perjantai 21. tammikuuta 2011

Ilonaiheita metsästämässä


Kaipaan edes pienen pientä auringon pilkahdusta. Sama "harmaus" jatkuu päivästä toiseen, vaikkakin pikkupakkanen on kyllä mieleen. 

Kävin aamupäivällä hiihtämässä ja se piristi, tosin luisteluhiihto ei ole ihan vielä "hanskassa". Luistelemalla hiihdettyjä lenkkejä on kokonaisuudessaan takana vasta noin kuusi, joten tekniikkaa täytyy vielä hioa. Mutta hauskaa se on, kunhan vaan malttaa ottaa tarpeeksi rauhallisesti. Ekalla lenkillä tuli noutaja, kun lähdin liian kovaa hiihtämään :)

Koska päivä on harmaa ja mieli yhtä harmaa sitä kotona viettäessäni, päätin ottaa kuvia piristävistä asioista. 


Hyvä romaani tai sisustuskirja piristää aina. Ja jos väriä kaipaa, niin tuo Tricia Guild`n "Värikäs maailma" sisustuskirja on todellista väriterapiaa :)


Varastostamme löytämäni punainen vati ilahduttaa kovasti väreillään. Mr Järki on saanut sen lahjaksi Etelä-Afrikassa vuosia sitten ja keksin, että sehän sopii hyvin punaisen taulun pariksi. Tykkään, mitkä värit!


Virkkaamani mummonneliöpeitto saa minut myös iloiseksi, koska luulin, että en koskaan oppisi tekemään noita neliöitä. Mutta opin kuin opinkin ja nyt peitto on valmis. Se on taiteltu kaksinkerroin sohvan selkänojalle, joten kokoakin peitolle tuli ihan mukavasti.


Leijonataulu on ehdoton lemppari tauluistamme. Taulussa on samalla kertaa viisautta, kauneutta, rohkeutta ja ylväyttä. Tällähän ei tietenkään ole mitään tekemistä sen seikan kanssa, että olen itsekin leijona, mutta tulen joka kerta hyvälle tuulelle taulua katsoessani ;)


Ja vielä loppuun yksi ilonaihe. Löysin lankojeni joukosta kaunista hempeän vaaleanpunaista lankaa, josta aloin kutoa tyynynpäällistä. Vielä alkuviikosta hartiani olivat niin jumissa, että kutomisesta ei tullut mitään, mutta nyt nekin säryt ovat helpottaneet ja kutominen taas onnistuu. Kiva!

Löytyihän niitä ilon aiheita tämän harmauden keskelle :) Ja iloisia asioita ajatellessani sekä tätä postausta kirjoittaessani tulin heti paljon paremmalle tuulelle. Minkälaisia ilonaiheita sinulla on ollut tänään?

Nokka kohden viikonloppua!

Perjantaiterkuin Merja

21 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Täällä päin Espoota on ollut ihan yhtä harmaata, ja olen tosissaan tsempannut, että mieli on ollut positiivinen.

Ihan samoja keinoja mullakin on ollut. Kukkia, kudontaa ja värejä ympärillä! Ja ennenkaikkea sitä luisteluhiihtoa! Tuolla keskuspuistossa vetelen menemään, eli ehkäpä joskus törmätään! =)

Mukavaa viikonloppua!

Jaanabella kirjoitti...

Paljonhan löysit niitä ilonaiheita tähän harmaaseen päivään ; )
Punainen vati sopii vallan mainiosti tuon taulun kanssa.
Leijona taulu on makee,lieneekö syy sama kuin sinulla...olen leijona , ))

Mukavaa viikonvaihdetta!

Vekarus kirjoitti...

Ihania väripilkkuja!

Iloista viikonloppua!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Harmaata on täällä V-S:kin. Kaunis tuo miehesi saaama vati ja sopii taulun kaveriksi mitä parhammin. Leijona taulu on kaunis.

Sari kirjoitti...

Tämän päivän ilonaiheisiin kuuluu ehdottomasti maailman ensimmäisen Hevimusikaalin ensi-ilta täällä Turussa. Esikoiseni on esityksessä mukana ja vatsassa on perhosia koko porukalla.

Merja K kirjoitti...

Nonna, hauska juttu, jos törmättäisiin hiihtoladulla. Minut ainakin tunnistaa tyylistä, sen verran omintakeista luisteluni taitaa vielä olla :)

Jaanabella, hetki kyllä piti kaivella ilonaiheita, mutta löytyihän niitä lopulta

Vekarus, iloista viikonloppua myös sinne suuntaan!

Irmastiina, taitaa olla koko Suomineito enemmän tai vähemmän harmaa tälle hetkellä. Toivotaaan kuitenkin auringonpaistetta lähiaikoina

Sari, wau, hienoa! Onnea ensi-iltaan :) Turussa on paljon hienoja tapahtumia tänä vuonna, täytyy tulla kyläilemään

Sarppu kirjoitti...

Ihana postaus, noita väripilkkuja pitäisi yhden jos toisenkin etsiä, täällä myös on niin harmaata ja satunnaisina hetkiä voi aurinko pilkahtaa, toivon niin sitä auringon kimaltavaa paistetta ettei ole tosikaan....

Merja K kirjoitti...

Sarppu, viikonlopuksi mahdollisesti luvassa ainakin tänne suuntaan edes muutama auringonsäde. Elän toivossa :)

Ruusa kirjoitti...

VÄriä ja aurinkoa olen minäkin vailla!

Huomioni kiinnittyi teidän upeaan seinään tuossa valkoisen lipaston takana. Onko tuo laastilla tehty ihan? Upea! :)

Värikästä ja aurinkoista viikonloppua!

Mari - Somasti kirjoitti...

Merja, blogissani on jotain sinulle tarkoitettua! Kurkkaa... :)

Merja K kirjoitti...

Hei Ruusa, seinä on tehty Decosin struktuuripinnoitteella. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.decos.fi. Tykkään itsekin kovasti seinästä :)

Mari, kiitos, käyn kurkkaamassa. Mukavaa lauantaiehtoota!

Sanna-Mari kirjoitti...

Mukavaa alkavaa viikkoo! :)

Miia kirjoitti...

Kivoja ilonaiheita :)

Blogissani ois sulle jotain kivaa!

Rilla kirjoitti...

Ihanat jutut :) Törmäsn muuten lehtipinkkoja selviessäni vanhaan koti- ja keittiö-lehteen, missä sinä ja teidän Unelma :D Tuntui tosi hauskalta lukea tuo, kaunis on paikka, voi kateus!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania värejä!

Taikku kirjoitti...

Minulla on ollut tää viikko ihan "harmaa". Vaikka vietettiin kiva viikonloppu Tahkolla niin en oo kyllä jaksanut innostua oikein mistään. Töihin vaan aamusella ja illalla kaupan kautta kotiin, ruoanlaittoa, vähän pyykkiä ja nukkumaan. Tylsää.

Maireanna kirjoitti...

Kyllä niitä ilonaiheita löytää kun oikein etsii..nytkin aurinko alkaa paistaa! Liian kylmää lenkillä, siksi palasin nopeasti kodin lämpöön ja päätin vierailla, nyt esim Sinun blogissasi :-)
Kaunista sunnuntaita!

Taikku kirjoitti...

Hei taas! Missäs sinä olet? Hieman täällä jo huolissaan ja kaipaillaan? :)

Merja K kirjoitti...

Heissan, täällä ollaan, blogi on vaan jäänyt hunningolle viime aikoina :) Palaan jossain vaiheessa taas postauksien ääreen

Auli kirjoitti...

Moro! Poikkesin tänne mutkien jälkeen. Sun blogilla on kiva nimi!Tänään juuri tuli ajatus mieleeni, että arki on juhlaa. Niin koen! Nyt kun on jo aikaa kulunut ollaan jo pitemmällä menossa kohti KEVÄTTÄ! Sis tsemmpiä ja iloista mieltä!

Nina kirjoitti...

Hei Merjasein, huhuuu!! Missä piileksit?