tiistai 10. maaliskuuta 2009

Munatalkoot


Suutarin lapsen kengät jne pitää varsin hyvin paikkansa myös meillä. Kun tekee enemmän tai vähemmän työkseen askartelujuttuja, ei lasten kanssa tule juurikaan askarreltua. Päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja tänään ryhdyimme tuumasta toimeen.

Suunnitelmissa oli askarrella pääsiäismunia joko neulahuovuttamalla tai silkkipaperilla päällystämällä. Eskarilainen keskittyi neulahuovutukseen, eikä onneksi pistänyt sormeensa. Neulahuovutusta tehneet varmasti tietävät, miten terävä ko. neula on, auts. Esikoinen taas päätti pienen tai vähän suuremman väännön jälkeen tehdä muutamat munat silkkipaperilla päällystämällä. Murrosiän pikku hiljaa hiipiessä olemme valitettavan usein erilinjoilla asioista, mutta onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen ja askarteluilta sujui lopulta hyvässä hengessä :)

Eskarilaisen askartelema pääsiäismuna:


Esikoisen askartelema pääsiäismuna:


Itsekin kerkesin tehdä yhtä ja toista. Villamunat on siis tehty neulahuovuttamalla ja muut silkkipaperista. Rutistelin silkkipaperia kasaan ja liimasin paperin munan päälle. Tekstit on printattu, tekstipaperi revitty arkista ja reunat väritetty chalkseilla (olikohan tuo se oikea nimi??) sekä kimalleliimalla. Myös silkkipaperia on väritetty hieman samaisilla chalkseilla. Helppoa ja nopeaa, onneksi pääsiäiseen on vielä aikaa, niin ehtii tehtailla noita munia enemmänkin.

Olonkeveys-kurssia on vielä muutama kerta jäljellä ja huomenna meillä on tyylikonsultin tapaaminen. Kiva nähdä mitä ilta tuo tullessaan. Ainakin etukäteen meidän on pitänyt leikata lehdistä itseä miellyttäviä asuja, en tosin löytänyt montaa sellaista kuvaa, joka olisi kolahtanut.

Nyt tämä askartelija lähtee saunomaan ja mietiskelemään arvontaa 100 000 kävijän kunniaksi. Tuo luku täyttyy juurikin kohta ja sitä täytyy kyllä juhlistaa :)

Terveisin Merja

23 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Ihana tuo vaaleanpunainen villamuna! Ajattelin itsekin aloittaa pääsiäisaskartelut, pitää mennä käymään Tiimarissa. En pidä keltaisesta, vaalean vihreä, liila ja valkoinen, siinä on mun pääsiäisvärit!

Hauskaa kevättä!

Kristiina

Marika kirjoitti...

Ihania pääsiäismunia olette askarrelleet :)

Päivi kirjoitti...

Huh, ompas melko kunnioitusta herättävä kävijämäärä :)
Kivoja munia olet askarrellut, ja jälkikasvu kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja!!!! JA lastenkin askartelut ovat hienoja...mistä lienevät perineen kädentaidot??? =D

t.maisuli

Inkivääri kirjoitti...

Ihania pääsiäismunia! Voi harmi kun omia muksuja ei saa enää innostettua askarteluhommiin, poikia kun ovat nämä kotonaolevat8)

Naapero kirjoitti...

Ihania pääsiäismunia! Tuommosia minäki voisin meille pääsiäistä koristelemaan ottaa =)
Minäkään en ole niin nuiden perinteisten pääsiäiskoristeiden ystävä. Lähinnä olen suunitellut keväänvihreitä ja vaalenapunaisia munia ompelevani ja jos edes yhden Tilda-kanasen saisi tuohon pöydän kulmalle pääsiäiseksi istumaan =)

Mukavaa viikon jatkoa!

-N-

Long Island kirjoitti...

Hauskoja mmunia ja kauniita todella.
Kysyisin sinulta että onko noissa tilda ompelupakkauksissa mmukana aina kaavat.
Ostin yhden pakkaiksen ja siinä ei ollut ollenkaan kaavoja.Aika hankala ommella ilman niitä.En ostanut sinulta vaan yhdestä askartelukaupasta.
Kiitos
Tiina

Merja K kirjoitti...

Heissan kaikille ja kiitos kommenteista :)

Long Island: Tilda ompelupakkauksisa on aina kaavat mukana. Pakkaus kannattaa palauttaa takaisin kauppaan.

Iloista keskiviikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi upeita nuo lastesi tekemät munat, ja sinunkin! Täytyy alkaa omienkin tyttöjen kanssa tekemään...

Sivullisen kommentti Long Islandille, että jos pakkauksesta on puuttunut kaavat, ne kaavat saat kaupasta kassalta pyytämällä. Panduron pakkauksissa oli pakkausvirhe kun niistä on puuttuneet ne kaavat.

Lennu kirjoitti...

Kivoja pääsiäisaskarteluja!
Täytyy itsekin viritellä jo tunnelmaa sellaiselle askartelulle.
Mukavaa keskiviikkoa terkuin Lennu

Tiia kirjoitti...

Voi kun kauniita askarteluja!

Mari kirjoitti...

Voi miten ihania pääsiäisaskarteluja! Tänä vuonna meinaan askarrella lasten kanssa paljon kaikenlaista... Viime vuosi oli aika nihkeä sillä saralla. Onnea 100 000 kävijästä:)

Long Island kirjoitti...

Kiitos tiedosta tämä auttoi paljon.
Terveisin Tiina

kati kirjoitti...

Minä innostuin erityisesti noista villamunista! Ihanaa askartelua lasten kanssa! Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin ;)

kati kirjoitti...

Palaankin vielä kun kerran sain inspiraation... Laitoiko tuon villamunan sisään ensin jotain? Vai onko koko muna villaa? Harmi vaan kun mulla ei ole noin herkullisen värisiä villoja varastossa ;)

Maissi kirjoitti...

Voi, miten ihania askarteluita olette tehneet! Minäkin sain tästä kyllä nyt sellaisen piristys- ja idearuiskeen, että täytynee käydä töistä päästessä shoppaamassa tarvikkeita pääsiäismuniin. Pidin erityisesti juuri noista silkkipaperista tehdyistä kaunokaisista. Ihania toki kaikki. Käytitkö pohjana styrox munia? Ja onnea ihan mahdottoman suuresta kävijämäärästä!!
Olet muuten laittanut uutta ilmettäkin tänne blogiisi. Ihanan keväinen ja pirteä. Mukavaa viikonloppua!

Sarppa kirjoitti...

Kauniita...

Merja K kirjoitti...

Heikunkeikun, ihana aamu täällä, aurinko paistaa :)

Kiitos kivoista kommenteista, niistä ilahtuu aina kovasti.

Munat on huovutettu styroxmunien päälle, jolloin ei tarvita kovin paksua kerrosta villaa. Myös ison munan pohjana on käytetty isoa avattavaa styroxmunaa.

Iloista tulevaa viikonloppua!

Katjaliini kirjoitti...

Ihania pääsiäismunia olette askarrelleet =0)

Nina kirjoitti...

Heipä hei!
Kyllä on kauniita pääsiäismunia lapset tehneet ja on nuo äidinkin tekemät hienoja ;)
Nuo pienet helmet näyttää tosi söpösiltä,minä tahon kanssa!!
Miten ne on kiinnitetty?
Murrosikä...hmm...minulla on neljä isointa lasta tuossa iässä...huokaisu...aika vääntämistä välillä ;) Aika menee niin nopiaan...
Iloista viikonloppua !!

piitis kirjoitti...

Kauniita pääsiäsmunia olette tehneet:)) Kiva kun lapset vielä askartelevat äidin kanssa.
Ps.Saammeko pian kuvia Unelmasta?
Mukavaa viikonloppua!
Terkuin Piitis

Anonyymi kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

lin kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網