tiistai 26. lokakuuta 2010

Singeri surraa


Innostuin siivoamaan kankaitani ja samalla istahdin pitkästä aikaa ompelukoneen ääreen. Paljon on ompeluideoita mielessä, mutta tällä kertaa ompelin tyynynpäälisen. Tyyny on ainakin toistaiseksi Unelmassa, mutta kunhan saamme kuopuksen huoneen remontoitua, tyyny päätynee kotiin. 


Esikoinenkin tilasi nimityynyn. Hänelle täytyy ideoida erilainen päälinen, kuopuksen maku on esikoisen makuun hieman liian "siirappinen" :) Pari ideaa on mielessä, täytyy vähän vielä kypsytellä..


Ohessa pari muutakin Unelman lastenhuoneeseen tekemääni juttua. Kello on valmis askartelukaupasta ostettu vaneripohja, joka on maalattu askartelumaalilla. Maalipinnan päälle on liimattu decoupage-lakalla Tilda-kuvioita. 


Yöpukupussin olen ommellut kangasmallipalasta, löysin pinon mallipaloja sopuhintaan vuosia sitten eräästä kangaskaupasta. Yläosan raidallinen kangas on Tildaa.

Täytyy muuten kertoa tästä tyynyn omistajasta vielä pieni hauska juttu. Hänhän on aiemmin väläytellyt "blondilausuntojaan", olen joskus niistä täällä kertoillut, mutta tällä kertaa meni tekemisen puolelle. Meillä oli ollut Unelmassa pitkästä aikaa hiiriä ja viritimme heti perjantai-iltana loukut. Varoitimme lapsia, että kannattaa pysyä loukuista kaukana, mutta eikös kuopus halunnut nähdä miten loukku toimii. Ja sormillehan se räpsähti ja taisi aikalailla sattuakin. Olimme tapauksen sattuessa ulkona haravoimassa lehtiä ja saimme aika kauan kysellä, missä sormi loukkaantui, koska kuopus ei halunnut millään kertoa. Ei sitten tullut mieleen kokeilla loukkua vaikka tikulla tms. :)

Mukavaa syksyistä viikon jatkoa!

Terkuin Merja

19 kommenttia:

Taikku kirjoitti...

Suloisia ompeluksia. Poikkesin just tänään tilda -kauppaan. Ostin pikkutilkun tildakangasta ja purkkisetin. Ne on niin söpöjä! Ompelukonetta olen minäkin katsellut sillä silmällä ;)

Sanna-Mari kirjoitti...

Söpö tyynynpäälinen. Noi Tildajutut on kyllä aikas kivoja, en oo itte kyllä haksahtanu niihin vaikka muutama kirja löytyyki hyllystä. Varmaan sitte kun Tipunen kasvaa ja sille alkaa laitteleen.

Unknown kirjoitti...

Ihania ompeluksia olet ommellu. Pitäisköhän tytölleni ommella samanlainen ;)

Terkut Jutta

Esmeralda kirjoitti...

Kaunis tyyny Iidalla! Ihana, harttainen! Pampulat on suloiset. :)

Aurinkoista viikkoa toivottelen!

Intianminttu kirjoitti...

Syötävän suloinen tyyny! Varmasti pikkutytön mieleen :)

Merja K kirjoitti...

Taikku, minullakin kesti aika pitkään tuo "sillä silmällä" vaihe, nyt taisin viimein päästä taas pitkästä aikaa ompelun makuun.

Sanna-Mari, minullakin välillä tökkii ja välillä taas jaksan värkätä tildauksia. Nyt näköjään puhaltaa taas Tilda-tuuli

Merja K kirjoitti...

Jutta, terkkuja Saksaan :)

Esmeralda, pampulat ovat näköjään juuri nyt mieleeni. Ostin äskettäin oikein pampula-koneen ja sillä tekaisee ne hetkessä. Suunnitteilla on jouluun monen moista "pampulajuttua"

Intianminttu, jep tyynystä kyllä tykättiin

päivi kirjoitti...

kauniit suurruutukset:)

yöterkut
päivi

Virpi kirjoitti...

Ihania Tilda-juttuja. Mikäs tää tällainen pampulakone on?

pampula kirjoitti...

Pampulakone kuulostaa hauskalta ;)

Ja nuo lasten jutut on ihania..meilläkin se on monesti niin,että kun jostain varotat tai kiellät niin pakkohan sinne on mennä sohimaan :) ja sitten ei voi tietenkään itkeä tai valittaa koska on mennyt just tekemään sen mitä ei pitäis tehdä :)

Kauniita juttuja olet tehnyt.. `ihailee ja huokailee`

Merja K kirjoitti...

Kiitos Päivi, olet tosiaankin ollut yöllä "liikenteessä" :)

Virpi, laitan postauksen tästä hauskasta "masiinasta" lähipäivinä. Ei ole mikään ihme juttu, mutta sillä saa tehtyä pom-pomit nopsasti

Pampula, juuri noin lasten kanssa ja meillä on yleensä kuopus se, jonka pitää kokeilla kaikkea kiellettyä. Odotan innolla murrosikää ;)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi miten soma tyyny ja suloisa ovat muutkin ompeleet.. olisipa tuo omelemisen taito itselläkin..:)

Aarre kirjoitti...

Ihania käsitöitä!

Marielisa kirjoitti...

Kivoja ompeluksia! :)

Kyllä se tahtoo niin olla, että joidenkin lasten on vain kokeiltava itse, eihän sitä muuten asioista tiedä. ;)))
Meillä kuopusneiti on samanlainen, voisin kuvitella että hän vieläkin tekisi jotain vastaavaa!...no toisaalta, ei me vanhemmatkaan taideta ihan kesyimmästä päästä olla lapsena oltu - sekä itse, että mies varsinkin, on oltu aikamoisia tättähääriä! ;)

sirkkis kirjoitti...

ihanaa Tildaa ja tyyny on söpö.

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, kiitos. Ompelu kannattaa aloittaa ensin jostain pienemmästä projekista. Kyllä ne taidot yleensä karttuvat tekiessä :)

Kiitos Aarre

Merja K kirjoitti...

Marielisa, meilläkin taitaa nuo geenit tulla Mr Järjen puolelta ;) Itse olen ollut aika kiltti ja tottelevainen

Kiva Sirkkis, kun poikkesit

Vekarus kirjoitti...

Voi toista!

Ihana tyyny! Sinä olet taitava!

Merja K kirjoitti...

Heissan Vekarus, sano muuta :) Mutta tuskin laittaa sormea toista kertaa loukkuun