torstai 27. syyskuuta 2012

Vinkkejä rasioiden päällystämiseen


Olen saanut kyselyitä, miten rasioita serveteillä oikein päällystetään ja ohessa pieni tietoisku :)


Aloita kannesta: leikkaa servetistä kantta reilusti suurempi pala. Poista ylimääräiset kerrokset. Yleensä servetissä on kolme kerrosta, joista vain käytetään ohuinta ja päällimmäistä.


Sivele kanteen ohut kerros decoupage-lakkaa. Jos laitat lakkaa liiikaa, servetti vettyy ja repeytyy helposti. Ole siis varovainen! Aseta kansi palan keskelle ja paina servetti kanteen kiinni. Sivele rypyt sileiksi varovasti.

Lakkaa voi levittää vielä kerroksen kiinnitetyn servetin päälle, itse en sitä yleensä tee. Mielestäni rasiaan tulee kauniimpi pinta ilman "päälisivelyä".


Laita lakkaa kannen reunoille ja taittele reunat kannen sivuille. Tarkista, että servetti kiinnittyy hyvin, lisää tarvittaessa lakkaa varsinkin kannen sivujen alareunaan.


Annan kannen kuivua rauhassa ja leikkaa vasta sitten ylimäärinen servetti pois kannen reunoja pitkin. Laita tarvittaessa reunoihin lisää lakkaa, jotta servetti on hyvin kiinni myös kannen alareunassa.

Leikkaa rasian alaosaan sopiva suorakaide, joka ulottuu vain kannen reunaan kannen ollessa kiinni. Jos servetti menee kannen alle, se repeytyy helposti kantta avattaessa ja suljettaessa. Kiinnitä pala decoupage-lakalla.


Pitsin saa kätevästi kiinnitettyä reunaan kapealla kaksipuoleisella liimanauhalla.


Ja voilà valmista tuli! 

Pari harjoitusrasiaa kannattaa tehdä ennen "tosikoitoksia", tekniikka vaatii hieman harjoittelua :) Jos haluat tulla harjoittelemaan decoupagea iloisessa seurassa, minulla on Kasperiinassa ensi viikolla kurssi aiheen tiimoilta, vielä mahtuu ja ehtii mukaan. Lisätietoja löydät täältä

Kivaa torstaipäivää!

Terkuin Merja

10 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Kauniita rasioita, pitää kokeilla. Mistä muuten hankit noita rasioita?
Sateisin terkuin Marjo

Irmastiina kirjoitti...

Upeita rasioita!

Askartelin itte kirjoitti...

Tosi kauniita rasioita:)

Nipsu kirjoitti...

Kiitos tietoiskusta :)

sirkkis kirjoitti...

Kiitos opastuksesta kauniita kaikki sinun rasiat.

SuZki kirjoitti...

Tämä oli hyvä :) Itsekin näistä innostunut. Rasioita minä olen hankkinut kirppikseltä, mutta saa niitä esim. aika ajoin tiimarista, Tigeristä tai askarteluliikkeistä, joissa mun mielestä aika tyyriitä.

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Kauniita rasioita!! :)
Minä taas kysyn, että mistä olet löytänyt tuon servitin, mitä käytit?

Merja K kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Kirppikseltä minäkin välillä rasioita ostan, nämä rasiat taitaa tosin olla Sinellista. Servetti on viime vuoden Jeanne d'Arc Livingin mallistoa, toivottavasti niitä löytyisi vielä, minäkin tarvitsisin :)

Saara kirjoitti...

Oi, onpa söpöjä!
Ite oon just päälystämässä yhtä laatikkoa. Tosin päälystän sen tapetilla ja kiinnitykseen käytän eri keperiä. Kirjottelen siitä myöhemmin juttua blogiini, mutta sehän ei ole mitään verrattuna sun kauniisiin askarteluisihi!! Upeita töitä. Hienoja kortteja. Vallan ihania.

mutta käyhän silti kurkkaamassa, kultainenlintu.blogspot.fi

Aikku kirjoitti...

Tein vihreän rasian päälle Marimekon kuusikossa servetistä. Vähän kuultaa tuo väri läpi ja kun tein kahdenkertaisesta (en ottanut alaosaa pois servetistä) niin kupruaa. Saa nähdä lopputulosta. Olen joskus tehnyt kukkaruukkuihin tällä menetelmällä myös kuvioita.