torstai 3. huhtikuuta 2008

Tervetuloa kevät!


Tänään päätin virallisesti heittää hyvästit talvelle ja toivottaa kevään tervetulleeksi. Olen pitänyt kuvassa olevia narsisseja suojassa, koska äskettäinen takatalvi säikäytti, mutta nyt julistin kevään koittaneeksi ja narsissit pääsivät nauttimaan auringosta.
Tänään autoillessani huomasin useita varmoja kevään merkkejä:
  • moottoripyörät liikenteessä
  • teinit t-paidoissa ulkona
  • avoauton, jonka katto oli laskettu alas
  • juoksijan, joka hölkkäsi shortseissa
Varsinkin nuo teinit vetivät suupielen ylöspäin, koska mieleen tuli oma nuoruus. Nyt on jo tullut niin vanhaksi, että hyvä jos pipon uskaltaa riisua ennen toukokuuta, mutta toista oli teininä. Silloin halusi nauttia täysillä lämpimistä kevätpäivistä ja vähentää vaatteet minimiin ensimmäisten auringonsäteiden pilkistäessä. Tuo aika tulee myös vääjämättä mieleen, kun väännän 9-v. esikoiseni kanssa päivittäin pukeutumisesta ;)
Myös se on kevään merkki, että oma mieli halajaa lenkkipolulle. Olen löytänyt juoksemisen vasta muutama vuosi sitten, sitä ennen en voinut kuvitellakaan juoksevani sataa metriä enempää. Tosin innostus aina hiipuu syksyn koittaessa ja onkin melkoinen työ päästä taas alkuun ja saada juoksu kulkemaan. Mukavampaa olisi tietysti pitää kuntoa yllä vuoden ympäri niin ei tarvitsisi joka kevät aloittaa alusta.
Juoksussa parasta on eräänlainen flow-tila, johon olen päässyt joitakin kertoja. Juoksu tuntuu uskomattoman kevyeltä, mieli on tyyni ja sitä vaan nauttii matkan teosta. Ja yleensä siihen tilaan pääsen, kun olen sinnitellyt sen ensimmäisen puoli tuntia ja juossut hankalalta tuntuvan vaiheen läpi. Olen oppinut, että ei kannata luovuttaa heti kun tuntuu raskaalta, kannattaa vaan sinnittellä hetki, niin olo helpottuu ja juoksu kulkee paremmin.
Säästä vielä sen verran, että olen valmis kestämään pimeän ja lumettoman talven, jos sen sijaan saan pitkän ja kauniin kesän. Olisi mahtavaa, jos kevät tosiaankin alkaisi kunnolla jo huhtikuussa ja lämmin syksy jatkuisi lokakuulle. Sen saadessani voisin ilomielin sinnitellä pimeät talvikuukaudet täällä Pohjolan perukoilla. Tosin mikähän se vaihtoehto voisi olla, siis muu kuin sinnitellä täällä :)
Aurinkoista loppuviikkoa toivotellen Merja

13 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Lämmin kiitos tunnustuksesta Ystäväiseni! =)
Ihana tuo kuva, oletko jo jostakin saanut ulkomuratteja?
Aurinkoista viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Hei Titti, eipä kestä :) Itse asiassa nuo muratit on ostettu jo viime syksynä, mutta selvisivät näköjään talven yli terassilla. En ollut edes suojannut niitä mitenkään. Aurinkoa myös sinulle!

Lissu kirjoitti...

Suloinen kukka-asetelma. Minulla oli upeat ulkomuratit, mutta tyhmänä otin ne sisään ja nyt niitä ei ole enää :(

Aurinkoista viikonloppua!

Maissi kirjoitti...

Minunkin murattini taisivat selvitä talven yli! Olen ihmetellyt jo muutaman viikon, että ihan vihreitä ovat. Yllättävää, ei ole kyllä ennen näin käynyt! Ihanaa keväistä viikonloppua sinulle!

Inkivääri kirjoitti...

Kaunis pajukori sinulla tuossa kukkien, kauniita toki nekin, alla:) Kyllä kevät taitaa saada mahlan virtaamaan muuallakin kuin puissa;)

Marja Kristiina kirjoitti...

Jestas miten upea asetelma! Muratti on näköjään paljon kestävämpi kuin olen ajatellutkaan, hyvä tietää.

Arvaa olenko kuin kissa pistoksilla kun en pääse juoksemaan. Niihin puolen tunnin jälkeen päälle rysähtäviin endorfiineihin olen minäkin koukussa, silloin alkaa tuntua siltä että voisi juosta IKUISESTI. Mutta sortsit saavat kyllä vielä odottaa... Nimim. Täti-ihminen

Merja K kirjoitti...

Lissu: iloista viikonloppua sinullekin :)

Maissi: minäkin ihmettelin samaa noiden murattien osalta. En edes ole kastellut niitä lokakuun jälkeen. Ihanaista viikonloppua myös sinulle!

Inkivääri: tuo kori on todellinen löyty viime kesältä. Hinta oli todella edullinen ja kori on omasta mielestänikin kaunis. Siihen on kiva vaihtaa kukat eri vuodenaikoina. Keväistä viikonloppua!

Marja Kristiina: shortsit on omassakin kaapissa haudattu tosi syvälle. Niitä ei ehkä oteta esille enää koskaan ;) Pikaista paranemista!

anu kirjoitti...

Ihana tuo muratti asetelma! Ja totisesti nuo ovat kevään merkkejä mitä olet listannut!
Ja liikunta innostus on vallannut minutkin siitä saa niin hyvän olon koko päiväksi ja vielä ilmaiseksi!
Ihanaa viikonloppua!!!

magi kirjoitti...

Aurinkoista viikonloppua sinullekin!

Wanhatar kirjoitti...

Minuun iskee tuo juoksuvimma monesti syksyllä, en tiedä miksi se sitten hyytyy kevääseen mennessä:O

Kaunis kukka-asetelma! Mukavaa viikonloppua:)

Merja K kirjoitti...

Anu: eikö olekin ihanaa, kun kunto nousee kohisten :)

Magi: hyvää viikonloppu, toivottavasti olo jo parempi!

Mari: meidän pitäisi tsempata toisiamme. Siis minä sinua keväällä ja sinä taas minua syksyllä. Olisi kiva, kun kunto olisi hyvä koko vuoden, eikö?

Marraskuu kirjoitti...

Voi, meillä ei ole kevät vielä ihan noin pitkällä.. sormet syyhyävät että pääsisi haravoimaan ja kukkapenkkejä möyhimään :)
Niin, ja korteista.. itsekkin harjoittelen noita väritysjuttuja ja yllättävän kauan menee papereiden valinnassa ja tälläämisessä vielä, mutta mukavaa puuhaa on. Eikun vain kokeilemaan! Mukavaa viikonloppua!

Helmiliina kirjoitti...

Kaunis .. todella suloinen kukkaistutus .. Olet todella kauniisti kuvannut!

nimimerkillä.. toinen juoksun ystävä.. :)