lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vilpoinen kevätviikonloppu


Arrghhh, neljä tuntia lehtien haravointia takana ja olo aivan hyde. Lehdet jäivät syksyllä haravoimatta ja "jonka taakseen jättää, sen edestään löytää" pitää todella hyvin paikkansa tässä kohtaa. Mieheni on lämmittämässä saunaa, joten toivottavasti kipakat löylyt piristävät. Vietämme viikonloppua Unelmassa ja talowanhus saa taas kerran olotilan onnelliseksi ja seesteiseksi.

 

Ohessa muutamat kuvat Unelman olohuoneesta. Pengoin aamulla Unelman kaappeja ja löysin yllätyksekseni sohvilla olevien tyynyjen päälliset. Olin ehtinyt jo tyystin unohtaa noiden GreenGaten päällisten ja torkkupeiton olemassa olon. Olen ostanut tyynyn päälliset aikoja sitten kotikäyttöön, mutta tuonut ne näköjään jossain vaiheessa Unelmaan ja työntänyt kaapin perukoille. 

 

Hauskat tekstikivet ovat Stockalta ja Tilda Countrygirl on omaa tuotosta jo muutaman vuoden takaa.

 

Olen lueskellut ahkerasti puutarhakirjojani ja ideoinut Unelman pihaa. Yritän kuitenkin aloittaa maltilla kunnostustyöt ja tehdä tulevana kesänä vain kohtuullisesti pihatöitä. Kasvihuonetta halajaisin kovasti, mutta sen rakentaminen taitaa mennä seuraavalle kesälle, harmi.

Ai niin, piti kysyä vielä myyristä. Haravoidessani huomasin lukuisia myyrän tekemiä kasoja Unelman pihalla. Olisiko jollain hyvää vinkkiä myyrien karkoittamiseksi?
 
Nyt meikä lähtee saunomaan!

Lauantaiterkuin Merja

17 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihania löytöjä kaapista!

Viettäkää mukava viikonloppu! Toivottavasti mekin pääsemme huvilalle tänä viikonloppuna...

Lissu kirjoitti...

Ihana olkkari! Minä tykkään teidän huvilasta tosi paljon. Kiitos, että sain taas "vierailla".Hyvää viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Moikka Vekarus ja Lissu! Kiva kun poikkesitte ja kiitos kommenteistanne :)

Merja K kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Taikku kirjoitti...

Onpa teillä kaunista. Ja kiva Tilda. Niistä tulee aina uniikkeja vaikka kaavat ovat samat kaikille. Olen ommellut niitä itsekin..

Merja K kirjoitti...

Hei Taikku, olen ollut aiemmin addiktoinut noihin Tilda-juttuihin, nyttemmin innostus on vähän laantunut. Aika ei oikein riitä nykyään ompelujuttuihin, harmi :(

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Ihanan harmooninen ja rauhallisen oloinen olohuone!

Sama myyräongelma täälläkin, mikään kikka ei oikein tunnu tepsivän. Paitsi kissa... Jonka mielestä myyrät mitä mainioin leikkikalu... ;(

Intianminttu kirjoitti...

Myyränkoloja on pilvin pimein meidänkin mökillä ja tänä keväänä maa tuntuu olevan täynnä niiden tunneleita! Olen kokeillut laittaa niiden koloihin kanankakkarakeita, mutta viereen ilmestyy yleensä uusi kolo. Olen myös käyttänyt niitä maahan työnnettäviä, päriseviä myyränkarkottimia, mutta ei niistäkään näytä mitään mainittavaa tulosta syntyvän! Minäkin otan siis lisää vinkkejä vastaan! Ps. Samanlaisia puutarhakirjoja näköjään lueskellaan :)

Merja K kirjoitti...

Hei Bea´s, Unelman pihapiirissä vierailee välillä kaunis kissa, nyt vaan ei ole näkynyt pitkään aikaan. Hiiret täältä ovat hävinneet, mutta näköjään myyrät tulivat tilalle :)

Moikka Intianminttu, minulla oli ajatuksena kokeilla myös myyränkarkoittimia, mutta ei siis nähtävästi toimi, pah. Täytynee siis keksiä muita vaihtoehtoja.

Aurinkoista sunnuntaipäivää!

Riikka T kirjoitti...

Hei!
Rauhoittavaa tietoa myyristä: nuo kekoja tekevät myyrät ovat maamyyriä eli kontiaisia ja ne ovat hyönteissyöjiä eli niistä eo ole vaaraa kasveille.
Wikipedian mukaan nen ovat rauhoitettuja, joten niitä ei saa tappaa eikä edes häiritä.
Hienoja kuvia unelmasta.

Merja K kirjoitti...

Riikka moikka, kiitos kontiaistiedosta. Toivottavasti muuttaisivat kuitenkin muualle, piha on aivan täynnä multakasoja :)

Louise kirjoitti...

Unelman olohuone on kuin...unelma :O)

Merja K kirjoitti...

Hei Louise, kiitos unelmaisesta kommentista :O)

Hanni kirjoitti...

Ihana olohuone :) Myyrien kolojen suulle voi laittaa valkosipulin kynsiä (kuorittuina). Ensin kontiaiset viskaavat ne pois, mutta kun on sinnikäs, ja laittaa ne uudelleen koloon, myyrät häipyvät, ja tekevät käytävänsä muualle. Ehkä naapurin pihaan :D

Teija kirjoitti...

Kaunis ja suloinen on Unelman olkkari. Hih, minäkin teen välillä löytöjä omista kaapeista.. :)

Myyriä on meidänkin pihalla, ja paljon. Ja joka puolella. Ja pinta-alaa on niin paljon, että olen antanut myyrien olla. Kekoja ei ole, vain reikiä ja tunneleita, joten näitä sitten kaiketi saisi hävittää? Mutta olkoot, kun eivät toistaiseksi ainakaan suuremppa tuhoa ole saaneet aikaan :)

Merja K kirjoitti...

Heippa Hanni, kiitos vinkistä!

Teija heips, meillä Unelman pihassa vasta niitä kasoja, tunneleita ja reikiä ei ole vielä ainakaan näkynyt

SeriL kirjoitti...

Kylläpä Unelmanne on todellakin oikea unelma!!! Ihania kuvia!

Myyräongelmaan voisin antaa vinkkejä joista en osaa sanoa, et toimivat, koska en ole "ehtinyt" itse kokeilemaan, mut olen kuullut näiden tepsivän;

puutarhamyymälöistä saa verijauhetta (kuulostaa kamalalta) joka sekoitetaan veteen kastelukannuun ja maata kastellaan sillä. Veri karkottaa muyyrät, muttei vahingoita kasveja yms. eikä haise miltään jne. Toinen vaihtoehto on työntää syvälle maahan tanko, (esim. puinen) jonka päässä on ropeli. Ropelin pyöriessä tuulessa tanko johtaa äänen ja värinän maahan ja myyrät pysyvät poissa... Kannattaa ehkä kokeilla!?

Mukavaa tiistaita :D