maanantai 30. maaliskuuta 2009

Unelman olohuone


Viikonloppua vietettiin taas Unelmassa tällä kertaa ystävien seurassa. Tosin onnistuin vilustuttamaan itseni ja tämä päivä on mennyt nukkuessa kurkkukipuisena. Onneksi ei ole kuumetta, joten eiköhän tämä tästä pian iloksi taas muutu.

Unohdin autoni avaimet Unelmaan - ne olivat jostain syystä mukana, vaikka emme minun autolla olleetkaan liikenteessä, argggh. Vara-avain ei suostu toimimaan, joten täytynee tänä iltana suostutella dear husband heittämään keikka Unelmaan. Avaimia tarvittaisiin huomenna aamulla :)

Ohessa kuvakavalkadi Unelman olohuoneesta. Sukset ovat mieheni isoäidin, joten niillä on kovasti tunnearvoa. Suksien takana näkyy kassakaappi, josta emme kylläkään löytäneet aarteita. Suksien vieressä on ovi, josta kunnanlääkäri on talossa vastaanottoa pitäessään päässyt kulkemaan vastaanottohuoneesta asunnon puolelle. Vastaanottohuoneessa on nykyisin meidän telkkahuone, joten olohuoneessa ei ole lainkaan televisiosta.



En ole aiemmin ollut mikään kristallikruunufani, mutta tämä kruunu on mieheni vanhempien aittalöytöjä ja se on täydellinen Unelmaan. Sohvapöytä on Juvista ja sen tumma pinta antaa hauskaa kontrastia huoneen muille valkoisille huonekaluille.



Odotan kesää kovasti, jotta pääsisin puutarhahommiin ja väkersin puutarhasuunnitelmiani varten muistikirjan. Pelkosen Maija (piti palstaa mm. jossain vaiheessa Viherpiha-lehdessä) tulee tosin auttamaan meitä pihasuunnitelman kanssa, en valitettavasti ole edelleenkään niin kunnostautunut puutarharintamalla, jotta voisin tehdä suunnitelman itse. Ja kärsimättömänä ihmisenä en malta tehdä juttuja erehdyksen ja onnistumisen kautta. Maija teki suunnitelman meille pari vuotta sitten kotipihaan ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen.





Askartelimme hetken aikaa viikonloppuna lasten kanssa ja ohessa lasten aikaansaannoksia. Lasten kanssa askartelussa on parasta heidän ideointikyky, varsinkin jos malttaa olla puuttumatta heidän tekemisiinsä. Oliver teki noita-akan ja Ella tipun. Riina taas ideoi pupun ja kuopus Iida pitäytyi jo aikaisemmin hyväksi havaituissa malleissa :)


Perjantai-iltana oli aivan mahtava tähtitaivas ja hiippailin ulkona kameran kanssa. Maisema oli tosi kaunis, kun puhdasta lunta oli paljon ja pihavalot paloivat hangen keskellä. Myös valaistu talo näytti kutsuvalta. Kamera ei tietenkään tallenna sitä niin kauniisti, mutta laitanpa nuo otokset tähän omaksi iloksi :)



Ajatelkaa, ylihuomenna alkaa huhtikuu :) Kesä on ihan kohta, jee!

Maanantaiterveisin Merja

20 kommenttia:

-A- kirjoitti...

Nättiä teillä Unelmassa! Ja ihania pääsiäiskoristeita!

AN kirjoitti...

Ihanan näköistä ja paljon Tildaa!!Palkintoni tuli tänään ja oli mieluinen! Lämpimät kiitokseni sinulle!!

Elsa kirjoitti...

Sukset ovat mainiot! Muutenkin paljon kaunista ja tunnelmallista Unelmassa.

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä on kaunista, kodikasta ja kutsuvaa Unelmassa:) Ja mukavia nuo lasten askartelut, niistä tuleekin sinulle perinnepääsiäiskoristeet - minulla on lasten maalaamia munankuoria 15 vuodelta...

Nina kirjoitti...

Kyllä on niin kaunista!
Paljon ihania yksityiskohtia.
Vanhat sukset ovat tosi upeat.

Tosiaan kohta ollaan jo huhtikuussa!

Sarppa kirjoitti...

Minustakin niin kodikasta, että viihtyisin paremmin kuin hyvin..

TerhiS kirjoitti...

Aivan ihana Unelma teillä, ja miten kauniita kuvia.
Itse aloitin vasta bloggaugsen ja ei tämä kovin helppoa hommaa ole jos asian haluaa tehdä kunnolla.
Mukavaa kevään jatkoa - toivotaan että saadaan aurinkoenergiaa paljon!

Piipa kirjoitti...

Unelma on niin kaunis, sekä ulkoa että sisältä!! Paljon kauniita yksityiskohtia!

Merja K kirjoitti...

Moikka -A-, kiva kun poikkesit :)

Heissan AN, itsekin olen kovasti tykästynyt uusiin Tilda-arkkeihin, toivottavasti niille löytyy käyttöä

Elsa hei, mietin joskus, miten hiihto sujuisi noilla menopeleillä. Ihan hyvin varmaankin, nykyään on vaan niin hienot pelit ja vehkeet ;)

Inkivääri hei taas, hyvä idea tuo perinnekoristeet, täytyy laittaa koristeet visusti talteen

Merja K kirjoitti...

Nina moikka, ajattele miten aika menee. Juurihan oli joulu :)

Heippa Sarppa, teretulemast ;)

Terhi hei ja tervetuloa blogimaailmaan. Bloggaaminen on mukavaa, mutta välillä aikaa vievää. Kyllä se siitä käyntiin lähtee

Piipa heissan, kiva kun kävit taas kyläsillä :)

Lennu kirjoitti...

Hei!
Kauniin pastellisia keväisiä värejä. Sukset ovat oikea aarre kyllä.
Kivaa illanjatkoa toivoopi Lennu!

Miia kirjoitti...

Olipas mukavia kuvia! Unelmassa on aivan ihanan näköistä ja ulkokuvatkin oli houkuttelevia. Askartelukuvatkin näyttivät tosi kodikkailta :)

Hanni kirjoitti...

Unelma on kyllä tosi unelma ;)

Torstaina käy hyvin se lampun nouto. Kiva että kangastilauskin onnistuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm.
Tuli tunne että tässä rakennetaan jotakin epätodellista - kuin nukkekotia. Elävän kodin elämä on sen ihmisissä, ei tavaroiden asettelussa. Koti on koti silloin kun siitä ei pyritä tekemään sisustuslehden kaltaista. Sellainen on tehty vain valokuvia varten. Vähemmän on enemmän - ja toimivampaa, luonnollista.

Merja K kirjoitti...

Hei Lennu, iloista huhtikuuta :)

Moikka Miiah, kiva kun kävit!

Hanni, tänään ollaan tulossa, näkymisiin

Merja K kirjoitti...

Anonyymi, kiitos kommentista, mutta arvostan enemmän sellaisia viestejä, jolloin rohkenee seistä sanojensa takana ja kirjoittaa omalla nimellä.

Jokainen meistä arvostaa erilaisia asioita ja minä satun arvostamaan kauniita sisustustavaroita ja tuon vanhan talon tunnelmaa. Jokaisella on kai oikeus asua sellaisessa kodissa, josta itse pitää.

Mukavaa päivänjatkoa sinullekin :)

Maissi kirjoitti...

Vitsi, miten ihania kuvia!! Kyllä teillä on Unelmassa ihanaa ja kaunista.. Suloisia askarteluitakin. Talon värin valinta on vaikeimpia päätöksiä. Keltainen väri talossa ei oikein ole minunkaan makuuni, siniharmaa taas hyvinkin :´) Sama maku siis. Tumman harmaa ja harmaakin ovat minusta nättejä! Mukavaa viikonloppua!

Sisustus Sievä kirjoitti...

Oi mitä värejä, niihin ei ikinä kyllästy.
Mia

Merja kirjoitti...

ihastuttavia kuvia!eikä noista höpöanonyymeista kannata edes perustaa :))

Damoisellex kirjoitti...

Kävin lukemassa viimeksi joskus loppukesästä ja syksystä, kun remontti painoi pahimmilleen (?) päälle. USKOMATONTA! Teidän Unelma on jo NIIN pitkällä ja niin IHANA!! *kadekadekade*