tiistai 23. marraskuuta 2010

Tiistain tarinointia


Kummiserkkutätisetäenomummuvaarimummisynttäreiltä jäi ruokapöytäämme suht´ valkoinen liina ja niinpä jätin liinan paikoilleen. Pöytäliina on kaapista löytyvistä liinoista suosikkini, tykkään kovasti tuosta Marimekon Lumimarja-kuosista. 


Pöytäliinan avulla saa vähän fiilistä, miltä tilassa näyttäisi valkoinen pöytä. Itse pidän kyllä enemmän tummasta massiivipuupöydästämme. Ruokailutilan matto vielä puuttuu, se tulee olemaan tummanharmaa kuten olohuoneessakin. Ennen meillä oli vaalea matto tässä tilassa ja voi vaan arvata miltä se näytti parin vuoden käytön jälkeen :)


Liljat ovat leikkokukista lemppareitani. Yleensä ostan ne valkoisina, mutta tällä kertaa mukaan päätyivät tummanpunaiset liljat.


Kävin eilen pikaisilla joululahjaostoksilla, enkä voinut taaskaan vastustaa kiusausta vilkaista lehtihyllyä. Uusi Marie Claire Idées oli ilmestynyt ja pakkohan se oli ostaa. 


Lehdessä oli paljon kivoja ideoita, eniten ihastuin tähän linnunpönttöön. Tuota ideaa aioin kokeilla, kunhan vaan löydän sopivan linnunpöntön kokeilulleni. Viereisellä sivulla näkyvät kudotut ruukkujen suojukset on myös hauska idea, jota voisi kokeilla. Tosin en ymmärrä juurikaan ranskaa, joten ohjeita on turha tavata. Miten ruukulle saa kudottua pyöreän pohjan, olisiko jollain ideaa siihen?

Sitten vielä pari sanaa orkideasta. Viime postauksessahan aprikoin orkideani tulevaisuutta ja ystävällinen "vakkarilukija" jätti postauksen kommenttiin hoito-ohjeet. Käykää lukaisemassa, kommentti on aika lopussa. Samassa kommentissa on myös ohje, miten kukan saa kukkimaan uudestaan. Sellainen kysymys vielä minulle olisi, että missä kukan pitää levätä ja kauanko se yleensä lepää? Kastellaanko sitä lepäämisen aikana? Kiitos vinkeistä :) 

Nyt projektin "joulusukka" kimppuun, katsotaan mitä minä ja singer saamme tänään aikaiseksi :)

Tiistaiterkuin Merja

20 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Mä tykkään myös lumimarjakuosista kovasti :)

Ihania ideoita tuossa sun hankkimassa lehdessä, voisko sen ruukunpohjan vaikka virkata?

päivi kirjoitti...

miekin ajattelin ehdottaa virkkaamista:)
kyllä sinulla, teillä on ihana koti !
huoh...
ihastelen moderneja ja värikkäitä koteja mutta omassa se
ei enää onnistuisi.
valkoisuus on pesiytynyt lopullisesti minuun:)

on suuri rikkaus kun meitä on niin moneen makuun:):)

leppoiset tiistai terkut,
päivi

Taikku kirjoitti...

En olekaan lukenut kyseistä lehteä. täytyykin vilkaista seuraavalla kauppareissulla:)

Kivaa tiistaita!

Sanna-Mari kirjoitti...

Mää kanssa, siis tykkään lumimarjakuosista, vaikkei se meille sovikaan. No, servetteinä kyllä sopii kun pistää sopiin :D Kaveri on siitä justiinsa tekemässä verhoja (jostain hopeenhohtosesta versiosta) tai taulua, en pysyny mukana suunnitelmissa :D Odotan innolla miltä ne näyttää.
Mukavaa tiistaita! :)

Johanna kirjoitti...

Onpas upea ruokailutila, valloittava. Lumimarjakuosi on myös yksi minun lemppareistani.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita kuvia...

Kyllä tuo pöytä olisi varmasti valkoisenkin kaunis, mutta minä pidän myös tummasta pöydästä "ryhtiä antamassa". Minullakin on valkoiset tuolit ja tumma pöytä.

Merja K kirjoitti...

Heissan Mirka, tosiaan ei tullut mieleenkään, jep voisi hyvinkin

Päivi, meillä on Unelma se valkoisen tyyssija, sieltä löytyy enimmäkseen ko. väriä. Ja hyvä niin että meitä on moneksi, muuten olisi aika tylsää :)

Taikku, kannattaa vilkaista, lehdessä oli toteuttamiskelpoisia ideoita roppakaupalla.

Merja K kirjoitti...

Sanna-Mari, ystäväsi projekti kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisi hauska nähdä lopputulos :)

Johanna, kiitos.

Irmastiina, koska Unelma on se valkoinen unelma, kotiin olen yrittänyt hakea kontrasteja. Eri puulajeista ja käsittelytavoista löytyy hienoja pintoja ja ne sopivat mielestäni hyvin valkoisen kanssa

Vekarus kirjoitti...

Minäkin olisin ehdottanut pohjan virkkaamista.

Hienon kakun olet leiponut. Olisi varmaan minunkin kermakammoisen aika testailla vastaavaa :-)

Merja K kirjoitti...

Vekarus, sokerikuorrutteen kanssa koristelu on helppoa ja kivaa. Itse ainakin jatkossa tulen käyttämään kakuissa tuota kuorrutetta, varsinkin kun sitä on nyt hyvin saatavilla lähikaupastakin.

Sarppu kirjoitti...

Ihana liina, olen myös lumimarjan ystävä, kaunis kuosi, teillä on aina niin siistin näköistä, että kuvista tulee oikein hyvä mieli, stylet nuo pöydän päällä olevat lamput ja maalaus upea, oiekin viihtyisän näköinen ruokailutila :)

Merja K kirjoitti...

Sarppu, synttäreiden jäljiltä oli vielä eilen siistiä, nyt alkaa taas ote herpaantua :) Onneksi tänään tulee vieraita, niin on pakko skarpata ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tuo ruukun suojus onnistuu varmaan samaan tapaan kuin pipon tekeminen, siis kavennukset päälaella = ruukunsuojan pohja. En nyt ihan asiantuntija ole näissä neuleasiaoissa mutta tuli tuo pipo ekana mieleen :) Mulla on tuo sama lehti enkä myöskään tuota ranskan kieltä osaa joten oma mielikuvitus vaan käyttöön ja kuvia katsellen.

Kirsikka

Merja K kirjoitti...

Kirsikka, kiitos vinkistä :) Minustakin parasta antia tuossa lehdessä on kuvista välittyvät ideat, joita voi soveltaa tai ainakin yrittää soveltaa omaan käyttöön. Tosin välillä harmittaa, että ei sitten tullut opiskeltua ranskaa, tosin eihän se vieläkään olisi myöhäistä

Mukavaa keskiviikkopäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Moro!
Jos nyt oikein sotken sinua tuon orkidean suhteen. Mulla on nyt vuodenvanha orkidea, alkoi kukkia heinäkuun alussa ja viimeiset kukat putosiva lokakuun lopussa.
Olen myös uppokastellut, tosin haalealla johtovedellä, ei mitään hapetettua. Mulle on sanottu, että vanhaa kukka vanaa ei saa katkaista. Joten edellinen vana sai jäädä paikoileen, kuinka ollakkaan niin, se alkoi kuolla itsekseen, sitä mukaan kun uutta syntyi. Lannoitus vaan lisää lehtien kasvua, ei kuulemma auta kukintaan. Tosin sitten kun huomasin kukkavanan kasvavan kastelin silloin tällöin puutarhan täyslannoitteella, siitä mulla on tosilaihaa liuosta tehtynä ja sitä lisään kukkaveteen, kukittaa myös esim. santpaulioita ja mustanmeren ruusuja.Näin meillä, tiedä sitten mikä tepsii.Ikkuna jolla kukka on, on itä pohjois suunnassa. Jokatapauksessa vaativa kukka, onnea kasvatukseen. t Riitta,vierailija

Teija kirjoitti...

Mä tykkään lumimarjasta myös, jo vuosia olen haaveillut sellasesta joululiinana. Ensin punaisena, ja nyt vaaleana :) Yks versio löytyy (valkonen, jossa pinkit marjat), mutta ei sovi jouluun :D

Niin, helpompi olis varmaan virkata tuo ruukun pohja?

Kifus kirjoitti...

To knit a flower pot cosy is an interesting idea. I love knitting though I don't have much time for it nowadays!

Nonna kirjoitti...

Hauskoja ideoita lehdessä! Tuota virkkaamista minäkin...

Kivalta teillä näyttää. Tuo harmaa seinä on kiva! Jotain muutakin piti kommentoida, mutta hatara on pää... =)

Merja K kirjoitti...

Hei Riitta ja kiitos selvennyksestä. Aion ottaa haasteen vastaan orkideani kanssa ja yrittää saada sen kukkimaan uudestaan. Katsotaan kuinka käy :)

Teija, virkkaamalla minäkin ajattelin yrittää. En muuten tiennytkään, että lumimarjaa saa punaisena. Se olisikin kaunis joululiina.

Hi Kifus, knitting is so relaxing, I love it!

Merja K kirjoitti...

Nonna, tuo harmaa seinä on "lemppariseinäni" täällä kotosalla. Kuulostaapa muuten hassulta puhua lemppariseinästä ;)