tiistai 17. kesäkuuta 2008

Kukkapläjäys


Neljä ihanaista päivää takana - selkä jumissa ja hauikset hellinä. Tosin en edes muistanut enää omistavani hauislihaksia, nytpä muistan ;)

Viikonloppuna jyrättiin piha ja kylvettiin nurmikko, mutta eilen innostuin kaivamaan etupihan terassipaikkaa. Ensin piti kaivaa vanhat mullat pois, sitten kärrätä suodatinkankaan päälle kottikärryillä sorakerros ja reunustaa reunat nurmikon reunanauhalla. Niin ja pitihän ne kottikärrytkin ensin hankkia. Kysyin rautakaupassa, että löytyykö niitä valmiiksi koottuina, mutta eipä löytynyt. Seuraavaksi kysyin, että onko ne vaikeat koota, johon myyjä vastasi, että kuusi ruuvia kiinni ja se on siinä. No ei se ihan niin helppo juttu ollut, tunnin ähelsin kärryjen kanssa, mutta sain kuin sainkin ne valmiiksi. Päätin, että jos kerran sain koottua kerrosängynkin, niin kyllä minä yhden kärryt kokoon saan.

Terassi kaipaa vielä pintaansa kiviä, mutta en ole vielä löytänyt mieleisiäni. Haen jotain sellaista Provence -henkistä kivetystä, jota ovat puutarhalehdet pullollaan. Etsintä jatkuu.. Terassin reunoille aion laittaa istutusalueet, hankintalistalla on ainakin ihana vaaleanpunainen New Dawn köynnösruusu.
Ohessa siis kuvat vielä keskeneräisestä terassista:





Terassiprojektin lisäksi istuttelin kesäkukkaset erilaisiin ruukkuihin ja astioihin. Ohessa kuvia niistä. Kukkien paikat ovat vielä hakusessa, kunhan pihaprojekti etenee, nekin asettuvat omille paikoilleen. Nurmikko on vasta kylvetty, joten täytyy hetki odotella.






Neljä päivää kului nopeasti ja työntouhussa, mutta silti nyt on rentoutunut ja seesteinen olo. Uni maistui joka ilta makoisasti raittiin ilman ansiosta ja aamulla oli ihana herätä lintujen lauluun. Lapset viihtyivät hyvin, keksivät omia touhuja, eikä riitaa taaskaan juuri tullut :) Ihana miniloma, josta sai taas paljon uutta virtaa. Ja kohta on kesäloma, mahtava juttu!!

Mukavaa juhannuksen odotusta kaikille blogini lukijoille! Itse vauhditan huomenna juhannustunnelmaa bestikseni kanssa Sinkkuelämää leffan ja terassikierroksen kera :)

Terkuin Merja

8 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Voi ei, ihanat kuvat taas kerran!! Tulin myös toivottelemaan iloista juhannusta, vaikka se taitaa jäädä meiltä täällä viettämättä. Mut grillit kuumana sit Suomessa heinäkuussa :-)

Marja Kristiina kirjoitti...

Upeita kuvia, niistä välittyy tekemisen ilo ja tulevan kukkarunsauden kauneus. Lepääthän kuitenkin edes vähän nyt juhannuksena ;-) ?

Minä kävin katsomassa ko. leffan syntymäpäivänäni ja itkeä vollotin aika lailla... Kivaa iltaa!

Toivotan nyt jo rentouttavaa ja lämminhenkistä valon juhlaa!

Tiia kirjoitti...

Kivoja nuo kukka-asetelmat. Minullakin odottamassa Sinkkuelää-elokuvaan lippu. Kerrohan, oliko näkemisen arvoinen =)

Koivuntuoksuista Juhannusta!

Maissi kirjoitti...

Moi! Ihania kukka-asetelmia olet tehnyt kauniisiin purkkeihin! Ja taas kerran tuota naisenergiaa kottikärryihin ja oleskelunurkkaukseen :´) Hienoa jälkeä!

Oikein ihanaa iltaa sinulle ja ystävällesi, vaikka taidatte parhaillaan olla jo menon päällä!

Mukavaa juhannusta myös!

Mari kirjoitti...

Tosi ihanalta näyttä kaikki asetelmat mitä olet saanut aikaiseksi. Leppoisaa juhannusta Merja:)

Mari

Merja kirjoitti...

Ihania juttuja,aivan unelmaisia!

Vaapukkamehu kirjoitti...

Oi, tekeillä oleva terassi näyttää huikaisevalta! Minä kateellisena haaveilen pihasta. Onneksi (ehkä) jo syksyllä pääsen laittamaan kukkapenkkejä ja sipulikukkia ensi kevättä ja kesää varten. Mitä enemmän seikkailen blogeissa, sitä enemmän vakuutun yhdestä asiasta :olisi ihanaa omistaa kunnon kamera ja osata kuvata!!!

Sabuska kirjoitti...

Ihania puuhia teillä meneillään! Puutarha puuhat on kyllä ihmeitä tekeviä, mustempikin mieli on tiessään multaa kaivaessa eikä väsymystäkään tunne laisinkaan..
Ihailin valkoisina vastaavia keväällä. Ja minun New Dawn aukaisi tänään jussin kunniaki ihanat uloiset nuppunsa..
Mukavaa Juhannusta!