tiistai 11. tammikuuta 2011

Kaappi- ja komerolöytöjä


Olen tehnyt monenmoisia löytöjä kaappeja siivotessani. Esimerkiksi oheisen villapaidan olemassaolon olin jo ehtinyt unohtaa täysin. Olen kutonut paidan itselleni joskus kymmenen vuotta sitten ja muistan, että saatuani kursittua sen kokoon, huomasin hihojen olevan vähän liian lyhyet. Niinpä olen näköjään näppärästi alkanut purkaa hihoja irti, ajatuksena on kai ollut pidentää niitä. Siihen pisteeseen tämä projekti on sitten jäänytkin, hohhoijaa..


Riemastuttavin löytö oli "johdoton" harjakiharrin. Muistan hyvin tämän vekottimen tv-mainoksen, jossa neitokainen laittoi kihartimen näppärästi pikkuveskaansa kohennettuaan kampaustaan ravintolan toilettitiloissa. Itse en kyllä muista käyttäneeni kiharrinta 2000-luvulla kertaakaan. Viimeinen varma muisto on 80-90 lukujen vaihteesta, kun ihanan ystäväni kanssa vietimme iloista opiskelijaelämää. Silloin etkoihin kuuluivat kiinteänä osana harjakiharrin, hiuspatukat ja kuohuviini :) Halit P, olet rakas! Onkohan tuo säiliö muuten ongelmajätettä?


Tein myös ilahduttavia lankalöytöjä ja taidankin sukkien sijaan kutoa ensin torkkupeiton erilaisista "neuletilkuista". Täytyy kokeilla, mitkä kaikki kuviot vielä kuuluvat osaamisalueeseeni. Noita yläkuvassa esittelemäni kaltaisia villapaitoja muistan kutoneeni kolme, joten ainakin erilaiset palmikot osaan kyllä kutoa vielä vaikka unissanikin. Ja koska kevättä kohden mennään aina vaan lempparivärini vaaleanpunainen astuu taas kuvioihin, joten eiköhän peitostakin tule pinkkivoittoinen :)

Nyt on pakko ryhtyä töihin. Ensi viikolla pitää esitellä sisustussuunniteluopintojen lopputyön aihe. Minulla on ajatuksena tehdä lopputyö pesuhuone- ja saunatiloistamme. Niihin ei koskettu viime kesäisen remontin aikana ja minulla on erinäisiä ajatuksia tilojen suhteen :) Onneksi Mr Järki ei lue blogiani, täytyy nimittäin vähän pohjustaa asiaa ;)

Leppoisaa tiistaiehtoota!

Terkuin Merja

21 kommenttia:

Kultsin kämppä kirjoitti...

Hauskoja löytöjä kaapin perukoilta! Naureskelin täällä itsekseni lukiessani kirjoitustasi kihartimesta. Itse muistan saman häkkyrän joskus sotkeutuneen niin pahasti hiuksiini, että se piti lopulta leikata irti...

Nonna kirjoitti...

Tuosta paidasta vois tehdä muuten sisustustyynyn!

Ihania tuollaiset kihartimet ja muut viime vuosituhannen löydöt... Kokeilepa laittaa saman tyylin hiukset kuin silloin muinoin!

Tsemppiä opiskeluprojektiin. Oletko muuten ihan varma, ettei Mr. Järki lue blogiasi? =)

-Heli- kirjoitti...

Sinähän se jännijä löytöjä oot tehnyt :D Joo kyllä varmasti minullakin tuolta vaatehuoneen perukoilta voisi löytyä vaikka mitä :) Ihanan värisiä lankoja!

Merja K kirjoitti...

Kultsin kämppä, heh, tuon olin ehtinyt jo unohtaakin :) Väkerrin oli tosiaankin aika herkästi hiuksiin sotkeutuvaa tyyppiä. Useita kertoja se piti "repiä" hiuksista irti, mutta onneksi minun ei tarvinnut mennä tuolle leikkauslinjalle.

Nonna, hyvä idea tuo tyyny, kiitos vinkistä.

Hmm, Mr Järki kyllä yllättäisi minut jos lukisi blogiani. Kerran on tainnut käydä lukemassa. Tuolloin hän oli reissussa Jenkeissä, kun Unelman remonttia tehtiin. Laitoin blogiini kuvia tuvan mustuneista hirsistä ja niitä hän kävi katsomassa blogissani :)

Heli, näköjään kannattaa siivota kaapit kerran kymmenessä vuodessa. Sen verran aikaa olemme asuneet nykyisessä talossamme :)

Johanna kirjoitti...

Kaappeja siivotessa tekee usein kivoja löytöjä :) Oikein ihanaa tiistaita

Vekarus kirjoitti...

Mukavaa, että olet palannut!

Kiharrin varmasti parasta viedä Gigantin sähkölaitekierrätysluukulle, jos ei sitä enää halua tallentaa muistona tuleville sukupolville.

Voimia lopputyön kanssa!

Sarppu kirjoitti...

Hih, kaappien siivous on kyllä terapeuttista, mielettömän hieno tuo neule ja ihanat palmikot...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienoja löytöjä. yritäppä nyt saada paita valmiiksi toistamiseen. On senverran kaunis, ettei hukkaan kannata laittaa...)

Merja K kirjoitti...

Johanna, ihanaa tiistaita myös sinulle!

Vekarus, ajattelin luopua väkertimestä. Tosin lapsia voisi tämä laite riemastuttaaa kymmenen vuoden kuluttua, täytyy miettiä vielä kertaalleen :)

Sarppu, kaappien siivous käy hyvinkin terapiasta. Itse tosin teen sitä aivan liian harvoin.

Irmastiina, hihat ovat tosiaankin liian lyhyet minulle, mutta ehkä paita sopisi siskolleni. Nonnan ehdottamat tyynyt ovat myös yksi vaihtoehto, jos vaan raaskin leikata neuleen. Tuota lankaa minulla ei taida enää olla, jotta voisin pidentää hihoja.

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Voi kaappien siivoushan on ihan kuin kirpparilla kävisi, vaan paljon halvempaa!

Multakin löytyy tuo sama hiusvekotin! Olisiko ollut käytössä viimeksi 80-luvun
lopussa. Mietin nyt kuumeisesti miksi ihmeessä säästän sitä? Tulevaisuuden antiikkia?

Tyyny saa minun äänen. Sillä tavallahan tuo kaunis paita tulisi ulos kaapsita ja käyttöön.

Virpi kirjoitti...

Sinullahan onkin mielenkiintoinen projekti edessä. Tsemppiä ja opiskeluiloa :)

Merja K kirjoitti...

Bean emäntä, väkerrin voisi tosiaankin olla tulevaisuuden antiikkia, pitäisiköhän säästää :)

Virpi, lopputyö on tosiaankin mielenkiintoinen projekti. Mukava päästä tekemään sitä

Helena kirjoitti...

Villapaita näyttää niin kauniilta, teeppäs se nyt valmiiksi :))

Riitta kirjoitti...

Minäkin olen joskus omistanu tommoisen kihartimen;HEH! Vieläkö toimii? Harmi että noin kaunis neule on jäänyt kesken, ehottomasti kannattaa hyödyntää se!

Merja K kirjoitti...

Helena, olen itsekin kääntymässä noihin aatoksiin, en raaski leikata sitä.

Riitta, en tullut kokeilleeksi vieläkö toimii. Säiliössä oli ainakin vielä "polttoainetta" :)

SeriL kirjoitti...

Hei Merja!

Täällä sitä taas ollaan ihastelemassa sun blogia. Kiva, kun kävit miunkin "luona" visiitillä. Miulla on muuten samanlainen kiharrin myöskin tuolla kaapin kätköissä, butaanilla taisi toimia.

Mukavaa loppu viikkoa ja palataan taas :)

Rilla kirjoitti...

Loistavia löytöjä :D Kyllä todistaa taas kerran sen, että siivous silloin tällöin on IHAN paikallaan ;) Heh, vielä kun osaisi luopua aina ...

Hanni kirjoitti...

Mulla on juuri tuo sama pusero, about 10 vuotta vanha punaisena, ja valmiiksi tehtynä :) En luovu siitä ennenkuin se lahoaa päälleni, se on paras pusero ikinä. Mulla on kaappien raivaus edessä myös (muutto) ja kirppariloosi varattuna kaiken kaman varalle. Kuka meilläkin sitä rojua kerää, kysyn vain.

Merja K kirjoitti...

SeriL, se teidän koiruus on aivan ihana. Täytyy näyttää kuvia meidän kuopukselle, hän on vain "mopsihullu" :)

Rilla, osa kaapeista vielä siivoamatta, mitähän sitä löytääkään..

Hanni, pusero näyttää varmasti kauniilta punaisena. Yritän vielä kaivaa kaappeja, josko löytäisin tuota lankaa jostakin ja saisin jatkettua hihoja

Maireanna kirjoitti...

Onpa sinulla syvät kaapit kun tuollai unohtuvat piiloon..
Joo, sanon kuin Nonna, tee tyyny paidasta, nehän ovat nyt in!
Lankakauppaan lähden kipinkipin....

Merja K kirjoitti...

Anna, pikemminkin "ei-intohimoinen" suhde kaappien siivoukseen ;)