maanantai 21. huhtikuuta 2008

Metsänkylän Navetta

Eilen tie vei Hämeenlinnaan Metsänkylän navettaan. Tarvitsimme sitä sun tätä Unelmaan ja niinpä kävimme siellä hankintaretkellä Olemme käyneet Navetassa aikaisemmin fiilistelemässä, mutta silloin ei ollut tarvetta millekään erityiselle.

Tuo paikka on kyllä mahtava vanhaa rakennustavaraa halajavan paratiisi. Ostimme sieltä keittiöön yläkaappien tilalle tulevat hyllylaudat, jotka olivat vanhaa kattolautaa. Kylppäriin ostimme taas leveää lattialautaa, josta tulee taso lavuaarille. Lisäksi löysin sieltä mahtavat vanhat sukset, mallia "lapsi" ja lääkekaapin. Eli kannattava reissu kaiken kaikkiaan. Eiköhän tässä kesän aikana tuo paikka tule vielä enemmän tai vähemmän tutuksi, niin paljon kaikkea ihanaa jäi vielä odottamaan ostajaansa

Metsäkylässä on myös aivan liikuttavia alpakoita. Niille on omat sivut täällä. Eläinrakas kuopuksemme viihtyi helposti kaksituntisen alpakoita ruokkien. Metsänkylässä on myös herkullinen kahvitupa, jossa on loistavia pannukakkuja. Kannattaa ehdottomasti maistaa, nam :)

Lapset olivat aivan innoissaan, koska he pelastivat Navetan lattialta kohmeisen nokkosperhosen - onneksi kukaan ei ollut tallannut sen päälle. Esikoinen lämmitteli sitä hetken kädellään auringossa ja kas, se lähti lentoon. Voi miten hyvä mieli lapsille tuli. Pieni asia ihmiskunnalle, mutta suuri kahdelle pienelle lapselle. Onnen muruset ovat toisinaan niin pieniä.

Unelmassa saatiin viikonloppuna yhtä sun toista aikaiseksi. Lapset aloittivat tonttiin tutustumisen ja maalaaminenkin viehätti heitä kovasti. Vanhempi sukupolvi taas maalaili sitä sun tätä ja seuraavaksi päästäänkin jo tapetoimaan. Markku kokoaa tänään keittiökalusteet ja pöytä tuoleineen tuodaan perjantaina. Eli keittiö alkaa olla hyvässa jamassa :)

Iloista alkavaa viikkoa!

Terveisin Merja

19 kommenttia:

magi kirjoitti...

Olen haaveillut navettareissusta jo kauan. Nyt lienee ajankohtaista suunnata kohti Hämeenlinnaa!

Merja K kirjoitti...

Magi huomenta :) Ilman muuta nokka kohti Hämeenlinnaa!

Annu/annujaliinu.com kirjoitti...

Itsekin olen haaveillut pääseväni Metsäkylän Navettaan ja Rakennusapteekkiin! Jospa vielä tässä joskus :)

Punaisessa Tuvassa kirjoitti...

Tuonne minäkin tahtoisin.. ;)
Matkaa vaan taitais täältä pohjois-ruotsista tulla aika mukavasti..

Merja K kirjoitti...

Annu moikka! Eikös kesälomalla voisi harrastaa hieman Suomi-matkailua :)

Punaisessa tuvassa heips: vähän taitaa olla pitkä matka. Mutta eikö teillä olisi siellä jotain vastaavaa? Tuntuu, että ruotsalaiset on aina edellä suomalaisia, joten löytyisikö tällainen sieltä teidän suunnalta?

iitu kirjoitti...

Voi innolla odotan kuvia unelman keittiöstä!!Olisipa kyllä kiva joskus käydä metsänkylän navetassa,mutta aika kaukana meiltä:( Tosin on meillä jo omat varastot kertynyt aika täyteen rakennus-yms.wanhaa tavaraa.peiliovia,ikkunoita,saranoita,puulaatikoita.Kun tulisi kesä,niin pääsisin aittojamme siivoamaan,en muista itsekkään mitä kaikkea sinne ollaan kerätty!

Merja K kirjoitti...

Iitu ette te tarvitse Metsänkylän Navettaa, kun teillähän tuntuu olevan sellainen omasta takaa :) Olisipa ihanaa päästä penkomaan, kateeksi käy!

iitu kirjoitti...

Iltaa sinulle on tunnustus blogissani,nappaa mukaan:)

Hannis kirjoitti...

Moikka Merja!

Tiedätkö miten hassua on se, etten tajunnut tekeväni viime keväänä ja kesänä työkeikkaa ihan tuon paikan läheisyydessä vasta kun syksyllä! Enkä siis tullut vierailleeksi siksi siellä. Mulla oli ollut päässä joku ihme käsitys, että paikka on Lahdessa. Sitten se olikin Hämeenlinnassa, jossa olin vähän väliä puolen vuoden ajan Asuntomessujen takia :-)

Billnäsin Raksa-apteekissa oon kyllä käynyt, mutta pidin siellä vanhojen tavaroiden hintoja suht korkeina. Tuonne navettaan kyllä täytyy päästä käymään kesällä tai sitten vaikka syksyllä.

Ihana että teillä oli noin onnistunut reissu!

Merja K kirjoitti...

Iitu, kiitos kovasti :)

Hannis, tosiaan hassu juttu, jos olet kulmilla ollut noinkin usein ;) Hinnat ovat kyllä aika huikeita tuollakin, mutta kaipa tarjontaa on niin vähän, että voi pyytää vähän enemmänkin. Ja hienoa työtä kyllä tekevät, kun pelastavat vanhoja rakennuksia.

Ada och Emil kirjoitti...

Oi miten ihanalta teidän retkenne kuulostaa :)
Olen itsekin unelmoinut pääseväni ostoksille kyseiseen paikkaan.
Eikö pannukakutkaan kuulosta hassummilta, nam :)

Hmmm...ihania kuvia, pitääpä puhua miehelleni jos lähdettäisiinkin tuonne retkeilemään :)

Maissi kirjoitti...

Moi! Kiva tietää navetasta, minulle se olikin ennestään tuntematon. Helsinkiin olen tulossa tässä toukokuun alussa, tosin näillä näkymin junalla, joten pysähtyminen siellä ei vielä onnistu. Kuulosti kyllä sen verran mukavalta paikalta, että sitten kesälomamatkalla täytyy viimeistään käydä!

Unelman jutut kuulostaa ihanalta. Teitte varmasti hyviä ostoksiakin!

kati kirjoitti...

Täytyypä merkata heti navettaretki kesälomamatkamme reitin varrelle! Ihan jo mielenkiinnosta siellä on pakko päästä käymään. Ja kiva kun lapsillekin on siellä mukavaa puuhaa!

Marja Kristiina kirjoitti...

Voi ei *kade*, kuulostaa mahtavalta paikalta! Navettahommiin vieköön kesällä autoni tie.

Merja K kirjoitti...

Ada ja Emil, kiva kun kävit visiitillä. Suosittelen ehdottomasti käyntiä tuolla. Ja olin katsovinani blogistasi, että olet Tampereelta. Mieheni vanhemmat asuvat siellä ja olen kovasti tykästynyt ko. kaupunkiin :)

Maissi, tulet siis kohtapuoliin tännepäin. Mukavaa reissua sinulle toivottelen, ottakaa Navetta kesäohjelmaan

Merja K kirjoitti...

Kati, uskoisin että Navetta on sinulle mieleen. Ja ainakin meidän lapset kovin viihtyvät siellä.

Marja Kristiina uskon, että myös sinä löytäisit sieltä vaikka mitä mieluisaa. Suunnittelin jo puutarhaankin sieltä ostoja. Siellä on mm. ihania patinoituneita tiiliä, lautoja, joista saisi mahtavia penkkejä yms. Oikea aarreaitta siis. Ja mikä parasta heillä on netissä melkein kaikki tuotteet eli voi suunnitella visiittiä jo etukäteen. Ei tarvitse lähteä soitellen sotaan :)

Maissi kirjoitti...

Tulossa olen ystäväni luo Vantaalle! Jos ohjelmaamme suinkin mahtuu, poikkeamme myös ihanaisessa putiikissasi! Olisi hauska tavata :´)

Merja K kirjoitti...

Maissi, sepä olisi mukavaa. Ilmoittele, jos ehdit tännepäin :)

Pia kirjoitti...

Kiitos hurjasti hienosta palautteesta meille navettalaisille! Lueskelen joskus yöllä Navetasta kirjoitettuja kommentteja, ja aina se tuntuu yhtä ihanalta. Teemme työtä sydämellä ja täydellä innolla. Maasta ei pelastettavat hienot vanhat tavarat lopu!