perjantai 14. tammikuuta 2011

Makuuhuone


Hartioihini on ilmestynyt kipeitä "herneitä" tietokoneella istumisen ja kutomisen seurauksena. Kävin tänään punttisalilla ja soudin viisi kilometriä, mutta eipä siitäkään tuntunut olevan apua. Soutaminen oli muuten tosi hauskaa, varsinkin kun kuvittelin soutelevani aurinkoisena kesäpäivänä Unelman järvellä. Tosin sain ko. kuntoilumuodosta rakon kämmeneeni :)


 

Makuuhuoneemme on kokenut aikojen saatossa erilaisia "olomuotoja". Olemme asununeet nykyisessä talossamme kohta kymmenen vuotta ja alkuun makuuhuoneemme näytti tältä.



Sittemmin kodin sisustustyyli on muuttunut ja nykyään makuuhuoneemme näyttää tällaiselta. Päätyseinä on tapetoitu, muuten seinät on maalattu Tikkurilan sävyllä "kalla".


Löysin ennen joulua Pentikistä kauniin kirjaillun silkkityynyn. Toin sen kotiin mallattavaksi ja samalla muistin, että kaapistamme löytyvät punaiset päälliset, joissa tosin on tähtikuvio. Kukat ja tähti ei ole ihan välttämättä "perfect match" ;) Tyynyn taustapuoli oli onneksi kokopunainen ja niinpä sain noista tyynyistä kivat parit. 

Punainen piristää vaaleasävyistä huonetta ja sattumalta tähti- ja kukkatyynyjen punainen on samaa sävyä. Sängylle haluan vielä torppupeiton, mutta en ole onnistunut toistaiseksi löytämään mieleistäni. Metsästys jatkuu helmikuussa, koska vietän edelleenkin "shoppailematonta" tammikuuta :)   


Koruille pitäisi myös keksiä joku paikka, tuo teline on aikamoinen hässäkkä. Lampun jalassa kiipeilevät Mr Järjen minulle joltain työmatkaltaan tuomat magneettipehmot.


Sängyn toisella sivulla oleva valkoinen seinä loistaa tyhjyyttään. Siihen ajattelin tehdä valokuvakokoelman perheestämme. Aion ostaa kirppareilta erilaisia ja -kokoisia kehyksiä, jotka maalaan hopeanvärisiksi (tapetissa sitä sävyä). Laitan kehyksiin mustavalkoisia valokuvia vuosien varrelta kertyneistä kivoista hetkistä. Tapettiseinälle minulla on taas tauluajatus, jonka aion toteuttaa itse. Jää nähtäväksi, miten ajatukseni oikeasti käytännössä onnistuu ;)


Verhot on ripustettu katonrajaan, jolloin tapettikuvio ikäänkuin jatkuu verhona. Tein verhoista tarkoituksella ylipitkät, jotta ne jäävät "pussittamaan" lattialle alareunastaan. Kangas on ohutta pellavasekoitusta ja siinä on kaunis himmeä kiilto.

Viikko hupsasti taas huomaamatta perjantaihin. Nyt on kyllä pakko tarttua mopin varteen, sillä olen sujuvasti vältellyt ko. hommaa koko päivän. Mm. blogeissa surffailu on paljon mukavampaa :)

Iloa viikonloppuusi!

Terkuin Merja

21 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Kivalta näyttää. Tykkäsin myös tuosta vanhasta sängynpäädystä!

Valokuvaseinää olisin minäkin ehdottanut. Sopisi varmasti hyvin. ja kehykset saavat olla hyvinkin erilaisia. Jään odottelemaan kuvia!

Tuohon hartiaongelmaasi suosittelen venyttelyä ja hierontaa. Mr. Järki iltaisin hieromaan koko viikonlopun ja sinä sitten iltapäivisin venyttelet, niin kyllä olet maanantaina jo eri kunnossa. Punttisali todennäköisesti vaan lisää jumitusta. Nimim. yläselkä jumissa virkati-jutuista silloin tällöin! =)

Rilla kirjoitti...

HArtiat säännöllisin väliajoin täysin juntturassa täälläkin. Sali sopivilla painoilla mulla kyllä paras apu. Tai combat :)

Kaunis makkari! SHoppailemattomuus jatkuu täälläkin... Tsemppiä!!

-Heli- kirjoitti...

Hyvältä näyttää :) Hyvää viikonloppua!

Sarppu kirjoitti...

Minä myös istua kökötän tässä niin huonossa asenossa, mutta olen vähentänyt radikaalisti tietokonehommia, jotta aikaa jöisi enemmän muuhunkin toimintaa...ihanan tunnelmallinen makuuhuone teillä ♥

Merja K kirjoitti...

Nonna, täytyy laittaa Mr Järki töihin ja yrittää pysyä kaukana puikoista :)

Rilla, shoppailemattomuus tuntuu itse asiassa aika hyvältä. Eipä tarvitse luuhata kaupoissa ;) Tsemppiä sinnekin suuntaan!

Kiitos Heli, hyvää viikonloppua sinullekin!

Merja K kirjoitti...

Sarppu, nettisurffailu vie kyllä aika salakavalastikin aikaa :) Juuri valittelin Mr Järjelle, että en ole saanut mitään tänään aikaiseksi vaikka heräsin jo seitsemältä. Taisin jättää mainitsematta, että koneellahan tämä päivä on kulunut kovin rattoisasti ;)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

valokuvat sopivat hyvin tuolle vaalealle seinälle.... Minulla pakkaa myös hartiat jumittumaan.... istun töissä koko päivän koneella... venyttely ja jooga ovat tuoneet avun..

Hanna kirjoitti...

Tosi kaunista tapettia. Tapetteja on helppo ihastella valmiina seinältä, mutta erittäin vaikea valita kaikista vaihtoehdoista se mieluinen :)

Ihanaa tosiaan kun on viikonloppu! Oikein rentouttavaa viikonloppua!

Johanna kirjoitti...

Samaa vikaa täälläkin, hartiat kippeinä. Mutta kauniilta näyttää makuuhuoneenne. Ihania tekstiilejä.

Riikka T kirjoitti...

Kipeiden hartioiden hoidoksi suosittelen murtsikahiihtoa!
Hyvää viikonloppua!

Vekarus kirjoitti...

Kaunis tapetti ja valokuvakollaasi sopii hienosti seinälle! Mustavalkokuvat ovat ihania (niitä meilläkin on makkarissa).

Mukavaa viikonloppua!

Nonna kirjoitti...

Käväisin just Kasperiinan uusilla sivuilla! Mielenkiintoista! Mielenkiinnolla seuraan "uraasi", koska itse olen mietiskellyt samantyyppistä yritystoimintaa. Mietiskelystä tosin on pitkä matka toteutukseen! =)

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, minua myös kiinnostaisi jooga, ei ole tullut vaan kokeiltua. Myös pilates on ollut mielessä

Hanna, minulle kolahti heti tuo tapetti, tykkään siitä ihan älyttömästi :)

Kiitos Johanna, ihanaa viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Riikka T, uskomatonta mutta totta, mutta en ole vieläkään "korkannut" tämän talven hiihtokautta. Ja ladutkin on vain kilometrin päässä

Vekarus, minustakin ne sopisivat hienosti. Pitäisi vaan ehtiä kirppareille :)

Nonna, ajattelin lähiaikoina kirjoittaa postauksen "mikä minusta tulee isona" :) Se vähän valoittaa, miten päädyin tähän pisteeseen ;)

Louise kirjoitti...

Erittäin kaunis tapetti!! Me like!

Merja K kirjoitti...

Louise, me too :)

Esmeralda kirjoitti...

Mukavan kodikas ja lämmin tunnelma. Kovin kaunista ja rauhallista!

Ihanaa viikonloppua!♥

Inkivääri kirjoitti...

Kaunista ja seesteistä on makuuhuoneessanne:) Yksi juttu tuli mieleen valokuvista makuuhuoneessa jonkun fenshuijaajan ohjeista - se kuulemma tappaa seksin, sillä kukapa haluaisi rakastella lastensa tai anoppinsa silmien alla;)

Merja K kirjoitti...

Esmeralda, ihanaa viikonloppua myös sinulle :) Kiva kun poikkesit

Inkivääri, enpä ole tuolta kantilta tullut asiaa ajatelleeksikaan ;)

Taikku kirjoitti...

Kivan näköinen makkari! Huomaan, että meillä on samantyyppinen "maku" sisustuksen suhteen. Nauroinkin miehelleni, että olen taitanut löytää "blogisiskon":) Kivaa viikonloppua sinulle!

Merja K kirjoitti...

Heissan Taikku, olen mielelläni "blogisiskosi" :) Leppoisaa lauantaiehtoota!