perjantai 25. huhtikuuta 2008

Tositoimissa Unelmassa

Keittiö ennen:
Keittiö jälkeen vielä keskeneräisenä:


Sisäistin kolme tärkeää asiaa aarrekarttaa tekiessäni:
  1. saat sen mistä luovut
  2. sinulla on kaikki tarvitsemasi aika käytettävissäsi
  3. sinä osaat ja olet hyvä

Olen ottanut nämä teesit tänään käyttööni ja oikeasti, päivä on sujunut loistavasti ja tuntunut jotenkin erilaiselta. Hassua, mutta näköjään toimii :)

Ja ei päivää ilman Unelmaa. Meitsi on niiiiiiin supertyytyväinen itseensä, olen oikeasti ollut tosi ahkera viime päivinä. Tänään heti aamusta tuotiin keittiönpöytä ja tuolit Unelmaan. Pöytä on säilöttynä kääreissä telkkahuoneen nurkassa, mutta yhden tuolin sentäs sain ikuistettua. Olen tyytyväinen, että annoin mieheni "pitää päänsä" ja että nämä käsiteltiin vaaleanharmaiksi pikkupatinalla. Itse olisin halunnut valkoista, mutta nähtyäni nämä Unelmassa paikan päällä, huomasin että mieheni oli oikeassa. Tämä väri on pehmeämpi ja silti vaalea. Pusuja, olet muru :)

Toivottomaksi toteamani makuuhuoneen tapetinpoistourakan jälkeen oli kiva päästä tositoimiin. Levitin Osmocolorin työhuoneen, pikkueteisen ja keittiön lattiaan. Kuultovalkoinen näyttää tosi kivalta. Tuossa yllä on nähtävissä kuvat keittiöstä ennen ja jälkeen ja vaikka vaiheessa vielä ollaan, on muutos tosiaankin melkoinen. Ja ennenkaikkea ainakin minulle mieleinen!

Ajoin tänään Riihimäellä puutarhakaupan ohi ja oli pakko pysähtyä. Unelman piha sai ensimmäiset kukka-asukkaat. Ruukku on parkkeerattu sammaloituneen kaivonkannen päällä ja saunalle oli jätetty oheinen kukkalaatikko, joka myös kaipaili istutuksia. Pikkuhiljaa alan silmäillä puutarhaa tarkemmin ja miettiä sen tulevia istutuksia. Puuhaa riittää, mutta voi miten mieleistä sellaista. Onnentyttö olen ja muistutan siitä itseäni päivittäin :)

Ihanaa, aurinkoista, lämmintä, keväistä ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille! Huomenna nautin kotipäivästä ja upotan sormet kotipuutarhan multaan. Ainakin orvokit odottavat istuttajaansa...

Terveisin Merja


19 kommenttia:

Hannis kirjoitti...

Hei ihana nähdä kuvia! Voi teillä tulossa mahtava kesä siellä...

Kuule, mitä tämä "saat mistä luovut" oikein tarkoittaa, kun minä en tajua sitä. Olen joskus oikeasti pohtinut enemmänkin, mitä se käytännössä tarkoittaa! Selitätkö, jos vihdoin ymmärtäisin :-)

Hannis kirjoitti...

P.S: Voi kuinka ihanan alkukesäinen fiilis tulikaan noista orvokeista! Aivan hurjan kaunis väri se tummanpunainen vai meneeköhän oikeastaan enemmänkin vadelmaan päin. I LOVE!!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Ihania kuvia ja voi miten kiva kuulla sinun kuulumisia unelmasta! Tuo tuolin väri on muuten ihan nappi!ja sinä se olet jo löytänyt noita vaaleanpunaisia orvokkeja!!!! minäkin odottelen että koska niitä käsiini saisin!ja ne sopii tuohon harmaaseen ruukkuun tosi kivasti! Auringoista viikonloppua!

Emmi kirjoitti...

Wau, lattiaa ei samaksi uskoisi :) Suuri työ on varmasti ollut, mutta lopputulos niin kaunis :)

Aurinkoista viikonloppua,

Emmi

Sooloilija kirjoitti...

Tuo Aarrekartta-asia on jännittävä. Pitääpä oikein käydä vaikka googlettamassa asiaa..

Ja sen halusin todeta, että tuo UNELMA on kerrassaan ihana nimi tuolle teidän projektille.

(Tyttäreni juuri nimesi omat nukkekotinsa Mansikkämäeksi ja Tilkkulaksi. Mitähän minä kerrostaloasuja nimeäisin? )

Noora kirjoitti...

Kaunis lattia!
Mullakin olis tarkoitus tässä lähiaikoina käsitellä samalla tavalla "pikkupuolen" tuvan lattia ja pukuhuoneen lattia.
Ja nyt iski KATEUS!! Teillä se vaan on jo kevät noin pitkällä..että kukkasia voi laitella, meillä on lunta maassa.:(

Sooloilija kirjoitti...

...yksi a-kirjain muuttui ä:ksi eli Mansikkamäki piti kirjoittamani(ihan kuin siinä Katri Ylanderin laulussa lauletaan..)

Lissu kirjoitti...

Ihana tuoli! Ja kauniilta näyttää jo nyt, lisää kuvia heti kun edistyy, please! ;)

Maissi kirjoitti...

Moi! Kaunis lattia teillä ja muutos on valtava, jo nyt huoneen tunnelma on todella ihana! Ostin myös orvokkeja torstaina ja istuttelinkin ne jo silloin. Hyvä mieli tuli, kun sain pihaan jo jotain kukkivaa kukkaa!

Niin ja tuo tuoli, valtavan kaunis! Ihana nähdä sitten myöhemmin koko kokonaisuus valmiina!

jaana kirjoitti...

Kateudesta huokailen! Ihana unelma teillä siellä !!!

Titti kirjoitti...

Aurinkoista sunnuntai aamua ystäväiseni! Vihdoin ehdin vierailulle, ja ihana päästä heti Unelmaan, "istahtaa" hetki kauniilla tuolillasi ja katsella kauniita orvokkejasi.. Kiitos kun annoit taas palan Unelmaa...
Ihanaa päivää Sinulle ja perheellesi!

Merja K kirjoitti...

Heissulivei, olen "asunut" tämän viikonlopun pihalla eli kone on pysynyt visusti kiinni. Nyt vasta ehdin tänne ihmettelemään.

Oikeasti tosi kiva lukea teidän kommenttejanne, kiva kun käytte blogissani ja jaksatte kommentoida :)

Hannis, käyn kommentoimassa tota aarrekarttajuttua blogissasi

Hanna kirjoitti...

Ihania kuvia! Unelmasta tulee varmasti todella unelma!

Sarppa kirjoitti...

Upea muutos jo nyt, tuskin maltan odottaa miltä Unelman keittiö näyttää valmiina

Tuoli on todella kaunis ja kukkiakin vielä..

Minäkin pohdin tuota "saat mistä luovut".. mitähän oikein tarkoittaa..

kati kirjoitti...

Ihanaa, täällä oli postaus Unelmasta. Mä olen ihan koukussa teidän projektiinne ;)

Hienolta näyttää kyllä! Tuota lattiaa kattelen ja mietin tuota samaa sävyä myös meille. Mun vain on niin vaikeaa päättää kun lattiapintaa on paljon, ja kun maku on vaihtunut tässä pienen ajan sisällä niin paljon. Oliskohan tuo sellainen joka kestäis mielialojen vaihtelut, hih.

Teillä kyllä etenee remontti hyvää vauhtia, tuskin maltan odottaa lisää postauksia ja kuvia ;)

Mari kirjoitti...

Voi miten kaunis lattiasta tuli! Meillä odottaa vanha puulattia hiontaa ja maalia pintaan, mutta on aina niin kiire... Mies ei millään halua ottaa ketään muuta tekemään, blääh!

Mukavaa ja keväistä alkanutta viikkoa:)

Mari

Sirpa Olonilosta kirjoitti...

Tervehdys Merjan ihanat blogiystävät!

Ajattelin Merjan valmentajan ominaisuudessa kommentoida omalta osaltani tuota Tommy Hellstenin motoksenikin kelpuuttamaani "Saat sen mistä luovut".

Yleensähän ajatellaan, että jos jotain haluaa oikein paljon, on sen eteen tehtävä paljon töitä. Minusta tärkeämpää sen sijaan on se, että tietää mitä haluaa ja loppu käykin kuin itsestään!

"Saat sen mistä luovut" tarkoittaa minulle sitä, että halutessani jotain en runno asioita eteenpäpäin, vaan astun ylenpalttisen yrittämisen sijaan kaksi askelta taaksepäin ja annan asioiden löytää oikean paikkansa melkein kuin itsestään. Yleensä, kun asiaa tarkastelee etäämmältä, ratkaisutkin löytyvät helpommin kuin jos on yltä päältä suon silmässä asian kanssa.

Olen kirjoittanut omassa blogissani aiheesta parikin kertaa helmikuun lopussa aiheilla "Hyökkäyskö paras puolustus" ja "Myönteisen ajattelun voima".

Tervetuloa vierailulle: http://www.olonilo.fi/blogi.html

magi kirjoitti...

Voi kun kiva, että ehdit meillekin kirjoitella kaikkien touhujesi keskellä. Energistä viikkoa unelmaan!

Katja - Bag End kirjoitti...

Oho kuinka tilava keittiö! Aivan kateellisena katselen. Meillä on vain sellainen perinteinen hollantilainen käytäväkeittiö, kapea kuin mikä. Innolla odottelen lisää kuvia :-)

Hyvää vappua!
Terveisin, Katja