tiistai 1. tammikuuta 2008

Kööpenhaminan kuulumisia


Käväisimme joulun välipäivinä Kööpenhaminassa. Ajatuksena oli tutustua paikallisiin sisustuskauppoihin ja käydä lasten kanssa Tivolissa. Olin nähnyt kuvia Tivolista jouluvalaistuksessa ja ainakin kuvissa paikka näytti hurmaavalta.
Ensimmäinen päivä meni sisustusliikkeitä kierrellessä ja erikoinen huomio oli se, että useammassa liikkeessä oli myynnissä sekä vaatteita että sisustustavaroita. Tällaisia olivat ainakin Pamfilius (Valkendorfgade 19) ja Pink (Fiolinstrade 19). Kiva valkoima erilaisia sisustustavaroita ja kohtuullinen hintataso oli Notre Damessa (Norregade 7). Myös Pint oli kiva, sellaista normaalia tanskalaistyylistä sisustustavaraa (Kobmagerstrade), mutta parhaat löydöt tein Kirk nimisessä liikkeessä (osoite taisi olla Kompagniestrade). Tästä liikkeestä tarttui mukaan iso kassillinen joulukoristeita, jotka kaikki olivat -50 % :) Muutenkin liikkeen valikoima näytti siltä, että sieltä löytyisi omaan kotiin tavara jos toinenkin.
Tivoli oli aivan mielettömän kaunis jouluvalaistuksessaan ja lampuissa ei oltu todellakaan säästelty. Ihan kuin olisi ollut satumaassa. Olemme olleet muutama vuosi sitten kesäaikaan siellä, mutta nyt paikka näytti aivan erilaiselta. Kaikki laitteet olivat myös auki ja lapsista oli huisia päästä vuoristorataan keskellä talvea. Äidin kohokohta oli taas se, että Tivolissa oli suuret joulumarkkinat ja kun joulua oli jo ehditty viettää, kaikki tuotteet olivat alennettuun hintaan. Myönnettäköön, että tämän reissun parhaat sisustusliikkeet löytyivät Tivolista ja mukaan tarttui yksi jos toinenkin tavara.
Jatkan toisella kertaa muilla Köpiksen kuulumisilla. Juttua riittää vielä...
Uuden vuoden terveisin Merja Kasperiinasta

Ei kommentteja: