torstai 23. huhtikuuta 2009

Musiikkielämyksiä


Olettekos te muut yllättyneet positiivisesti jonkun tapahtuman johdosta? Ensin koko asia tuntuu pakkopullalta, eikä kiireen keskellä huvittaisi laisinkaan, mutta kun tilaisuus on ohi, on tosi virkistynyt ja iloinen siitä, että meni paikan päälle.

Itselleni kävi eilen juuri noin. 10-v. esikoiseni soittaa viulua musiikkiopistossa ja hänen oskesteriopettajansa vei oppilaat konserttiin. Koska konsertti oli Finlandia talossa ja ajankohta oli aika myöhäinen, vanhemmat olivat tietty mukana. Konsertti oli RSO:n Nuorten solistien konsertti.

En ole moisesta ennen kuullutkaan, niinpä tutkin vähän nettiä. Selvisi, että Nuorten solistien konsertilla on pitkät perinteet RSO:n historiassa. Esille ovat päässeet niin koululaiset kuin nuoret solistit ja kapellimestarit. Nuorten solistien joukkoon ovat kuuluneet mm. Esa-Pekka Salonen, Olli Mustonen, Jaakko Kuusisto, Anu Komsi, Reka Szilvay jne.

Ja eilisistäkin solisteista vielä kuullaan. Nuorimmat soittajat olivat 1998 syntyneitä ja saimme kuulla aivan huikeita esityksiä. Soittimia oli laidasta laitaan, oli selloa, viulua, huilua, vibrafonia jne. Ja kun taustalla vielä soitti Radion Sinfonia Orkesteri, konsertti oli todella hieno elämys :)

Ja mistäs tästä taas opimmekaan? Ainakin sen, että positiivinen ajatteluni petti pahasti tässä kohtaa. Ei olisi kannattanut olla niin ennakkoluuloinen ja ajatella negatiivisesti, kun ei ollut aavistustakaan, mitä tuleman pitää. Ja onneksi mieheni oli reissussa, koska muuten olisin itse yrittänyt luistaa tästä tilaisuudesta ja laittaa hänet konserttiin. Minulta olisi jäänyt upea konsertti kuulematta ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumatta.

Matkakohteen arvuuttelu jatkuu alla olevassa postauksessa, vielä ehtii osallistua. Ja aurinko paistaa lupaavasti, olisikohan tänään kaunis ja lämmin kevätpäivä tiedossa?

Terkuin Merja

5 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ei hajuakaan mikä matkakohde on mutta varmasti siellä on lämmintä!
Samaa mieltä että ehdottomasti huippua kun yllättyy iloisesti kun ei odota mitään vaan päinvastoin on "karvat pystyssä" menossa jhkn tilaisuuteen/paikkaan. Minulle kävi niin nykytanssiesityksessä (nauroin salaa kippurassa tuolien välissä). En ehkä nauttinut niin kuin olisi pitänyt aikusmaisesti mutta ainakin hauskaa oli...

Merja K kirjoitti...

Hello työmuurahainen :) Hmm, nykytanssia, pitäisikö kokeilla sitäkin? Baletista pidän kovin ja kilpatanssista, mutta tuo nykytanssi olisikin ihan uusi elämys.

Tsemppiä sinne suuntaan!

Mari kirjoitti...

Kyllä on nuo kulttuurielämykset jääneet ihan liian vähälle. Voi kun joskus vielä ehtis.

En osaa sanoa tuohon edelliseen postaukseen mitään. Garda-järvellä on tullu käytyä, mutta en osaa sanoa olisiko tuo sieltä... Meilläkin on matkakohde juuri harkinnassa;)

Lennu kirjoitti...

Kyllä minullakin on jäänyt tuo musiikillinen kulttuuripuoli vähiin - tai yleensä kaikki kulttuuritapahtumat. Töistä kotiin ja kodista töihin - tyyliin on vedetty koko pitkä talvi. Josko kesällä repäisisi ja lähtisi vaikkapa ulkoilmakonserttiin.
Mukavaa viikonloppua, terveiset Lennulasta!

Päivi kirjoitti...

Hieno juttu! Kiva kuulla että oli onnistunut ilta :)
Tunnustan, että itsekin kuulun niihin jotka mieluummin jää kotiin, ja ihan liian usein. Pitäisi vaan saada itteään niskasta kiinni ja lähteä, heittäytyä, löytää ja iloita :)