perjantai 4. tammikuuta 2008

Köpiksen kuulumisia osa kaksi


Köpiksessä on aivan uskomattoman hieno eläintarha. Tosin "matkanjohtajamme" Lauri sai hieman pyyhkeitä väittäessään lähimmän metroaseman olevan puolen kilometrin päässä (matka oli noin kolminkertainen), mutta tallustelu kannatti :)
Perillä meitä odotti tosi kiva eläintarha, jossa oli paljon sellaisia asukkeja, joita ei Korkeasaaressa näe. Hienoimman "shown" meille piti jääkarhu, joka intoutui leikkimään ja pelaamaan jalkapalloa muovisaavilla. Simpanssit olivat myös liikkiksiä ja niitä olisi voinut jäädä katselemaan tuntikausiksi. En ole ennen nähnyt simpansseja niin läheltä ja niiden eleet ja olemus ovat kovin ihmismäisiä, hassu tunne. Eläintarhassa oli myös niiden tavanomaisten lisäksi norsuja, kirahveja, pingviinejä, sarvikuonoja ja hippoja. Yksi hipoista halusi esitellä meille purukalustoaan ja täytyy myöntää, että moisen lähelle en haluisi joutua, olkoonkin kasvissyöjä ;) Ja vain lasi oli välissä eli hippo aukoili suutaan noin puolentoista metrin päässä meistä, upeaa nähtävää!
Hienoja elämyksiä tarjosivat myös kukkakaupat, joita oli runsaasti minnepäin kaupunkia menikin. Kukkia oli paljon ja ne olivat levittäytyneet kadulle asti. Esillepano oli tosi kaunista juuri sellaista meikäläisen mieleen. Nappasin idean jos toisenkin omiin istutuksiin. Nyhavnissa olisi kuulemma ollut mieletön kukkakauppa, samainen joka teki kukka-asetelmat kuninkaallisiin häihin. Sisustuskauppa Kirkin ystävällinen omistaja antoi minulle tämän vinkin, valitettavasti aika loppui kesken eli en enää ehtinyt sinne. Kukkakauppaan on jopa sisäänpääsymaksu, mutta ulkoakin kuulemma näkee asetelmat loistavasti.
Eli tällaisia kuulumisia tällä kertaa. Palaamisiin uusilla aiheilla....
Perjantaiterveisin Merja Kasperiinasta

Ei kommentteja: