tiistai 2. kesäkuuta 2009

Villa Carlotta

Como-järvellä on aivan ihastuttava paikka nimeltään Villa Carlotta. Ehdottamasti worth visit, jos sinne suuntaan eksyy.

Villa rakennettiin 1600-luvun loppupuolella rikkaalle milanolaisperheelle nimeltä Clerici. Tämän jälkeen villalla oli yksi omistaja, kunnes vuonna 1843 Villa myytiin Hollannin prinsessa Mariannelle. Marianne antoi Villan häälahjaksi tyttärelleen Carlotalle, josta Villan nimi juontaa juurensa.


Carlotan aviomies Georg II oli intohimoinen puutarhuri ja hän loi loisteliaan puutarhan. Pihapläntin koko on vaivaiset 70 000 neliömetriä, joten tontille mahtuu pensas jos toinenkin.

Georg teki puutarhaan erilaisia alueita ja tunnetuimmat näistä lienee rodo- ja atsalea-alueet. Keväällä pensaat puhkeavat kukkaan ja rinteillä on oikea kukkameri. Valitettavasti ko. pensaat eivät enää kukkineet meidän siellä ollessa, mutta näin valokuvan, jossa pensaat ovat loistossaan ja rinne näytti aivan uskomattoman kauniilta. Kyseisiä pensaita on lukemattomia, satoja, jopa tuhansia, pelkästään eri lajikkeita on n. 150 kpl.
Puutarhassa on myös kiviosio, bambupuutarha, ruusuja, ruusuja ja ruusuja, lukuisia harvinaisia kameliapensaita, sitrustunnelit jne. Näimme vain osan puutarhasta, kaikkialla oli niin paljon pensaita, puita, kukkia ja kasveja, enkä valitettavasti tunnistanut kasveista murto-osaakaan. Paikka olisi puutarha-asiantuntijalle taivas. Hän tunnistaisi harvinaisuudet ja ymmärtäisi niiden arvon - tavallinen pulliainen voi vain ihmetellä ja ihastella :)

Myös Villan sisätilat olivat huikaisevat. Huone toisensa jälkeen oli täynnä patsaita ja tauluja sekä perheeltä jääneitä museoituja huonekaluja. Terassilta oli aivan uskomattomat näkymät järvelle ja vastapäiselle rannalle. Sääli että Carlotta kuoli vain 23-vuotiaana, eikä hän päässyt nauttimaan kaikista näistä ihanuuksista. Villa kuitenkin pysyi Georgen suvun hallussa aina I maailmansotaan asti.


Ohessa kuvakavalkaadi pihasta ja puutarhasta. Laituri on aivan Villan edessä ja voin vain kuvitella, miten vieraat ovat saapuneet Villaan upeilla veneillään. Villan vierailumme aikana historian lehdet kahisivat ja taas kerran toivoi, että seinät osaisivat puhua!

Iloista kesäkuun ensimmäistä viikkoa :)

Terkuin Merja

9 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Oijoi kuinka upeaa, varsinkin kukkaloisto sykähdyttää aina! Mekin kävimme ihastelemassa Villoja mutta Hangossa, etelässä sekin :). Huikea reissu teillä siis takana!

Vekarus kirjoitti...

Kiitos ihanista kuvista ja tarinoista! Tuonne(kin) olisi ihanaa joskus matkustaa!

Jaanabella kirjoitti...

Oi miten kaunista! Oli mukava "matkustaa " ja ihailla maisemia Como-järvellä.

Kisumumma kirjoitti...

Oiiih, miten upeita kuvia, kerta kaikkisen ihana paikka. Mikä tunnelma... Kiitos kuvista.

marikan kirjoitti...

Kylläpä vaikuttaakin ihanalta paikalta, oisinpa saanut olla mukana...

maano kirjoitti...

huikeita kuvia :)

Merja K kirjoitti...

Heissan ja kiitos kivoista kommenteista :)

Mieli halajaa kyllä takaisin tuonne Comolle, varsinkin kun katsoo ikkunasta ulos :( Ehkä se kesä vielä Suomeenkin koittaa, johan saimme pienet maistiaset helteestä. Yritän ajatella positiivisesti, että sade tekee hyvää puutarhalle ;)

Lennu kirjoitti...

Upea ihana matka teillä on ollut. Hyvin pääsin tunnelmaan mukaan tarinassasi ja kuvissasi.

Sateiset tuuliset terveiset Saimaan rannalta Lennulta!

Jake kirjoitti...

On kyllä aivan toisenlaiset tunnelmat, kuin mitä Villa Unelma tarjoaa. Toisaalta tuollaisissa paikoissa on kiva käydä vain lomailemassa ja nauttia sitten oman kodin rauhasta.