tiistai 18. maaliskuuta 2008

Nyt olisivat neuvot tarpeen :)


Unelman keittiöremontti alkaa kohta ja tarkoituksena on repiä hirsien päällä olevat seinäkerrokset pois. Jos hirret saadaan tukittua niin, etteivät villasukat pyöri jaloissa ja ne näyttävät ok:lta, niin jätämme ne näkyviin. Jos taas ei, niin seiniin laitetaan vaalea laidoitus. Tosin en ole tullut lainkaan ajatelleeksi, että mitä laitetaan lieden ja lavuaarin taakse?? Hirret varmaankin imaisevat kaiken kosteuden ja lian eli joku laattasysteemi sinne pitäisi kai laittaa. Ei kyllä sovi minun suunnitelmiini lainkaan ja seikkailinkin eilisen illan netissä etsien vaihtoehtoja.

Eli ajatuksena on, että tuon vihreän hirvityksen tilalle tulevat vaaleat alakaapit ja yläosaan vain hyllyt ei siis kaappeja laisinkaan. Yksi vaihtoehto olisi jonkinlainen tiilisysteemi, mutta miten ja mihin kohtaan? Miltä näyttävät hirret, hyllyt ja laatat tai MikäSittenSeOnkaan systeemi. Auts, en ollut lainkaan varautunut tällaiseen. Pliis, vinkkejä kaivataan, APUA!

Villa Unelman remontti alkaa pahasti muistuttaa seitsemän vuoden takaista rakennusprojektiamme. Silloin vannoin, että en enää ikinä astu yhteenkään laatta- tai keittökauppaan, mutta aika on tainnut kullata muistot. Tässä Unelman tapauksessa on näköjään käymässä niin, että kun remontille antaa pikkusormen niin huomaakin olevansa lirissä ;)

No valitus sikseen ja pystypäin taistoon, hyvä siitä tulee. Mutta please niitä vinkkejä mielellään vastaanotettaisiin :)
Tiistaiterveisin Merja

13 kommenttia:

iitu kirjoitti...

entäs jos laitat vaan läpinäkyvän pleksin siihen, niin kauniit hirret näkyy, mutta ne eivät kastu ja ssat liat pyyhittyä.Ja pleksi ei mene rikkikään helpolla!

Mirva kirjoitti...

Olet uusi tuttavuus! Löysin sinut jonkun toisen blogin kautta....onnekseni:) Blogisi vaikutti erittäin kivalta. Tulen käymään useamminkin. Lisäsin blogisi linkkilistalleni. tervetuloa myös vierailemaan minun omassani:)

Merja Kasperiinasta kirjoitti...

Kiitos Iitu vinkistä :) Ja Mirva tervetuloa, täytyypä käydä kurkkimassa sinun blogissasi

anu kirjoitti...

Tuossa keittössä onkin miettimistä enkä ainakaan nyt osaa sanoa mitään vinkkiä kun ei ole vielä purettu.Mutta olisikohan olemassa jotain kivaa puunsuoja-ainetta jos nyt päädyt pitämään hirren!?kannattaa alan liikkeistä kysyä...ja eihän siihen nyt varmaan vettä tule heitettyä päin...vaikka eihän sitä koskaan tiedä mitä käy...itseltäni lipsahtanut kädestä niin makkarakeiton loput kuin mehuakin!

ja peikonpähkinäpuustani...että kyllä suojasin jo marraskuussa kokonaan ja kasvi sijaitsee muutenkin talon ja pensasaidan suojassa.ja suojasinpa myös pakkasen aran ulkomaisen köynösruusun mikä on pahalla tuulisella paikalla ja sekin vihertää mutta eipä tänä talvena ollut edes kunnon pakkasia!Voihan olla että se sinunkin siitä juuremmasta alkaa vihertää!

Marika kirjoitti...

Laita kirkaslasi niin hirret näkyvät kivasti läpi.
Meillä on vessassa himmeä lasi laattojen tilalla ja se ollut hyvä käytössä.

Maissi kirjoitti...

Se lasi tai pleksi mullakin tuli mieleen! Niin, ensimmäiseen hyllyyn saakka se lasi... Tai sit jos löytyis joku isompi kokonaisuus, jonka kaakelois valkoiseksi.. esim. pala seinääkin.

Sabuska kirjoitti...

Heippistä! Niin ihana projekti teillä meneillään...Tosin kesällä alkanut keittiöremontti jo kullannut muistot ;-))Ja onneksenne teidän ei tarvitse asua remontin keskellä, se vie kyllä järjen..
Minä mietin että lotrataanko keittiössä niin paljon, että tarvitaan laattaa tms..Olen nähnyt aivan ihania panelointeja tiskialtaan takana laattojen päällä, jospa pohjustaisitte tilan jollain vettä eristävällä ja sitten valkoista panelia päälle...Jos meillä nyt alkais keittiöremppa tekisin ehkä meillä just niin ;-D Pitäis muuten tulla kauppaasikin tutustumaan joku kaunis päivä!Paitsi voi se päivä olla sateinenkin;-) Kysyit pääsiäispupujeni perään, munan lämmittimet ovat vuosia sitten Sia:lta ostettu sekä seisova pupumamma, ovat meillä esillä joka pääsiäinen, pallolliset munakupit Hem texiltä 1€ tarjouksessa nyt.

magi kirjoitti...

Täällähän on loistavia vinkkejä! Meillä mökillä pähkäillään samaa aiaa!

AnCa. kirjoitti...

Hyviä ehdotuksia onkin tullut jo esille. : )

Meillä on keittiöremontti edessä, mutta onneksi se on pientä verrattuna siihen, mitä olemme jo tehneet. Ehkä se menee pelkällä sisulla. ; ) Aika ei nimittäin ole ehtinyt kultaamaan vielä muistoja, enkä tiedä päästänkö niin käymään enää ikuna! =D

Tulin kiittämään nopeasta toimituksesta ja ihanasta palvelusta, sekä tutkiskelemaan blogiasi paremmin.
---Tulen toistekin!
- AnCa. ~ Emlina-

Maya kirjoitti...

Tänne minäkin jotenkin eksyin mutta eipä haittaa lainkaan. Kiva blogi ja aivan ihana helmi työnalla :) Jotenkin nuo keittiön kaapit ihastuttavat minua. Tosin kuvittelen ne mielessäni valkoiseksi ja puutasolla varustettuna.

Pleksiä en suosittele välitilaan. On meinaan hirveän näköinen muutamien vuosien päästä. Mielummin lasi.

Merja Kasperiinasta kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja vinkeistä :) Mietin ensin kaappien maalaamista, koska tuo väri on tosiaankin kammottava. Päädyimme kuitenkin niihin pelkkiin alakaappeihin ja hyllyihin yläkaappien tilalle. Yhtenä vaihtoehtona tuohon välitilaan on vanhan tiilen näköinen laatta. Kävin hakemassa parit mallit ja näyttivät aika kivoilta. Täytyy mallailla vielä paikan päällä..

Inkivääri kirjoitti...

Tiilenvärinen laatta olisi varmaan kyllä tosi kaunis. Lasia oli ehdotettukin, hirsi tulisi esiin, mutta toisaalta lasi on jotenkin kovempi materiaali kuin laatta...

Biibu kirjoitti...

Tervehdys. olen lueskellut blogiasi ja löytänyt vaikka kuinka paljon ihania vinkejä ja uskallusta tuunailuun.
Minulla alkaa ensikesänä mökin keittiön remontti ja pähkäilen ihan samaa mitä tässä

terkuin Biibu