maanantai 1. marraskuuta 2010

Pom-pom-vekotin


Poikkesin pitkästä aikaa Helsingin keskustassa ja käväisin samalla Hobbypointissa. Ko. kaupassa olisi ollut vaikka mitä kivaa, mutta tällä kertaa minua vietti erityisesti hauska pom-pom-vekotin. Yhdessä pakkauksessa on kaksi vekotinta eri kokoisille tupsuille.


Pom-pom-vekottimella saa tehtyä tupsut alle aikayksikön, vaikka toki vanha pahvikiekkosysteemi ajaa ihan saman asian. Olenkin kovin innostunut vekottimesta ja pom-pomeja odottaakin valmiina jo tulevia projekteja silmällä pitäen. Laitan värkkäyksistäni kuvia hieman tuonnempana.


Esikoinen "tilasi" pari viikkoa sitten kaulahuivin ja koska neliöpeitteestä jäi Novitan isovelilankaa yli, tein huivin hänelle jämälangoista. Toivomuksena oli kapea ja pitkä huivi ja tällainen "tilaustyöstä" tuli. Lankojen päättelyurakka oli muuten erityisen hauskaa :)

  

Ja sitten selitys miksi Mr Järki on Mr Järki. Tämä nimitys juontaa juurensa toissa kesältä, jolloin olimme ystäviemme kanssa Moselissa. Paikka on muuten todella viehättävä, suosittelen. Lensimme Ryanarilla Tampereella Hahniin ja sieltä matkasimme parinkymmenen kilometrin päässä olevaan Bernkastel-Kues nimiseen kylään. Vietimme ratkiriemukkaan loman aikuisporukassa; pyöräilimme (joenvartta myötäilevät loistavat pyörätiet), maistelimme viinejä (mitä rieslingejä!), söimme hyvin ja tietty vähän shoppailimme ;) 


Kylässä oli todella kaunis kauppa, jossa myytiin erilaisia pienoisinteriöörejä. Olin aivan hurmaanut ko. puodissa ja olisin voinut tyhjentää sen kokonaan. Rakas aviomieheni oli kuitenkin mukana ja lopulta poistuin puodista pienen pieni hella mukanani. Jotenkin hän sai perusteltua minulle, miksi haluaisin ainoastaan sen pienen pienen hellan. En tiedä vielä tänäkään päivänä, miten siinä niin kävi, mutta tämän reissun jälkeen nimitin miestäni Mr Järjeksi ja niin se nimitys jäi käyttöön.


Mr Järki on siis minun "järjen ääni". Itse olen aika impulsiivinen, enkä aina välttämättä mieti asioita lopppuun asti, joten usein on ihan hyvä, että Mr Järki on mukana. Toisinaan se tietty häiritseekin, koska aina ei tarvitse olla niin kovin järkevä, eihän vaan ;) Jos ja kun haluan heittäytyä holtittomaksi, suljen korvani "järjen ääneltä" ja annan mennä!

Ja kyllä, pidin yli kaiken Sinkkuelämää -sarjasta, joten näen mielelläni Kihossa ja Mr Järjessä paljon yhtäläisyyksiä :) Harmi vaan, että itse en ole yhtä sutjakka ja tyylitajuinen kuin Carrie, mutta juoksuaskeleet korkokengillä sujuvat kyllä tarvittaessa yhtä kepeästi! 

Marraskuisin terkuin Merja

14 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Kaunis kaulahuivi! Ei käy kateeksi se päättelyurakka kyllä, taidan jatkossakin pitäytyä yksivärisissä töissä :-)

Ihanaa nähdä mitä muuta olet keksinyt!

Taidan muistaa aiemminkin kuulleeni tuon selityksen lempinimestä. Matkanne kuulostaa kyllä ihanalta!

Krisse kirjoitti...

Krisse kurkistelemassa...:-)

päivi kirjoitti...

vierailulla!
tulipas ihania pikku tupsuja... ja kaunis kaulaliina:)
ja hei... eihän naisten tarvitse olla aina järkeviä?
ollaan vaan vaikka kauniita ja käteviä käsistämme:)

maanantaiterkut
päivi

Merja K kirjoitti...

Vekarus, sama ajatus tuli itselle mieleen lankojen päättelemisen ohessa :)

Vilkutus Krisselle!

Just niin Päivi, minulle passaa myös mainiosti tuo "kaunis ja kätevä" osasto :)

Taikku kirjoitti...

Pitäähän elämästä nauttia:) Ja korkkareista ei luovuta:-D

Virpi kirjoitti...

Kiva kaulahuivi. Hauska tarina miehesi 'lempinimellä' :) Meilläkin mies on kyllä harkitsevampi ja minä sitten se tuuliviiri ;)

Louise kirjoitti...

en ole ikinä kuullutkaan pom-pom vekottimesta... :)

Merja K kirjoitti...

Taikku, just niin :)

Virpi, ehkä suurimmalla osalla naisista ja miehistä roolit jakautuvat näin. "Luolamies" on kyllä aika mainio kuvaus naisten ja miesten eroista

Louise, en tiedä, mikä ko. vekottimen oikea nimi on, mutta minusta keksimäni nimi kuvastaa hyvin sitä :)

Rilla kirjoitti...

Heh. Hauska tarina Mr Järjelle. Meillä vähän samanlainen, minkä takia käyn usein "salaa" ostoksilla. Kaikki vaatteeni ainakin ovat "vanhoja" :D

Isompia hankintoja taas on kyllä vaikea salakuljettaa kotiin. Nyt väännön alla kt ruokapöytä. Vanha kelpaisi lähinnä polttopuiksi mutta miehen mielestä ei voi ostaa uutta, kun perheen pienin voi vielä rusikoida sitä... !!!

Sanna-Mari kirjoitti...

Tupsukathan menis ihan lumipalloista! :)

Merja K kirjoitti...

Rilla, on tosi hilpeää, miten miehet aina "ostavat" nuo vanhat vaatteet -selitykset. Tai sitten vain ovat uskovinaan ja ovatkin itseasiassa meitä ovelampia ;)

Sanna-Mari, sen suuntaisia ajatelmia on jo joulun tiimoilta. Täytyy polkaista lumipallotehdas käyntiin kohtapuoliiin

Riitta kirjoitti...

Mukava tuo tupsu laite, en ole ennen nähnytkään. Taitaa aika monelle olla se mies "järje ääni" shoppailureissulla , siksi kai ne eivät usein olekaan mukana,HIH ;)

Eeviregina kirjoitti...

Tuollainen tupsulaitehan on ehdottomasti saatava! Täällä kans väkerrellään kaulahuiveja, mutta yhdestä kerästä, osa yksivärisiä, osa kirjavaa lankaa.
Sitä miehen huiputusta on joskus täälläkin harrastettu. Muistan yksi kesä kun oltiin Keskisellä, löysin Nahkapaikan alesta tietty hyviä löytöjä. Ostin kaksi laukkua ja kolmet kengät, keksin pakata ne kaikki isoimpaan laukkuun ja mullahan oli vain yksi ostos! Täydestä meni.

Merja K kirjoitti...

Riitta, tosishoppailuihin ei tosiaankaan kannata miehiä ottaa mukaan :)

Eeviregina, tuo oli mainio! Täytyy laittaa korvantaakse tulevaa käyttöä varten ;)