keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kranssipähkäilyä


Teen joka vuosi ennen joulua kasan kransseja ja niin olen tänäkin vuonna taas tehnyt. Jonkun yksilön laitoinkin jo aiemmin näytille, mutta ohessa on ensimmäinen "kurpitsakokeiluni".


Tämä kranssi on ollut valmiina ainakin jo kuukauden ajan, mutta se on ollut huilimassa kaapin päällä. Valmiissa kranssissa "tökki" minua joku asia, jota en kuitenkaan osannut määritellä, siksi laitoin sen huilimaan.

Eilen otin kranssin uudestaan esille ja yritin miettiä, mikä siinä tökkii. Lopulta keksin, että sehän on tuo ruskea niinirusetti. Nyhdin rusetin pois, lisäsin vähän koristeita ja valmista tuli. Kranssi on nyt niin kiva, että se saattaapi jopa päätyä meidän omaan oveen, en ehkä raaski myydä sitä :) Lopullinen kranssi näkyy siis yläkuvassa. Ja tämä on hyvä esimerkki siitä, että joskus lopputulos on hyvin pienestä kiinni. Itse olen ainakin vuosien mittaan oppinut, että väkisin ei kannata vääntää, vaan antaa asian hetken huilia, niin ratkaisu tulee kyllä enemmin tai myöhemmin.

Jos raaskin myydä ko. kranssin, se on näytillä tulevana lauantaina Kartanon joulutori -tapahtumassa. Käsityöläisiä (Kasperiina mukaan lukien) on myymässä tuotteitaan Leppävaaran kartanon pihamaalla lauantaina 26.11.2011 klo 10-16 ja pihapiirissä oleva suloinen sisustuspuoti Cafe Latte Spirit on myös avoinna. Tervetuloa!

Mukavaa viikon jatkoa, voikaa hyvin harmaudesta huolimatta :)

Terkuin Merja


22 kommenttia:

Risusydämen Marja kirjoitti...

Kaunis kranssi ♥
Tosiaan paaaljon parempi ilman rusettia ;)
Oletko hankkinut nuo sienet Sht-tukusta? Ostin viimeksi käydessäni yhden pussillisen, näyttävät ihan samanlaisilta. Olivat mielestäni kauniin värisiä.
Käsitteletkö käpyjä mitenkään, että ne pysyvät avoimina ulkonakin? Vai onko kranssisi tarkoitettukin vain sisätiloihin?

Merja K kirjoitti...

Heips Marja, samaisessa paikassa olen käynyt ostoksilla :) Minulla ovat kävyt pysyneet auki, vaikka samantapainen kranssi on ollut ulko-ovessamme. Tosin ovi on tosi suojaisessa paikassa

Mukavaa keskiviikkoa!

Niina kirjoitti...

Ihana tuo edellisen postauksen lakunauha!!Mitä se maksoi?
Ja noi kranssit on tosi kivat!!<3

anne kirjoitti...

Tosi hieno kranssi! Mun mielestä hyvä sekä rusetilla että ilman! :)

Nonna kirjoitti...

Kaunis kranssi. Kyllä tuo mietintä teki hyvää sille!

Mukavaa myyjäispäivää! Minä taidan tällä kertaa hipsiä zumbaamaan, enkä lähde huristelemaan sinne tois puol Espoota!

Riikka kirjoitti...

Toho upea kranssi, kannatti huilia :)
Sopis hyvin vaikka keittiöön :)

Riikka kirjoitti...

siis TOSI upea :))

Merja K kirjoitti...

Niina, olisikohan hinta ollut 30 €, niin muistelen

Anne, kiva että tykkäät :)

Nonna, ehkä nähdään ensi kerralla, olisi kiva tavata!

Kiitos Riikka!

emmi kirjoitti...

Todella kaunis kranssi! :)

Inkivääri kirjoitti...

Ououou, mitä ihanuuksia! Voi että kun osaisi itsekin tehdä tuollaisia reheviä, mutta tasapainoisia, minulla menee sekavaksi het kun koitan laittaa nauhaa enempi tavarata8]

Merja K kirjoitti...

Kiva Emmi, että tykkäät :)

Inkivääri, harjoittelun tulosta ;) Olisi pitänyt säästää ne ekat räpellykset ja laittaa tännen näytille, huh!

Saga kirjoitti...

Taas on niin tavattoman upea.Sinulla on kyllä aivan mahtava sommittelusilmä. En raaskisi myydä, jos minun olisi. Olet aivan oikeassa, kun hetkekesi laittaa pois "silmistä" alkaa työ usein selkiintyä. Ja totta on sekin, että ilman tuota rusettia kranssi on huomattavasti selkeämpi... Jää yksi ylimääräinen ruskean sävy pois käytöstä.

Susanne kirjoitti...

Todella kaunis kranssi! Sinulla on aina kaikkea kaunista täällä, taitava olet!

Merja K kirjoitti...

Kiitos Saga, olipa nätisti sanottu :)

Susanne, vähän on ollut inspiraatio hakoteillä, kun on ollut liian kiire. Jokohan kohta se taas palaisi ;)

Bits and Bites kirjoitti...

Upea kranssi:)
Tiedätkö mitä! Juuri sinun blogipostauksesi inspiroivat tekemään elämäni ensimmäiset kranssit. Sen näköisiä ne kyllä ovatkin;)

Anonyymi kirjoitti...

Kranssi on ihan hieno, mutta mikä siinä viittaa jouluun?? Se ei minulle ihan aukea. Kurpitsat liityvät meille amerikoista tuotuun haloweniin, sienet syksyyn... Missä on joulu?

Merja K kirjoitti...

Kiitos Riikka!

Anonyyni, olenkin odottanut, koska anonyymit kommentoijat löytävät blogiini. No koittihan sekin päivä viimein :) Kaikki eivät omenoista yms. joulujutuista välitä, tämän olen itse erilaissa myyntitapahtumissa kokenut, siis ihan myyjän roolissa. Meitä on moneksi ja siksi on kiva, että myös monenlaista tuotetta on tarjolla.

Intianminttu kirjoitti...

Huilaaminen on aina hyväksi, niin tässäkin tapauksessa...oikea päätös rusetin suhteen. On nyt jotenkin vielä enemmän "silmään sopiva", viehättävä ja kärpikset antavat hyvän säväyksen!

Merja K kirjoitti...

Intianminttu, olen ihastunut kärpiksiin ja ne antavat kivan säväyksen asiaan kuin asiaan ;) Olen käyttänyt paljon kärpässieniä useissa eri yhteyksissä viime aikoina. Kivaa torstaita!

Ansku kirjoitti...

Tosi kaunis kranssi ja tosiaan rusetin poisto teki sille hyvää. Minulla tuli oikein konkreettisesti mieleen omat kranssinteot, kun voitin arpajaisissa paperinaruruusukranssin, liki samanlaisen joita itse aikanaan tein. Nyt olen myymässä naruvarastoa pois. Haikeata. Mukavia värkkäyspäiviä!

Meän Satu kirjoitti...

Erittäin kaunis kranssi minunki mielestä :)

No höh, eihän se meinaa että kranssi ois pelkkä joulukranssi vaikka sen näihin aikoihin tekkeeki, ja kuka sen määrää mitä "koristeita" kenenki jouluun kuuluu :)

Merja K kirjoitti...

Ansku, tuntuu varmaankin haikealta. Onneksi sinulla on uudet kivat jutut meneillään, tsemppiä niihin!

Satu, samaa mieltä, että jokainen tyylillään. Ei kaikkien tarvitse tykätä samoista asioista :)