torstai 17. helmikuuta 2011

Signing in


Blogini ääressä jälleen, pitkästä aikaa. Kuukausi on vierähtänyt aivan älyttömän joutuisasti, enkä kyllä ollut ajatellut pitää tällaista blogitaukoa. Viimeisimmän kuukauden aikana olen mm. ahkeroinut koulun penkillä, tehnyt sisustussuunnitelmia ja viettänyt aikaa kuntosalilla sekä hiihtoladuilla. Kunto on noussut kohisten ja olo on keväisen pirteä :)

Paula Heinonen oli luennoimassa pääkaupunkiseudulla äskettäin ja kävin kuuntelemassa hänen räväkkää luentoaan. Nauroimme vedet silmissä, mutta joka sana oli niiin asiaa ja itse ainakin allekirjoitan hänen "teesinsä". Olenkin skarpannut ruokavaliotani ja liikunnan ohella olen saanut hyvälaatuisesta ruuasta paljon lisäenergiaa. Ja mikä parasta liikunnan lisääminen ja ruokavalioskarppaus näkyy myös vyötäröllä - tästä on hyvä jatkaa kesää kohden. Prohealth-sivuilta muuten löytyy Heinosen luentoaikataulut, mikäli olet kiinnostunut asiasta enemmänkin. 

 Söin juuri äsken lounassalaatin ja minun oli pakko ottaa siitä kuva, koska salaatti näytti niin herkulliselta. Lautaselta löytyi tänään:

* salaatinlehtiä
* kurkkua
* tomaattia
* vuohenjuustoa
* cashew-pähkinöitä
* kurpitsansiemeniä
* keitetty kananmuna
* aurinkokuivattuja tomaatteja
* artisokan sydämiä
* oliiveja
* savulohta

Nam ja juomana "voimajuomaa", johon pyöräytän sauvasekoittimella jäisiä marjoja, luonnonjugurttia, gefilus-mehua ja banaanin. Nam uudestaan :) Jopa Mr Järki kulauttaa kurkkuunsa joka aamu lasillisen voimajuomaa ja minä sekä lapset olemme juomaan jo aivan addiktoituneita.


Sitten käsitöihin, olen nimittäin silläkin rintamalla saanut jotakin aikaiseksi. Iloitsen niin kovasti opittuani isoäidinneliöiden virkkaamisen, että aloin virkata jo toista neliöpeittoa Unelmaan. Novitan Miami-langasta oli kaupan hyllyssä todella kauniita keväisiä sävyjä ja lankakerät suorastaan pomppasivat hyllystä ostoskärryyni ;)


Peitosta on jo noin 1/3 valmiina, joten eiköhän se valmistu hyvissä ajoin ennen kesää Unelmaa piristämään. Tekisi mieli muuten tehdä peitosta vielä sellainen versio, jossa on turkoosisävy aniliininpunaisen tilalla. Tuo turkoosi on nimittäin ihan uskomattoman heleä ja raikas sävyltään. Katsotaan, josko innostusta riittää :)

Iloista loppuviikkoa, onpa mukavaa, että aurinko paistaa!

Pakkasterkuin Merja

21 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Olet oikea energiapesä!! Laitappa paketissa tulemaan sitä vähän tänne muinullekkin..:)

Esmeralda kirjoitti...

Tännekin tekisi energiajuoma hyvää, pitääpä kokeilla! :D
Peitto on aivan ihana, keväinen ja raikas! Nuo langat ovat kovasti koittaneet minunkin ostoskärryihini hypähdellä, mutta toistaiseksi en ole vielä keksinyt käyttöä. Mutta jaksaisinkohan minäkin virkata torkkupeiton!? Täytyypä laittaa harkintaan!
Iloista loppuviikkoa sinulle! ja kiva kun kirjoittelit taas. :)

Intianminttu kirjoitti...

Ihmettelenkin, mihin olit "kadonnut"...mutta sinullahan on vain hyviä syitä. Oma kunnonkohotushanke koki alkuvuodesta kovan takaiskun, pitkittynyt poskiontelontulehdus on kestänyt jo kohta yli kuukauden. Mutta elän toivossa, että pääsen kuntosalille jo lähiaikoina! Nättiä peittoa virkkaat, itse on virkkuukoukku ollut kädessä viimeksi joskus kouluaikoina...osaiskohan sitä vielä?

Ps. Mielen Lumoa täytti juuri vuoden ja siellä on pikkuarvonta menossa, joten tervetuloa mukaan, jos kiinnostaa! Siis ihan kaikki ovat tervetulleita!

Nina kirjoitti...

Sitä kyllä kerkiää vaikkapa mitä kun jättää netissä haahuilun vähemmälle..ihana tuo peitto ja varmasti turkoosiversiokin olisi.Kiva kuulla sinusta;).

tinttarus kirjoitti...

Ihana peitto!!
Ja slurps, mikä salaatti.
RAkas pöräyttelee sauvasekoittimella kanssa voimajuomia ja lapsetkin tykkää.
Mun pitäis niin saada otettua itseäni viiden kilon verran niskasta kiinni syömisissäni. Äh, kun ei ole tahdonlujuutta. Herkut on niin hyviä. Nytkin chilipähkinät ja tumma suklaalevy ja vielä lakupussi kaapissa oottelemassa.....vaan ei ole enää huomenna.
Ihastelen vielä ihanaa salaattiasi...

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, toivottavasti sinunkin kohdalla kevät ja lisääntyvä valo tekee tehtävänsä. Minulla ainakin kevät on aina "tarmon" aikaa :)

Esmeralda, laskin juuri, että peitostani puuttuu vielä noin sata palaa, huh!

Intianminttu, kiitos vinkistä. Täytyy ehdottomasti käydä osallistumassa kilpailuun

Nina, totta, netti vie tosi paljon aikaa. Välillä on kyllä ihan hyvä laittaa kone kiinni ja kaappiin ;)

Tinttarus, nuo sinun herkut kuulostavat hyviltä. Minullakin yksi geishapakkaus kaapissa avattuna. Sain eilen tuliaisiksi ja napsin konvehteja aina kaapin ohi mennessäni, heh!

Jaanabella kirjoitti...

Ihanan keväinen peitto tulossa Unelmaan.

Mukavaa viikonvaihdetta!

Mari - Somasti kirjoitti...

Jee, kiva että olet Merja palannut tänne! Olen odottanut! :) Siis huikean hieno tuo peitto! Olisikohan minunkin aika opetella isoäidin neliöiden tekoa.. Hmm..

Riitta kirjoitti...

Kylläpä oli energinen postaus :)
Pitääpä täyttää lautanen noilla aineksilla joku päivä,kiitos vinkistä! Mäkin hiplasin noita samoja lankoja tänään...
Peitto hyvällä mallilla!
Aurinkoa päiviisi ♥

Ansku kirjoitti...

AIVAN mahtavaa oli lukaista tämmönen postaus illan päätteeksi. KIITOS! Kaikki mistä minä vain haaveilen..energiasta,kuntoilusta,virkkuutöistä yms. siellä joku jo toteuttanut :D Jotenkin kummasti tuli niin hyvä mieli, että jollain on niin hyvä mieli heh :D

Nonna kirjoitti...

OI miten ihanan energiseltä kuulostat! Kiva, että jaat energiaasi ja energiareseptejäsi meillekin. Olenkin jo miettinyt, että minne hävisit!

Ihana salaatti ja kaunis peitto! Turkoosipohjaisenakin olisi varmasti ihana!

Mukavaa, aurinkoista viikkoa!

Miia kirjoitti...

Sulla kyllä riittää virtaa :) Salaatti näytti superhyvälle ja voimajuoma kans ;) Ihana peitto tulossa!

Kivaa viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Salaattisi näytti ja kuulosti todella hyvältä. Kyllä tuolla pärjää! Ja peitto on kaunis.

Merja K kirjoitti...

Jaanabella, kivaa viikonvaihdetta myös sinulle!

Mari, kiitos kivasta viestistä :) Neliöt on oikeasti helppotöisiä, kunhan saa sen ihka ensimmäisen väkerrettyä oikein

Riitta, langassa on kiva koostumus, se tuntuu mukavalta, kun sitä "hiplaa"

Ansku, kiitos, ihana kommentti!

Merja K kirjoitti...

Nonna, viikkojen vieriminen teki minulle tepposet tällä kertaa, en yksinkertaisesti huomannut ajan kulumista :) Aurinkoa sinnekin suuntaan!

Miia ja Sari, salaatit ovat niin raikkaita ja hyvää syötävää. Olen keksinyt kaikenlaisia uusia aineksia, joita niihin voi lisätä ja olenkin jäänyt erilaisiin salaatteihin aivan koukkuun. Ihanaa viikonloppua teille kummallekin!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Törmäsinpä elämäniloa pursuavaan blogiin..Kiitos mukavasta hetkestä :)

Merja K kirjoitti...

Kiitos Kati, kiva, että tykkäsit :)

Louise kirjoitti...

Mrs Energy herself ;) Tervetuloa takaisin blogimaailmaan, jag har saknat dina trevliga inlägg!

Auli kirjoitti...

Ihanaa salaattia. Peitto on kaunis. Isoäidin neliöt kyllä kummasti rauhoittuvat kun on joku väri, mikä yhdistää tilkut toisiinsa. Hieno, keväinen, ihana peitto!

SeriL kirjoitti...

Voi että, miten ihanaa tätä blogiasi on lukea.
Sinun energisyys ja ihanat ideat ja ajatukset tarttuvat minuunkin ja tekevät iloiseksi. Peitto on aivan ihana ja kuin sieluni silmin näen sen jo ilahduttamassa Unelmaa. Ja tuon salaattisi olisin voinut syödä samantien...nam tosiaan!

Huh, nyt on kiva aloittaa tämä sunnuntai päivä, täynnä sinun kylvämääsi energiaa, kiitos :D Mukavaa pakkaspäivää sinullekin!

Merja K kirjoitti...

Louise, kiitos, kommenttisi sai minut tosi iloiseksi :)

Auli, yhteinen reunaväri "rauhoittaa" kivasti peittoa ja se on kuitenkin täynnä värienergia

SeriL, ihanaa pakkaspäivää sinullekin! Kiva lukea kommenttisi, kiitos kovasti :)