maanantai 9. kesäkuuta 2008

J'aime Paris


Kuten otsikosta huomaatte, meikäläisellä on tuo ranska ihan hallussa. Osaan myös sanoa bonjour ja au revoir, mutta siihenpä se sitten loppuukin. Tai no pari muuta sanaa on tarttunut hihaan, mutta enpä voi tuolla ranskankielen taidolla erityisemmin kehuskella. Kun aikanani tein työmatkoja Ranskaan, suoritin kuukauden mittaisen pikakielikurssin, mutta koska ranska on sen verran kimurantti kieli, opintoja olisi pitänyt jatkaa. Oikeasti kyllä pidän ranskankielestä, se kuulostaa kauniilta ja on sopivasti haasteellinen.

Kieliopintojeni aikaan olin taas kerran työmatkalla Pariisissa ja illallisella Ranskassa asuneen tuttavani kanssa. Kun tuli jälkiruoan tilaamisen aika, halusin briljeerata ranskankielen osaamisellani ja sanoin sujuvasti tarjoilijanuorukaiselle "Je t'aime chokolat". Siitähän riemu repesi ja meikälänen oli aivan ihmeissään, että what!! Seuralaiseni pyysi minua miettimään uudestaan sanomistani ja viimein hiffasin, mikä meni pieleen. Tarkoitukseni oli siis kertoa, että rakastan suklaata, mutta sanoinkin, että rakastan sinua suklaa. Tarjoilijanuorikainen oli kyllä kovin komea ja ruskeasilmäinen..

Muutama sana vielä tuosta viime viikonlopun reissusta. Matka oli mahtava, ihana, rentouttava, piristävä, akkuja lataava jne... Pariisi ei kyllä petä koskaan. Ja vaikka sää ei ollutkaan niin hyvä kuin täällä Suomessa, ei se haitannut eikä harmittanut. Tuli ainakin käveltyä ja istuskeltua ihanissa katukahviloissa. Parasta Pariisissa mielestäni onkin ihmisvilinän katselu. Pakollinen museovisiitti tuli myös tehtyä, tällä kertaa vuorossa oli Picasso.

Ja koska hotellimme oli sopivasti isojen tavaratalojen läheisyydessä, piti tietty niiden valikoimat katsastaa. Huvittavinta oli, että tulimme kotiin mukanamme noin 140 ateriainta. Kuka ihme lähtee Pariisiin haarukkaostoksille?? Mutta kun sopiva setti tuli vastaan ja se oli alennettu -30 %, niin tilaisuuteen oli pakko tarttua. Tuli kuitenkin edullisemmaksi kuin hackmannit tms ja Unelma tarvitsee ateriaimia. Lisäksi kuvissa olevat Sabren kuviolliset veitset, haarukat ja lusikat olivat niin herkullisen näköisiä, että myös niitä lähti mukaan Unelmaa silmällä pitäen. Olisin myös halunnut ostaa kokoontaitettavan puutarhasohvan (siis sellaisen pienen ja kevyen), mutta siinä kohdassa mieheni ei enää antanut periksi, ihme tyyppi ;)
Paluu arkeen ja viikko pitäisikin aloittaa siivouksella. Kumma juttu, että mielessä on kymmenen muuta asioita, johon voisi tarttua kuten esimerkiksi Tilda-ompelukset :)

Iloista alkavaa viikkoa!

Terkuin Merja

14 kommenttia:

Punaisessa Tuvassa kirjoitti...

Mäkin haluan Pariisiin.. :)
Ihanan pirteitä aterimia, syötävän suloiset värit!

Sooloilija kirjoitti...

Tervetuloa kotiin.. Hyvät, erikoiset kuvat!
(Pariisiin on aina ikävä, ja nyt tuli taas sinne ikävä..Mut ei voi mitään, nyt ei sinne pääse..)

Maissi kirjoitti...

:´) Hauska kommellus, täällä hymyssä suu!! Mukava kuulla, että matkanne meni mukavasti. Ja ihania aterimia, just Unelmaan sopivia. Sit jotain pilkkuastioita tuohon kaveriksi ja kattaus on aivan ihastuttava!!

Mukavaa viikkoa!

Malwis kirjoitti...

Ompa syötävän suloisia aterimia. ♥

Outi kirjoitti...

Heippa! Ja kiva kun olet palannut takaisin! Hienoa että lomanne oli onnistunut ja ihanat aterimetkin löysitte Pariisista. Ei siis turha reissu.

Helmiliina kirjoitti...

Kovin ihalta kuullosti Pariisin reissu.. :)
ja aivan ihanat haarukat!

Suloista kesäkuun viikkoa! :)

Hannis kirjoitti...

Moikka!

Voi ei, meinasin pyörtyä, kun näin sun aterinsaaliin!!
Mulla on noita lusikoita 4. En ole raaskinut ostaa enempää :-) Stockalta ostanut, ovat melkein kympin kappale. Varmaan Ranskassa vähän halvempia, eikös ne sieltä ole kotoisinkin..?

P.S: Se T-aiheinen juttu oli mennyt perille, KIITOS VIELÄ!!! Söpö se juttu, minkä olit lisännyt tekstin "pohjaksi" :-) Pitää olla salainen, jos tämä ihminen lukee näitä!!!

anu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin ja Kiva että loma meni hyvin!Nuo aterimet on aivan ihania!
Ja voi että sain makeat naurut tuosta suklaisesta tarjoilijastasi!!!

Marja Kristiina kirjoitti...

:-D Mutta mikäpä siinä, kyllä aterimia aina tarvitaan, varsinkin noin söpöjä! Meillä ei ole sen pidempää ulkomaanreissua tiedossa kuin Stokis, mutta epäilen että minäkin tulen sieltä takaisin astiapyyhkeen, tiskiharjan tms kanssa... Joka tapauksessa taas jotain, jota mieheni ei sitten millään pysty tajuamaan.

Siis tervetuloa kotiin!!

Ja tietty jaksuja sinne! Pieniä ovat nämä minun kiireeni ja väsymykseni sinun Unelmaurakan ja putiikin rinnalla, mutta vielä on joka tapauksessa meikäläisellä hakusessa vielä pitkään se sinun jo saavuttamasi (elämän)muutos ja voimaantuminen.

Thinking of you fondly!

Tiia kirjoitti...

Kerran elämässäni olen ollut myös Pariisissa ja oli kyllä sellainen paikka, että sinne haluaa toistekin =)

Mukavaa, että teillä oli onnistunut matka ja kivoja ostoksia olet tehnyt!

Piipa kirjoitti...

Aivan kertakaikkisen ihastuttavat ja syötävän suloiset aterimet!!! Hauska tuo tarjoilija juttu!

Vilma kirjoitti...

Syötävän suloisia aterimia :)

Vilma kirjoitti...

Oho, tulipas ihan samanlainen kommentti kuin mitä malwis oli laittanut. :)

Maurelita kirjoitti...

Jee, blogilistan uudella toiminnolla "puhutuimmat aiheet" löysin Pariisin ystäviä !

http://www.blogilista.fi/haku?query=Pariisi

*hilpeä huiskutus*

j'aime qui aime Paris !