sunnuntai 21. elokuuta 2011

Touhua ja puuhastelua Villa Unelmassa


Touhukas viikonloppu on takana ja vaikka olo on vähän väsynyt, olen tosi tyytyväinen aikaansaannoksiimme. Laitoimme tuulemaan Villa Unelmassa ja saimme paljon aikaiseksi.


Nypin ja nyhdin rikkaruohoja monta kottikärryllistä.

Mr Järki toimi halkovastaavana. Viime talvena pihasta kaadettiin kymmenittäin puita ja niiden pilkkominen on jäänyt muiden kiireiden takia puolitiehen. Mr Järki huhki pöllien kimpussa useamman tunnin ja nyt on taas mitä polttaa saunan uunissa sekä takassa.

 
 

Viimeistelin lamppujen aluset koristekivillä, kuopus oli innokkaana aputyttönä. Kivet ovat kuin karkkeja :)


Keräsin käpyjä talven värkkäyksiä varten, käpyjä käytän mm. kranssehin.

''
 

Sauna lämpeni kauniissa elokuun illassa. Järvivesi tosin tuntui jo aika viileältä ja pulahdinkin uimaan = kastauduin ainoastaan kerran ;)


Mr Järki grillasi meille "tytöille" nieriää ja maistui aivan taivaalliselta - lasinen Chablis-viiniä kruunasi aterian. Kalan valmistaminen grillillä on helppoa; pintaan suolaa ja sitruunapippuria, muutama nokare voita ja loraus valkoviiniä folion sisään, sitten vaan koko komeus grilliin. Lautasliinoissa luki osuvasti: "Enjoy the food, drink some wine and just be very happy!". Juuri niin, nam :)


Illan päätteeksi pelasimme hauskaa "Creationary" lego-peliä, jossa arvuutellaan toisen rakentamaan esinettä/rakennusta yms. rakennelmaa. Pelissä sai laittaa mielikuvituksen todella koetukselle ja se teki hyvää ainakin allekirjoittaneen harmaantuneille aivosoluille ;)


Kuopus löysi viime vuonna tekemäni saippuakakun kaapin uumenista ja laitoimme sen yksissä tuumin puuhellan päälle keekoilemaan. En ole raaskinut ottaa kakkua käyttöön, tosin ketäpä se kaapissakaan ilahduttaa :) Ehkäpä vien kakunpaloja tuliaisiksi ystäville..

Puuhaa ja touhua, iloista tekemisen meininkiä; näistä aineksista oli meidän viikonloppu tehty. Toivottavasti sama into jatkuu alkavallakin viikolla ;) Mukavaa elokuista viikkoa!

Terkuin Merja

15 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanan puuhakasta viikonloppua olette taas vietelly! Ja tiiätkö just mietin että ehinköhän tänä jouluna tehä mitään itse tehtyjä joululahjoja kunnes luin tän, tadam! Tollanen saippuakakku ja kaikille siitä palanen! Jes! Etes jotain pientä itse tehtyä! Kiitti vinkistä! :D

Virpi kirjoitti...

Ihana viikonloppu on teillä ollut :) Tuo saippuakakku on syötävän suloinen, mutta taitaa olla viisaampi jättää maistamatta ;) Iloista viikkoa sinulle!

Merja K kirjoitti...

Saila, tuo joululahjajuttu olikin hyvä idea :) Yllätin muuten itseni viime viikolla joululehti kädessä mietiskelemässä joulusomistuksia, kääk!

Merja K kirjoitti...

Virpi, iloista viikkoa myös sinne suuntaan!

Nonna kirjoitti...

Ihanan tunnelmallinen, mutta myös hyödyllinen viikonloppu. Nämä syksyiset viikonloput maalla ovat kyllä ihania. Minä jo odottelen perjantaita, että me pääsemme omaan unelmaamme... =)

Mukavaa viikkoa!

Merja K kirjoitti...

Nonna, möksällä on kivaa, varsinkin kun säät ovat suosineet. Toivottavasti syksy jatkuu kuulaana pitkään :)

Sari kirjoitti...

Teillä on ollut ihana viikonloppu!

Inkivääri kirjoitti...

Kuulostaa täydelliseltä mökkiviikonlopulta, sen voimin taas jaksaa pitkältä:) Ihanoita kuviakin!

Mirka kirjoitti...

Ihana viikonloppu teillä on ollut mökillä. Ja rakastuin tuohon saunakuvaan! Se on jotenkin niin rauhallisen ja kutsuvan näköinen.

Tuota saippuan tekoa oon ittekki suunnitellu, jospa sitä nyt rohkaistuisin kokeilemaan ja tuo lahjaidea kuulosti hyvältä :)

Riitta kirjoitti...

Tosiaan aherrus viikonloppu ollut teillä ! Tuo intohan suorastaan tarttui vaikka maanantaisin olen yleensä ihan lamaantunut! Harmi vaan että into täytyy kohdentaa töihini iltavuorossa ;)Hyvä että muistutit siitä että minunkin täytyy mennä käpymetsään !

Mari - Somasti kirjoitti...

Täälläkin on kerätty käpyjä oikein urakalla talven varrelle. Ihan oravamainen olo.. :) Ihan tosi ihanat muuten nuo servetit!

Liisa kirjoitti...

Ihana tunne varmasti, kun on ollut noin ahkera ja saanut niin paljon aikaiseksi! Hienoa!
Ruoka kuulosti tosi namskikselta, juuri eilen ajattelin itsekin, että tekis mieli pitkästä aikaa laittaa lohta uunissa...kiitos grillireseptivinkistä!
Ihanaa alkanutta viikkoa!

Elsa kirjoitti...

Oikein hiki tuli... Olette olleet todella ahkeria ja aikaansaavia, eikö olekin kiva tunne?!

Sanna-Riikka kirjoitti...

Kylläpäs olette tosiaakin touhuilleet!!! Kiva postaus lukea, kun itsellänikin on täällä jonkinlainen syksyinen virtapiikki meneillään:) Millään ei malttais hommia lopettaa ja mikä parasta, kun saa jotain valmiiksikin!!! Toi peli voiskin olla hauska, pitääpäs laittaa muistiin ja katsella lähempänä joulua, joskos sellaisen pukinkonttiin sujauttaisi!!!

Livingroom kirjoitti...

Ihana viikonloppu olette viettäneet möksällä. Ois kyllä mukavaa jos syksy olisi aurinkoinen ja lämmin niin saisi paljon tehtyä ulkona vielä.