keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kierros Unelman puutarhassa


Tein pienen nuuskintakierroksen Villa Unelman pihapiirisssä anoppini kanssa. Ensi viikolla pihalle tulee maatyömiehet ja sitä ennen täytyy miettiä, mitä halutaan pelastaa koneiden alta. Mitään suurta ja ihmeellistä ei pihalle tässä vaiheessa tehdä, mutta kun pari vuotta sitten tontille on laitettu kunnallistekniikka, on piha sen jäljiltä osittain vähän huonossa kunnossa. Lisäksi tontilla on huonokuntoisia puita ja mieheni haluaa pihalle tasaisen nurmialueen, jossa voi poikien kanssa pelailla :) Pojat on poikia.... Samalla saunalle vedetään sähköt ja pihalle kaivetaan lampuille paikat.
Pihalla on aivan ihastuttavia mattoja täynnä lemmikkeja. Lemmikit ovat ihan uskomattoman kauniita ja läheltä katsottuna niin täydellisiä. Noiden mattojen lähelle ei kyllä mennä koneilla kaivelemaan. Löysimme tontilta myös paljon marjapensaita, useita lajikkeita, joten täytyy kai opetella tekemään mehua. Tuo keltainen kukka on häränkukka, joita aion siirtää perennapenkkeihin. Risukasalta näyttävä puu on taas ikivanha omenapuu, josta tuskin tulee enää omenan omenaa. Pihalla on useitakin omenapuita, mutta muut ovat jo niin heikossa hapessa, että ne on pakko kaataa. Tuon yhden haluan jättää, koska se on mielestäni kaunis. Kun ympäristöä vähän siistii, niin puukin pääsee oikeuksiinsa.
Pihalta löytyi myös komea raparperi, tosin sen paikkaa luultavimmin tullaan siirtämään. Tuon kivirykelmän ympärille ajattelin taas rakentaa pikku oleskelupaikan. Pari tuolia ja pöytä, paikka on mukavasti puiden siimeksessä. Ja sokerina pohjalla; eilen kolahti luukusta Vakre Hjem ja löysin vihdoin sen etsimäni kasvihuoneen mallin. Juuri tuollaisen haluaisin. Mutta siis niin, että perustus on tehty vanhoista tiilistä ja seinät vanhoista ikkunanpokista. Mieheni hiukka puisteli päätään suurille suunnitelmilleni, mutta tässä on vuosi aikaa pehmittää häntä. Täksi kesäksi tuo on liian iso urakka, eli täytyy malttaa vuosi vielä.
Voi jukra, että sormet syyhyävät. Haluaisin niin kovasti jo tuon pihan kimppuun. Täytyy ensin vaan tsempata remontti loppuun sisältä ennenkuin voi siirtyä ulkotiloihin.
Aurinkoa päivääsi!
Terveisin Merja

8 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Hei, keltainen kukka on kevätvuohenjuuri eli lempinimeltään toukokuu, häränkukka on hyvin samannäköinen, mutta lehdet on erilaiset ja se kukkii myöhemmin kesällä. Kevätvuohenjuuren lehdet katoavat kukinnan jälkeen kokonaan, joten se on hyvä kumppani myöhään kasvunsa aloittaville.

Ihania sammaleisia kiviä ja raparperistähän voi jo tehdä piiraan, meillä on vasta pieniä alkuja...

Merja K kirjoitti...

Oi kiitos tiedosta Inkivääri, kuljin puutarhassa kukkakirja kädessä ja siitä olin tuon bongaavinani. Olen nimittän vielä kehnoimmista kehnoin puutarhuri, mutta aion oppia :) Vuohenjuuri kuulostaa rikkaruoholta, eihän ole sitä?

Unelman keittiö on ihan just käyttövalmis, ajattelin ensimmäisenä kokkauksena tehdä piirakan tuosta raparperista. Iloista keskiviikkoa :)

Ansku kirjoitti...

Heippa

Olen jonkin aikaa seurannut blogiasi innolla. Niin paljon kauniita asioita ja Unelman remonttiakin mielenkiinnolla seuraan.

Kukka tosiaan on kevätvuohenjuuri. Ei ole rikkakasvi vaan perenna. Naapureiden pihassa sitä on ja olen ihastellut. Kaunis kukka.

ps. minut löytää täältä:
http://2003-2006.vuodatus.net/

anu kirjoitti...

Niin ihania kuvia kukkasistasi!
Ja nuo tapaamiset ovat varmaan tosi kivoja!

Maissi kirjoitti...

Moi! Kaunis kukka minustakin tuo kevätvuohenjuuri ja tosi aikainen kukkija! Eikä rikkakasvi missään tapauksessa :´) Mummulassani on tuota kyseistä kukkaa.. Puutarhan suunnittelu (kuten kaiken kauniin yleensäkin) on ihanaa. Kiva, että tontilla on jo paljon valmista mitä säästää ja siirrellä!

Merja K kirjoitti...

Ansku, kiva kuulla, että käyt blogissani. Käyn tässä lähiaikoina kurkkaamassa sinun blogiisi :)


Anu, tapaaminen oli juu tosi kiva, syksyllä uusiksi. Iloista torstaipäivää sinulle!

Maissi, en yleensä pidä hirvittävästi keltaisista kukista, mutta tuo kevätvuohenjuuri kyllä kolahti. Eli ne löutävät tien meidän pernnapenkkeihin :)

Marja Kristiina kirjoitti...

Huippua! Tuo on ihanaa aikaa kun saa ideoida ja suunnitella - jos kohta tiedän kuinka kärsimätön sitä on pääsemään myös tositoimiin ja niitä ideoita toteuttamaan :-).

Ihanaa torstaita!

L.Mak kirjoitti...

Oi onko teillä jo noin vihreää!!

Leni