maanantai 29. syyskuuta 2008

Synttärivalmisteluja


Viikonloppu katosi hujauksessa ja taas aloitellaan uutta viikkoa, huh :) Tampereen kirpparit jäivät tällä kertaa koluamatta, mutta onneksi ehdittiin kuitenkin tehdä pari hankintaa antiikkipuodista Unelmaan. Laitan niistä kuvia, kunhan ehdin valokuvata ne.

Tänään on kuopuksen kaverisynttärit ja niitä onkin odotettu hartaasti. Pinjata on hankittu ja parit leikit mietitty. Tosin syömisen, lahjarumban ja pinjatan lyömisen lisäksi ei puoleentoista tuntiin paljon muuta mahdukaan. Pinjata on nimittäin yllättävän vahvaa tekoa ja kuusivuotiaille on aika työ saada lyötyä se rikki. Mutta riemu on joka kerta yhtä suuri, kun pinjata viimein hajoaa ja karkit putoavat lattialle. Tämä on jo viides kerta, kun meillä on pinjata ja suosio on joka kerta yhtä taattu. Vanhemman lapsemme kaverit puhuvat nyt jo esikoisen marraskuussa tulevista synttäreistä ja odottavat pinjataa :)Ohessa parit kuvat Unelman keittiöstä. Yhdeltä seinältä paneelien alta löytyi vanha ikkunanpaikka, joka oli peitetty laudoille. Teimme siihen kohtaan vitriinin. Olisin halunnut vanhan ikkunanpokan vitriinin oveksi, mutta emme löytäneet sopivan kokoista ja aukko on kuitenkin sen verran kapea syvyyssuunnassa, että jos poka olisi laitettu, ei hyllyille olisi jäänyt enää tilaa. Joten kompromissiin oli taivuttava tällä kertaa. Patakaappi on Hämeenlinnan kirpparilta, samaisesta paikasta, josta on hankittu taannoin esittelemäni astiakaappi.
Nyt on pakko ryhtyä siivoushommiin iltaa varten. Reipasta alkavaa viikkoa!
Terkuin Merja

7 kommenttia:

Marja Kristiina kirjoitti...

Aivan ihana vitriini! MITEN on mahdollista että Unelmassa ei kerta kaikkiaan ole yhtäkään neliösenttiä, joka ei olisi ihana? Miten sen teet?!?

Mutta hei, meillä on myös pian pikkutytön synttärit ja minä olen täysi tallukka mitä leikkien keksimiseen tulee. Mikä on teillä ollut suosittu ja hyväksi havaittu ohjelmanumero (pinjatan lisäksi)? Kaikki vinkit otettaisiin suurella kiitollisuudella vastaan.

Kivaa viikkoa!

Merja K kirjoitti...

Heissan Marja Kristiina :) Kuinka eilinen lenkki sujui? Itsekin kävin pikapyrähdyksellä

Meillä suosittu ohjelmanumero joka vuosi on nappien etsiminen. Piilottelen nappeja ympäri huushollia, jaan lapset joukkueisiin ja eniten nappeja löytänyt joukkue voittaa. Toinen ohjelmanumero on perinteinen aasinhännän kiinnitys. Voi tehdä pahville, mutta minulla on siihenkin valmis pohja, johon laitetaan tarrahännät.

Jos aikaa jää pinjatan jälkeen, pelataan vielä twisteriä. Joten siinä on ihan riittämin ohjelmaa.

Iloista maanantaita!

magi kirjoitti...

Halauksia!

Elsa kirjoitti...

Näppäkkä idea tuo vitriini ikkunanpaikalle! Ja se on tosi kaunis. Yksinkertaista kun sen oivaltaa...

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuo pinjata on hauska idea lastenjuhliin ja kiva traditio pitää yllä.

Itse aikoinaan remontoin vanhaa hirsitaloa ja kun kerroksia kuori sisäseinistä, niin kaikenlaisia yllätyksiä osui eteen. Onneksi ei ikinä ikäviä sellaisia. Osattiinhan ennen vanhaa talot rakentaa kunnolla.

Kaunis vitriini :-)

Viettäkää hauskat synttärit!
Katja

Heta kirjoitti...

Onnea teidän synttärisankarille! Samoissa puuhissa ollaan oltu, meillä ohjelmanumerona oli aarteen etsintä ulkoa ja aarteen sai vasta, kun oli suorittanut pieniä tehtäviä. Hyvin toimi tuollaisille taaperoille/ leikki-ikäisille.

Ihania kuvia taas Unelmasta!:)

taburetti kirjoitti...

Heissan Merja!!
Onni suosi sinua arvonnassani!
Lähettäisitkö minulle osoitteesi, voit pistää sen sähköpostiini, joka on jaana@sisustuspalvelutaburetti.fi,
niin saan pistää sinulle paketin tulemaan.

Terkuin Jaana