torstai 31. tammikuuta 2008

Pullantuoksuinen äitiOmatuntoni on kolkutellut kovasti viime aikoina, koska olen ollut niin uppoutunut Tilda -projekteihini. Niinpä päätin olla "pullantuoksuinen äiti" edes yhden iltapäivän ajan ja lupauduin leipomispuuhiin. Sitä ei tosiaankaan meillä tapahdu kovin usein, vaikka ruoanlaitosta tykkäänkin. Korvapuustireseptiä ei tietenkään löytynyt mistään ja niinpä etsin sellaisen netistä.

Kun olimme lähdössä kiireessä kauppaan, olin ehtinyt jo hukata lippulapun ja kauppareissu meni muistin varassa. Ja kun hatara on tuo pääkoppa, tietysti aineksia jäi ostamatta. Eikun uudestaan kauppaan, aargh!

Vihdoin kun kaikki ainekset olivat koossa, aloitimme juhlallisesti projektimme. Vaivasin ja veivasin, lisäsin jauhoa ja vaivasin. Noudatin tarkasti ohjetta ja laitoin jauhoja reilusti enemmänkin, mutta silti taikina jäi löysäksi. Nostatuksen jälkeen kumosin taikinan pöydälle, mutta lopputulos oli käsiin tarttuva epämääräinen löysä kasa. Päätimme siis improvisoida ja lätkimme taikinaa pellille. Eihän nuo kovin kauniilta näytä, mutta maku oli sitäkin parempi. Ja kuopuksemme pullapojasta tuli pullajättiläinen.

Kaunis kiitos oli, kun lapset totesivat, että tämä oli paras leipomiskerta (tosin muistavatkohan reppanat edes edelliskertoja). Eli ehkä juuri se, että jotain tai kaikki menee pieleen, tekee asiasta kivan ja jänittävän. Sitä paitsi lohduttaudun ajatuksella, että harva on mestari kaikessa. Osaanhan minä kuitenkin askarrella ja ommella. Ja ensi kerralla ostan valmiin taikinan, kai sellaisiakin nykyään on :)

Leipomisterveisin Merja Kasperiinasta

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Meilläkin oli tänään pullapäivä ja kerrankin tekemäni taikina onnistui vaikka Pirkka-lehden laskiaispullataikinan ohjetta vähän sovelsinkin. Onnistumisprosentti leipomisen saralla on yleensä 50-50 vaikka seuraan yleensä tarkasti ohjeita uskaltamatta soveltaa omia. Tänään, onneksi, se parempi 50 puoli voitti mutta lapset tosin karkasivat omiin homminsa ja sain pyöritellä pullat ihan itse. Taikinaterapia on kyllä välillä ihan antoisaa. :-)
Otin itse tänään ensimmäisen askeleen kohti Tilda-madness -tilaa ja tilasin ekan kirjan. Inspiroiduin niin kovin teidän Tilda-addiktien tekeleistä, yksinkertaisen kaunista.
Energista Tilda-kevättä,
Kirsi

Merja K kirjoitti...

Kirsi: tervetuloa mukaan addikteihin. Tildalle kun antaa pikkusormen, niin pian on liemessä. Ja kiitos rohkaisusta taikinan suhteen, ehkäpä taikina ensi kerralla onnistuu :)

Nanna kirjoitti...

Hei! Ihana blogi sinulla ja ihana kauppa! Tulenkin heti seuraavalla Suomenreissullani maaliskuussa ihan paikanpaalle Tilda-shoppaamaan.
Onko Tilda-juttuihin tulossa lahiaikoina jotain uutta?

terveisin Nanna Dubaista

Merja K kirjoitti...

Kiitos :) Terveisiä Dubaihin, taitaa olla vähän mukava ilma kuin täällä. Räntää tulee vaakatasossa, huh. Uusia tuotteita tulossa ensi viikolla, toivottavasti. Kovasti odotellaan.

Unknown kirjoitti...

heippas,

vihdoin ja viimein olen taas netissä..... kuinkakohan kauan. tietari reistailee.... :(
näyttäään pullasi todella hyviltä.täällä ne menee mun osastollani kuin kuumille kiville ;) terkuin jutta