torstai 19. maaliskuuta 2009

Ylikierroksia ja tippaleipiä


Torstaissa jo mennään ja taas ihmettelen, mihin alkuviikko hävisi :)

Olen muutaman kuukauden aikana kirjoittanut useamman kerran Olonkeveys-kurssista, joka lähenee loppuaan. Olen kokenut kurssin aikana monta ahaa-elämystä ja saanut jopa pieniä muutoksia aikaiseksi. Motivaationi kurssiosallistumiseen oli elämäntaparemontti, ei laihdutus. Ja olen vakuuttunut, että pieniä muutoksia tekemällä, muutokset jäävät myös paremmin osaksi arkea.

Hyvä esimerkki on ruokailutottumukset. Tulin puolen päivän aikaan tänään kiireellä kotiin ja tiesin, että jääkaappi on tyhjä. Ennen aikaan olisin ostanut kaupasta valmisruoan ja lämmittänyt sen mikrossa, mutta nyt ostinkin salaattiainekset. Salaatin tekemiseen ei mene kuin hetki enemmän ja ravintosisältö on taatusti parempi. Myös työpaikalla mietin tarkemmin, mitä lautaselleni kerään, salaattien ja kasvisten osuus on kasvanut huimasti.

Viime aikoina olen siis taas ollut tosi kiireinen ja eilinen olonkeveys-aihe kolahtikin hyvin tähän hetkeen, koska puhuimme stressistä. Illan aikana keksin, että kiiretunteeni johtuu siitä, että yritän tehdä liian monta asiaa yhtä aikaa. Tippaleipäaivoissani risteilee samaan aikaa 100 ajatusta, joihin pitäisi tarttua ja soppa on valmis. Jos priorisoisin asiat päässäni ja keskittyisin vain yhteen asiaan kerralla, enkä ajattelisi niitä 99 muuta, kiire helpottaisi heti. Tässäpä rouvalle haastetta kerrassaan, kiire on nimittäin useimmiten ainakin minun tapauksessa itseaiheutettu tunne :)


Ohessa muutamat kuvat Unelmasta. Viikonloppu oli aivan ihana, kun agendalla ei tosiaankaan ollut mitään tähdellistä tekemistä. Nautin talowanhuksen tunnelmasta ja makasin sohvalla. Siinäpä oli ohjelmaa kerrakseen.


Kuvassa olevan ei-aidon oliivipuun löysin Askosta. Olen ihastellut useammankin blogissa kauniita oikeita oliivipuita, mutta en usko että minun taidoillani moista pidettäisiin hengissä. Toinen lempparini on hortensia, jonka ostan uskollisesti joka kevät, mutta jo viikon kuluttua kukat ovat kuihtuneet :( Olisiko jollakin blogini lukijalla antaa hyviä vinkkejä ko. kasvien hoitamiseen?

Ulkona on aivan ihana keväinen sää ja lumet toivottavasti saavat kyytiä. Nyt voisi kevät tulla!

Torstaitaterveisin Merja :)

11 kommenttia:

-A- kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä tuo kurssi! Tekis hyvää mullekin! Ihania aterimia! Pidän myös tuosta työtason alle laitetusta verhoratkaisusta, itsellänikin on sellainen omassa keittiössäni yhdessä kulmassa :) Minullakin on feikki-oliivipuu, koska oikeaa tuskin saisin pidettyä elossa. Täydestä menee! Mukavaa loppuviikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan!

tosiaan kuulostaa hyvältä se kurssi! =)

Ihania nuo aterimet...Onkos nuo niitä mitkä hankit ???Pariisista????Vai mistä se nyt olikaan?????

Kivaa ja auringonpaisteista loppuviikkoa sinulle! =)

t.maisuli

Sarppa kirjoitti...

Minustakin tuo kuulostaa niin järkevältä tavalta..itsekkin samantapaista ''harrastan'' kiloklubissa..

Kauniita kuvia..

Tingeling-Maija kirjoitti...

Voi mikä riemun repeys kun luin nuista tippaleipäaivoista =D Tunnistin siitä nääs itseni, ihan täysin! Kieli vyön alla laukkaa pitkin kyliä ja tuvan nurkkia kunnes hetkeks pysähtyy hengähtämään ja tajuaa jotta mihinkäs ihmeeseen luulen jotta miulla on muka taas kiire? Ja miksikä se pyykikone pitää täyttää samalla kerralla ku tiskikone, pestä keittiön kaapit ja puhua puhelimeen, niin ja ku vauhdissa ollaan niin samaan syssyyn vois käydä vessassaki. Juu ei se kiirus taida olla muusta ku omasta päästä lähtösin =)
Kertakaikkisen ihanat aterimet <3
Ja oliviipuusta olen minäki haaveillu, feikistä, koska aito ei taitaisi kovinkaan kauaa täälläkään kukoistaa =)
Ja hortensioita oon aina rakastanu! Nyt olen keränny rohkeutta jotta uskaltaisin ensimmäisen oikean ostaa.. Toivottavasti se sentään saataisiin pysymään hengissä.. Jos ei sitten kissanrontti käy taas koemaistamassa ja vedä vahingossa koko viherkasvia kurkkuunsa.
Pitkän tarinan päätteeksi, ihanaa viikonloppua! =)

Merja K kirjoitti...

Heissan kaikille ja kiitos kommenteista :)

Aterimet raahasin tosiaankin vuosi sitten Pariisista, taisin siitä kirjoittaa tarinaakin blogiin. Huvittaa nimittäin että tyyppi käy pariisissa haarukkaostoksilla, olisi sieltä varmaankin muutakin löytynyt ;)

Nanna kirjoitti...

Kiva kuulla, jos kurssi on kannattanut!

Oliipuut ja hortensiat ovat ihania. Ainakin kuvassa oliivipuusi näyttää ihan aidolta.

Hortensian kanssa taitaa tärkeintä olla se kastelu, eli kuivahtaa ei saisi. Toissa kesänä hortensiani olivat kauniita, kun annoin niiden olla koko ajan ulkona. Vettä satoi sopivasti ja siihen väliin aina aurinkoa. On ne vaan niin kauniita!

Istuta pihalle Endless Summer -hortensia. Ne talvehtivat ja kukkivat todella kauniisti koko kesän. Kukkien väri riippuu maan ph-arvosta (sininen tai vaaleanpunainen). Näin talveksi heitin päälle muutamat havut, mutta ei haittaa vaikka puput söisi, koska se kukkii uusista versoista kuitenkin.

SariW kirjoitti...

Onpa pirtsakan ihanat aterimet : )

Hortensia viihtyy hajavalossa eli ei suorassa auringon paisteessa. Viileässä huoneessa kukinta voi kestää monta kuukautta ja lämpimässä vain pari viikkoa.
Kastellaan säännöllisesti eli hortensian multa ei saa kuivahtaa. Lannoitetaan miedolla liuoksella.
Hortensia on helppo kasvi jos sopiva paikka löytyy ja muistaa kastella : )

Kirsi kirjoitti...

Hei,

Näyttää tosi hyvältä tuo ei-aito oliivipuusi, taidan itsekin hankkia sellaisen... aito oliivipuuni nimittäin pudottelee lehtiä aika tiuhaan tahtiin hellästä huolenpidosta huolimatta.

Aurinkoista viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Kurkaahan blogiini ;)

Merja kirjoitti...

Ihanaa varmasti vain olla ja lepäillä siellä Unelman tunnelmassa :)

Lennu kirjoitti...

Heipsan!
Ihanan raikkaita nuo sinun aterimesi!
Oliviipuuta en minäkään aitoa saisi hengissä pysymään, joten etsin silkkistä vieläkin.
Stressi on tuttu tunne, taidan minäkin omistaa tippaleipäaivot. Liian monta rautaa tulessa ajatuksineen. Olonkevennys ei olisi pahitteeksi, ei vaan saa itseään niskasta kiinni.
Mukavaa viikonloppua terkuin Lennu