sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ajatuksia treenaamisestaOlen ollut viimeiset viisi vuotta todella hyvässä kunnossa, salitreeni, lenkkeily sekä tennis ovat maistuneet useita kertoja viikossa. Tänä vuonna kuitenkin työ on vienyt yhä enemmän aikaa ja olenkin laiskistunut sekä tullut aika mukavuudenhaluiseksi :) Paljon herkuttelua, enkä ole saanut tsempattua itseäni treenaamaan. Lopputulos – housut, jotka mahtuivat vielä tammikuussa jalkaan, eivät mahdu enää. Näin 48-vuotiaana kunto romahtaa aika äkkiä ja sentit tulevat suhisten takaisin, niin se vaan taitaa mennä ;)

Katsoin joku aika sitten dokkarin Usain Boltista ja olin tosi vaikuttunut siitä ilosta ja energiasta, jolla Bolt ammattiaan harjoittaa. Sain ohjelmasta paljon ajattelemisen aihetta ja suurin oivallus minulle oli, että treenaaminen voi olla myös todella hauskaa. Vaadin usein itseltäni liikaa ja suunnittelen liian tarkasti, mitä & miten pitkään minun pitäisi urheilla ja se ei juuri nyt sovi minun pirtaan. Jos alan vaatia itseltäni liikaa, en viitsi tehdä mitään. Niinpä päätin kokeilla erilaista taktiikkaa ja nimenomaan niin, että minulla täytyy olla treenatessa hauskaa.


Meillä vie mökillä portaat rantaan ja päätinkin kokeilla niissä treenaamista. Portaat ovat kolmessa eri osassa ja viimeisimmässä rannassa olevissa on vain 16 askelmaa. Minulla on hyvä soittolista Spotifyssa, laitoin sen soimaan ja lähdin askeltamaan tuota kuuttatoista askelmaa. Listalla on todella hyviä tanssibiisejä ja hetken askellettuani keksin, että minähän voisinkin oikeastaan tanssia samalla. Ja niinpä tein porrastreenin tanssien – lopputulemana se, että en meinannut malttaa lopettaa. Sama toistui tänä viikonloppuna, lähdin liikkeelle mentaliteetilla, että pidän hauskaa, teen niin pitkään kuin huvittaa ja tein kumpanakin päivänä yli tunnin treenin. Olen niin iloinen ja mikä voittajafiilis! Tällainen treenaaminen sopii näköjään niin hyvin minulle!

Eilen vastarannalla oli kalastajia ja he varmaan ihmettelivät mitä puuhaan, mutta en välittänyt yhtään, koska nautin joka hetkestä. Kannattaa kokeilla, tämä treeni on todella hauskaa. Ja kun lataa soittolistalle biisejä eri tempolla myös treeniin tulee vaihtelua. Välillä voi juosta, välillä salsata, välillä hidastaa ja välillä vaikka rokata. Ja kun vielä pitää korsetin tiukkana, saa myös samalla hyvää keskikehon treeniä. 


En edelleenkään tiedä, jatkanko tämän blogin pitämistä vai en. Ehkä otan saman taktiikan kuin treenaamiseni kanssa eli kirjoitan niin kauan kuin minulla itsellä on hauskaa ja kirjoittaminen tuntuu hyvältä. Kuvat tosin ovat ja tulevat olemaan kännykkäkuvia, järkkäriä en ainakaan vielä kaiva naftaliinista. Mutta never say never :)

Iloa uuteen viikkoosi!


Terkuin Merja

8 kommenttia:

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Sinä senkin ihana tanssiva treenari :) Mä voin kuvitella, kuinka on kalastajillakin ollut hauskaa...

Päivityksiä kirjoitti...

Ihanaa, pääasia että on hauskaa ja tulee hyvä olo!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Sinä!! Elämäänhän pitäisi kaiken kaikkiaan elää kuin tanssien! Hienoa, että muistutit minuakin siitä! Hampaiden pesu meni aamulla tanssien :)
Iloa ja paistetta, Arja-Leena

Merja K kirjoitti...

Friiduli, sano muuta, mutta onneksi meillä kaikilla oli hauskaa, tosin eri syistä :)

Kiitos Päivityksiä, niin just elämän pitää olla hauskaa!

Mahtava idea Arja-Leena, tuota kokeilen ehdottomasti :)

Vekarus kirjoitti...

Ihanaa kuulla taas sinusta! Toivottavasti treenit ja bloggaaminen jatkuu!

Merja K kirjoitti...

Kiitos Vekarus, tulen "moikkaamaan" sinuakin blogiisi :) Kivaa päivää!

Tuija kirjoitti...

Loistavaa! Minä otan imuroinnin sanalla fiiliksellä kuulokkeet korvilla. Vain mielikuvitus on rajana! 💃🏻 Tuija

محمد على kirjoitti...


عندما تستعين بــ شركة تنظيف شقق بالرياض متخصصة في عمل التنظيف الخاصة عندما تكون الشركة لها سمعة طيبة في مجال التنظيف ستحصل على منزل براق وأرضيات و حوائط نظيفة تماما مع الحفاظ على ألوانها من مواد التنظيف لنظافة شيئا ضروريا وخاصة عند تواجد اطفال صغار يخشي عليهم من الاتربة
شركة تنظيف موكيت بالرياض _ شركة تنظيف مجالس بالرياض _ شركة تنظيف كنب بالرياض _ شركة تنظيف واجهات بالرياض