sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Massavärkkäystä


Olen yrittänyt taikoa joulutunnelmaa tänään kotiin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vesisade ja pimeys saavat mielen väsyneeksi, eikä joulu juuri tänään innosta. No kyllä se tonttujen ja enkeleiden aika vielä tulee, en ole lainkaan huolestunut :)


Värkkäys kuitenkin aina innostaa ja niinpä esittelen tänään massasydämiäni. Näiden tekemiseen tarvitset itsestään kuivuvaa massaa, kaulimen, alustan, piparimuotteja, "hyvää joulua" leimasin ja sukkapuikon tms. reiän tekemistä varten. Muotit ja alusta kannattaa hankkia vaikka kirpparilta ainoastaan askartelukäyttöä varten, näillä muoteilla tai alustalla en enää pipareita leipoisi :)


Ja näin massakuviot tehdään: kauli massa levyksi ja paina siihen muotilla kuvioita. Paina leimasimella kuvion pintaan joulutervehdys, varmista, että painat tasaisesti leimasimen joka puolelta, jolloin tekstistä tulee selvempi. Tee puikolla reikä haluamaasi ripustuskohtaan.


Sitten massa kuivumaan esim. sanomalehden päälle, kuivuminen kestää noin vuorokauden kuvioiden paksuudesta riippuen. Olen huomannut, että kuvio kuivuu tasaisemmaksi (=reunat eivät käpristy), kun sitä kääntää välillä.


Kivoja ja helppotekoisia koristeita, joita on kiva viedä vaikka tuliaisiksi. Ja tämä on myös mukavaa värkkäystä lasten kanssa.

Uusi viikko taas, jota taidetaan viettää ainakin täällä Etelä-Suomessa vesisateen kera. Onneksi on kiva värkkäysviikko tiedossa, se piristää mieltä. Lunta kyllä kaipaan ja hiihtoladulle tekisi mieli, mutta se taitaa olla turha haave lähitulevaisuudessa ;)

Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

Terkuin Merja


18 kommenttia:

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ihania! Ja tuollaisenhan voisi hyvinkin ripustaa juurikin tuliaskukkakimpun ilostuttajaksi.

Saga kirjoitti...

Tosi ihania ovat.Jostain syystä tänävuon avalkoinen "iskee" minuun. Jos ja kunhan ehdin, aion kyllä kokeilla tätäkin... ;O)

Merja K kirjoitti...

Kultsin kämppä, jep, hyvä idea!

Saga, nämä ovat aika nopeatekoisia, tosin minullakin päivä menevät vähän turhan nopeasti :)

Kotomon Taina kirjoitti...

ihana idea! taitaa "joutua" kokeilemaan... ;)

Saila kirjoitti...

Mekin tehtiin näitä! Muksujen kanssa kaulittiin joulukortteihin mukaan :D. Mulla vain oli vähän erilaiset leimasimet ja ei tullu nuin kauniita :/.

Liisa kirjoitti...

Ihania värkkäyksiä ja ideoita ja intoa ja iloista mieltä täällä taas aimo annos tarjolla! Kiitos siitä :)
Mukavaa alkavaa viikkoa Merja!

anne kirjoitti...

Hienoja värkkäyksiä, kiva idea! Onnistuiskohan taikataikinasta....? (asuu landella, täältä ei kaupoista massaa löydy ja ei just kaupunkikeikkaa suunnitelmissa...;) )

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Nättejä nättejä nättejä! Kiitokset kun jaoit tuon leimasinidean, sitä on kyllä kokeiltava. Massakin on odotellut ideoita.

Merja K kirjoitti...

Taina, kiva jos innostuit :)

Saila, tuo joulukortti-idea on kiva, ehkäpä teen itse samoin :)

Liisa, kiitos piristävästä viestistä, se ilahduttaa tänä pimeänä maanantaiaamuna :)

Anne, kokeilin kesällä taikataikinasta, mutta en saanut ihan onnistumaan. Tein liian ohuita kuvoita

Kiitos Vintage-Sunflower!

Kivaa maanantaita kaikille!

Hanni kirjoitti...

Noi on hienoja! Mä tein tuollaisia joulumyyjäisiin ja ne menivät tosi hyvin kaupaksi. Helppoa ja hauskaa puuhaa -äsken juuri tein satsin omiin tarpeisiin :)

Kivaa viikkoa!

emmi kirjoitti...

voi kuinka kiva idea! pakko ehkä kopioida ideaa :)

Taika kirjoitti...

Ihania..
Mukava idea..
Oikein ihanaa viikkoa!

Vivi ja Kalle kirjoitti...

Merja, tosi hienoja koristeita olet tehnyt. Olen ennenkin miettinyt näiden kokeilemista. Nyt sain sulta hyvät ohjeet, ja taidan ostaa materiaalit huomisella askartelupuotikäynnillä. Kiitos vinkistä!

Tiia kirjoitti...

Aivan ihania. Oon monessa blogissa noihin törmännyt. Harmi, kun jäi teidän myyjäiset väliin flunssan takia.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten ihania!

sukeltelija kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tässä blogissa http://bastelpaula.blogspot.com/ näinkin jo kivoja ideoita tuollaisten koristeiden käytöstä, mutten vaan tienny, miten tehdä niitä :)

Merja K kirjoitti...

Heikunkiekun ja kiitos piristävistä kommenteista! Minä olen onnistunut missaamaan moiset koristeet muissa blogeissa, mutta kiva että muutkin ovat idean keksineet :)

Kiva keskiviikkopäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania koristeita! Miten paksuja nuo ovat? Kestääkö kauan kuivua? Tuleeko noista kovin painavia? Meinaan vaan, että taittuuko kuusen oksat:)
Paljon kysymyksiä, mutta aloitteleva askartelija tarvitsee hyvät ohjeet:)
Iloista joulun odotusta toivottelee Sari :)