sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lehtisulkeiset


Lauantaipäivä oli ihan uskomattoman kaunis Unelmassa. Meillä oli Mr Järjen kanssa monen monen tunnin lehtisulkeiset ja ihanassa syyssäässä tylsä homma tuntui itse asiassa tosi leppoisalta. Syystuuli, joka oli lempeä, ei lainkaan sellainen "luihin ja ytimiin" tuuli, viilensi mukavasti.

Reissumme meinasi jäädä perjantai-iltana kovin lyhyeksi, kun puolesta talosta meni sähköt. Pidämme Unelmassa vain alhaista peruslämpöä ja saapuessamme aina ensimmäinen urakka on saada talo lämpimäksi. Laitamme yleensä kolme-neljä erillistä sähköpatteria Unelman huoneisiin ja niillä saa ihan kohtuullisesti lämpöä lyhyessä ajassa.

Perjantaina laitoimme taas tapamme mukaan neljä patteria pörisemään ja saman aikaisesti Mr Järki paistoi lettuja, piti liesituuletinta päällä, uuni oli lämpinä + talon valaistuna. Minä taas kaivoin imurin esille ja aloin imuroida. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sähkösysteemit ylikuormittuivat ja sähköt poksahtivat. Hupsista, onneksi vain puolesta talosta, mutta sähkäriä tuli kyllä ikävä, kun sulakkeiden vaihtaminen ei auttanut. Mr Järki googletti lähimmän päivystävän sähkärin ja saimme hänet tunnin varoitusajalla visiitille. Tästä hässäkästä ainakin opimme sen, että talowanhuksen sähkösysteemit ovat hieman erilaiset kuin kotona :)


Otin lauantaina laiturilta useita kuvia, koska maisema oli niin uskomattoman kaunis. Ohessa yksi otoksistani. Olisin voinut jäädä istuskelemaan laiturille vaikka kuinka pitkäksi aikaa, niin rauhoittavaa ja hiljaista ympärillä oli.


Valitettavasti kaunis syksyinen lauantai vaihtui sateiseksi sunnuntaiksi ja jatkoimme sulkeisia hieman vetisimmässä tunnelmissa :) Näkymä laiturilta oli hieman erilainen tänään, tosin tämäkin maisema on mielestäni kaunis.


Lehtisulkeisten lakisääteisellä kahvitauolla väsäsin pikaisesti kranssin tammenlehdistä.  Unelman pihalla on upea vanha tammi, joka on varsinkin lasten suosiossa kiipeilypuuna. Ja iso puu kun on kyseessä, puun alla oli lehti poikineen :) Kranssi pääsi koristamaan saunatuvan ovea. Tuo rapistunut ovi on kaunis, onneksi emme ole vielä ehtineet maalata saunaa. Toivottavasti projekti viivästyy vielä muutamalla vuodella ;)

Uusi viikko taas, luistavaa viikon alkua!

Terkuin Merja

18 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Huhhuijakkaa kuinka kauniita kuvia oot ottanu! :)
Kävipä tuuri sen sähkärin kanssa, että jouti niin nopsaan.
Määkin keräsin tänään muutaman tammenlehden, jos kynttilälle tai parille väsäis siivet jossain vaiheessa. Voi kyllä ola, että ne unohtuu kirjan väliin...:D

Merja K kirjoitti...

Tuo siipi idea kuulostaa hyvältä, ei tullutkaan itselle mieleeni. Laitathan blogiisi näytille, jos ehdit tehdä, olisi kiva nähdä miltä näyttävät :)

Irmastiina kirjoitti...

Voi miten kaniita kuvia. Kuvista voi oikein tuntea,miten rauhallista ja hiljaista on..

Louise kirjoitti...

Ihanaa uutta lokakuun viimeistä viikkoa sinulle!!

Vekarus kirjoitti...

Upeita kuvia! Onneksi saitte sähköt kuntoon!

Minäkin toivoisin huvilan pihalle tammen ja vaahterankin, ne olisi ihania!

Mukavaa viikkoa!

Nonna kirjoitti...

Ihanat maisemat laiturilta. Molemmissa kuvissa on tunnelmaa!

Mua aina naurattaa tuo teidän Mr Järki! Mukavaa viikkoa!

Hannele kirjoitti...

Tuo teidän unelma on kyllä oikea unelma! Siellä varmasti sielu lepää :)

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, totta puhut :) Kuvia katsoessani itselle tulee heti se sama rauhallinen olo, joka minulla oli viikonloppua

Louise, kuin myös, mukavaa alkavaa viikkoa!

Merja K kirjoitti...

Vekarus, minullakin vaahtera hankintalistalla :)

Nonna, täytyykin laittaa vaikka seuraavaan postaukseen selitys tuosta Mr Järki nimestä. Sille on oma selityksensä ;)

Hannele, näin on, olo on aina rauhallinen, kun on saanut hetken vetää henkeä Unelmassa. Vanhoissa taloissa on ihan erityinen oma tunnelmansa

päivi kirjoitti...

lämmin kiitos vierailustasi!
mukavaa kun löysit blogiini,
täällä tulen vierailemaan jatkossakin:)

maanantaiterkut
päivi

Merja K kirjoitti...

Tervetuloa Päivi, kiva kun poikkesit :)

pampula kirjoitti...

Ehkä parasta ja samalla kamalinta syksyssä on lehtien haravointi. Meillä on pihalla neljä isoa vaahteraa, kaks tammea ja tosi iso koivu= paaaljoon lehtiä ja roskia. Ja en tajua mistä te kaikki keksitte täällä noita kranssijuttuja :)..minä vaan roijaan ne tyynesti kottikärryihin ja siitä maadoitukseen :)

Kauniita kuvia muuten! :)

Mr. Järki asiasta. Tämä sinun blogi on ihan ensimmäinen blogi, jota olen koskaan lukenut. Ja ihan heti kättelyssä kun bongasin tuon Mr. Järki nimen, muodostin mieleeni kuvan Suomen Carrie Bradshawsta..lyhyt hiuksisesta sellaisesta. Joten miehesikin täytyy olla tumma, pitkä, rikas ja extrasuper komea :) eikös? :)

Merja K kirjoitti...

Pampula, kiitos päivän piristyksestä, kommenttisi on ihan huippu :) !!

Esmeralda kirjoitti...

Oi, kuinka kauniita kuvia! Ihana rauhallinen tunnelma. :)
Ihana kranssi, kiva idea!

Aurinkoista viikkoa sinulle!

Merja K kirjoitti...

Hei Esmeralda, sinun sammalkranssi on myös kaunis, kävin ihailemassa sitä blogissasi.

Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

Eeviregina kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia rannasta!!!
Teidän Unelma on mielenkiintoinen paikka. Varmaan viihdytte siellä!
Mulla ei ole kotona paljoa haravoimista, kun isot puut kasvavat melkein tontin rajoilla ja tuuli vie lehdet viereisille pelloille. Toivottavasti naapurin pihalle ei mene meidän lehtiä! Keväisin on työpaikallani sitten sitäkin suurempi urakka lehtien kanssa, huoh.
Mulla on kaksi vaahteraa ja yksi mongolianvaahtera pihalla, mutta en ole koskaan tehnyt niistä kransseja. Villiviinin oksista kylläkin. Pirtsakkaa loppulokakuuta!

Miia kirjoitti...

Upeita järvikuvia! Onneksi saitte sähkärin niin nopsasti :)

Merja K kirjoitti...

Eeviregina, mongolianvaahtera kuulostaa mielenkiintoiselta, sellaista voisin harkita Unelmaankin. Tosin lehdet sen kun lisääntyisivät, mutta siinä "konkurssissa" ei varmaankaan yksi puu haittaa :)

Hei Miia, sano muuta. Jos ei olisi saatu sähkäriä, oltaisiin jouduttu lähtemään kotiin :(