elämäntilanteeseen. =D

Mukavaa viikonjatkoa! Pääsisinpä pian johonkin askarteluiltamaasi.

Mari kirjoitti...

Lunta on täälläkin tullut tänään silmät ja korvat täyteen - tai lähinnä tuuli on juoksuttanut sitä isoksi kinoksiksi ja varmasti just tuohon autopaikallemme - toista tuntia tein minäkin äsken lumitöitä, taas, uh.
Vielä 'odotellaan' että lumiaura käy tuuppaamassa liittymän illan mittaan uudestaan umpeen, niinhän se aina tekee...lisää hyötyliikuntaa tiedossa siis!

Kiva kuulla että lomanne Vuokatissa oli suurilta osin onnistunut, harmillinen juttu tosin kyllä tuo äksidentti. :/

Olipa myös kiva lukea tunnustuksiasi. ;)
Mukavia hetkiä viikkosi varrelle & iloa kevään odotukseen!

Peppi kirjoitti...

Hyvälle kuulosti loma onnettomuuteen asti. Kaikkea sitä aina sattuukin. hui.
Ihania rasioita jälleen. Tuon leimasintyynyn käyttäminen paperinreunoihin näyttää hyvälle. Ja turvallisemmalle kuin jos kärventäisi niitä tulella :)
Hyvää työviikkoa!

Taikku kirjoitti...

Tervetuloa taas arkeen! t. toinen aamuntorkku:)

Minna kirjoitti...

Tyttö mustalla rusetilla on suosikkini. :)
Tervetuloa takaisin kauniiseen arkeen!

Kotivalo kirjoitti...

Voi Järkiparkaa!! Paranemisia hänelle. Lumitöitä on tosiaan riittänyt tänä vuonna, I feel for you =)

Sanna-Mari kirjoitti...

Hauskoja tunnustuksia ja toooosi kauniita rasioita :)

Merja K kirjoitti...

Kiitos Ruususuun äiti!

Riitta Sinikka, sama ongelma meillä, piha on niin täynnä lunta, ettei se enää mahdu mihinkään :)

Saga, samaa ajattelin minäkin. Eli jos oli onnettomuus tapahtuakseen, niin "parhaaseen" mahdolliseen aikaan se sattui. Iltapäivä ja yksi tennisvuoro meni "hukkaan", muuten saatiin nauttia huippulomasta

Hanni, kauniisti kirjoitettu. Piti ihan itsekin lukea vastaukseni uudemman kerran :) Kiitos!

Mari, minäkin odottelen vielä lumiauraa, jotta "pääsen" uudemman kerran pihalle lunta lykkimään

Merja K kirjoitti...

Peppi, leimasimilla saa helposti vintage-lookkia, käytän tuota keinoa usein

Kiitos Taikku! Sinun "tunnustuksesi" olivat muuten sellaisia, että pystyin allekirjoittamaan ne kaikki itsekin :)

Minna, tuossa rasiassa käytin muuten reunassa washi-teippiä, se sopi hyvin rasian henkeen

Kotivalo, minua säälittää Mr Järki-polo, yhdellä kädellä on vähän hankala toimia

Kiitos Sanna-Mari!