maanantai 25. helmikuuta 2008

Kevätsää, lämmittää....

Vaikka eilen olinkin vielä sitä mieltä, että lunta saisi sataa, tänään onkin jo ihan toinen ääni kellossa. Nyt olen sitä mieltä, että kevät tulkoon niin pian kuin mahdollista. Ehkä tämän päiväisellä auringonpaisteella ja lämpimällä säällä on jotain tekemistä asian kanssa. Ja sitä paitsi naisella on oikeus vaihtaa mieltänsä. Eräänkin ystäväni mies tokaisi ystävälleni: "Rakkaani, on ihanaa, että sinulla on niin tasainen luonne. Olet aina yhtä ailahtelevainen :)" So?
Keväinen sää sai minut unelmoimaan Villa Unelmamme pihan notkuvan ensi kesänä ihanista kukkasista. Niinpä suunnistin viherkauppaan ja aloin tutkailla siemenpusseja. Siis en tosiaankaan ymmärrä mitään kukkien taimikasvatuksesta, mutta pussien päällä olevat kuvat olivat kauniita. Niinpä valitsin sellaisia lajikkeita, jotka ainakin kuvissa näyttivät ihastuttavilta. Villa Unelman pihalla kasvaa siis ensi kesänä ainakin kesämalvikkia, tuoksuhernettä, kerrottua köynnöskrassia, lobeliaa ja petuniaa. Ja jotta aloittevan puutarhurin varustus olisi täydellinen, hankin myös kaksi minikasvihuonetta sekä tietysti istutusmultaa. Enpä tiedä, mikä ero ko. mullalla on tavalliseen multaan verrattuna, mutta ajattelin nyt satsata tähän touhuun kunnolla ;) Samalla reissulla löysin myös ihastuttavan puutarhalehden Country Gardens, joka tarttui mukaani. Erityisen vaikutuksen teki artikkeli "Create cottage look with flea-market finds". Just niin, sain taas monta uutta ideaa.
Eli eikun istutuspuuhiin , raportoin myöhemmin blogissani, miten puuhani onnistuivat. Pitäkää peukkuja :)
Keväisin terveisin Merja Kasperiinasta

3 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Minulla myös "sormet syyhyää" kylvö- ym. juttuihin kun auringon paisteen ja lumettomuuden takia tuntuu niin keväiseltä!
Toivotan onnea hortonoomin urallesi ;-) ja uskon, että saat kauniita kukkia aikaiseksi!

maisuli kirjoitti...

Juu, Kivoja ostoksia..

Pitäisi itsekkin laittaa kasvamaan joitain kukkasia...

Ja vaihtaa sisäkukkiin mullat...

ja...
ja...

Tekemistä riittäisi, mutta aikaa rajallisesti :/

Hyvää tätä päivää merjalle!

t.sanna

Merja Kasperiinasta kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta Titti ja Maisuli. On totta, että olisi niiiiiin paljon tekemistä, mutta kun aika ei riitä. Tahtoo tunteja lisää vuorokauteen :)