maanantai 27. huhtikuuta 2009

Muodonmuutos ja voittaja


Pimpelipom - viikonloppu meni nopsasti ja arki koitti taas. Tosin ilmassa on jo juhlantuntua tulevan wapun tiimoilta :)

Matka-arvuuttelun voittaja on selvillä ja onnetar suosi Marikania. Laitatko minulle osoitteesi sähköpostilla merja@kasperiina.fi, tulossa on askartelutarvikkeita; magnoliaa ja tildaa ainakin. Ja matkakohde on Como-järvi, kuten monet osasivat oikein veikata. Gardalla olemme olleet aikaisemmin ja sekin oli kyllä kaunis, mutta Como-järveä on kehuttu vielä kauniimmaksi. Mene ja tiedä, kohtahan se nähdään..

Ja ei postausta ilman Unelmaa. Hieman yli vuosi sitten remontti alkoi ja laitan tähän oheen keittiön/tuvan kuvia. Se on ehkä kuitenkin lempitilani Unelmassa, koska se on kokenut isoimman muodonmuutoksen. Kuvat ovat osittain jo aikaisemmin näytillä olleita, mutta koittakaa kestää. Ja kertaan myös tuvan tarinan, älkää väsykö lukemaan tätä. Eli tupa on vanha savupirtti todennäköisesti 1800-luvulta. 1900-luvun alussa hirret on siirretty nykyiselle paikalle ja siihen on rakennettu tuvan lisäksi yksi huone. Taloa on laajennettu kolmiosaisella siivella 1950-luvulla, jolloin se on saanut nykyisen muotonsa.




Kun ostimme talon, tuvan seiniä peittivät tummanvihreä panelointi ja sinisellä tapetoidut seinälevyt. Ne kaikki revittiin pois ja punainen lattia vaihdettiin vaaleaksi. Myös vanhat kaapit saivat kyytiä ja lopputulos on kuvissa nähtävissä. Nyt tupa on nyt iso ja valoisa, melkein täydellinen. Ainut miinus on talvella tuleva pienehkö veto - hirret fuskaavat jonkin verran. Ei siis kovin lämpötaloudellista, mutta emme olekaan Unelmassa paukkupakkasilla, joten asia ei liielmälti haittaa.



Kunhan wappua on juhlittu, suuntaamme taas Unelmaan, yes! Tällä erää päätän kuitenkin näihin kuviin ja tunnelmiin, sekä toivotan kaikille mukavaa wapun odotusta!

Terkuin Merja

17 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Käsittämätöntä että on sama huone kyseessä.Upea ja ihanan tilava tupa. Tämä antaa toivoa meille jotka toivovat löytävänsä vielä sen unelmiensa vanhan talon..hyviä wappuja!

Vekarus kirjoitti...

Kyllä olette hurjan urakan tehneet! Toivottavasti ehditte nyt nauttimaan työn lopputuloksista!

Merja K kirjoitti...

Moikka Nina, kävinkin blogissasi jo kommentoimassa to do -listaasi. Aikamoinen pläjäys. Kohta on h-hetki, onnea!

Vekarus hei, kyllä olemme onneksi ehtineet myös nauttia. Lempipaikkani on tuvan kiikkutuoli, joka tosin ei tullut kuviin tällä kertaa :)

marikan kirjoitti...

Siis apua, mitä, voitinko minä arpajaisissa...onko arpaonneni kääntynyt, iik...ihanaa...menenkin heti laittamaan sinulle osoitetta tulemaan...palkinto kuulostaa ihanalta, hih, ihanaa =)

Merja K kirjoitti...

Hei Marikan, kiitos osoitteesta, noukin sen sähköpostistani. Laitan tällä viikolla palkinnon tulemaan :) Onnea!

Sarppa kirjoitti...

Unelman keittiö on vaan niin ihana..

Hyvää vappua sinnekkin

Marielisa kirjoitti...

Kaunista on Unelmassa ja voin hyvin kuvitella, että tupa on lempipaikkasi siellä ;)

Hienon työn olette kyllä Unelmanne eteen tehneet, nautinnollisia hetkiä teille sinne!!

Iloista vapunodotusta myös :)

-A- kirjoitti...

Aivan ihana tupa! Niin ihanan "mummolamaista", pidän!!!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Todella kaunista siellä Unelmassa! Kyselin sulta viime vuonna tuosta keittiön altaasta, ja nyt mullakin on samanlainen mökkimme uudessa keittiössä :) Kiitos vielä!

Teija

Mari kirjoitti...

On kyllä niin ihana tuo Unelma... Tupa on tosi houkutteleva. Oikein railakasta vapun odotusta!

Merja K kirjoitti...

Sarppa moikka ja waput :)

Marielisa hei, olen kyllä tyytyväinen kädenjälkeemme vaikka keittiö onkin suurelta osin ulkopuolisen käsialaa. Muualla talossa tulikin sitten huhkittua!

Tingeling-Maija kirjoitti...

Siis ihan kertakaikkisen ihana on Unelman keittiö!! Minäkin tuossa vaivihkaa (isännän suureksi riemuksi) suunnittelin meille uuden keittiön, ja kappas vaan =) Se näyttääkin hyvin samanlaiselta kuin Unelman keittiö =)
Hyvä maku siulla ;)
Ihanaa wapun odotusta!

Korpen kirjoitti...

tulipas hieno..voi kun teillä on ihanan iso keittiö, siinä kyllä kelpaa kokata..

kati kirjoitti...

Ihana unelmainen! Keittiö on kyllä tosi onnistunut ja muutos melkoinen. Ihan sielu lepää kuvia katsellessa. Mahtaa tuolla olla pakostakin hyvällä tuulella ;)

Veera kirjoitti...

Todella kauniisti olette remontoineet. Meillä on hyvin todennäköisesti edessä vanhan hirsitalon ostaminen ja remontoiminen, joten ilahduin kovasti kun löysin tänne! Tarkoituksenani on nyt ahmia kyllä kaikki Villa unelmaan littyvät postaukset. ;) Ihania kuvia on blogisi muutenkin tulvillaan. Paljon iloisia keväterveisiä sinne!

Nora kirjoitti...

Oi, kuinka kaunis keittiö! Tuollainen kelpais minullekkin. =)

Ps. Kävin toissa kesänä Gardalla ja viime kesänä Comolla. Comolla ei kuitenkaan yövytty kuin yksi yö ja järveä kierrettiin vain 1/4 osaa. Kuitenkin itse tykästyin enemmän Gardaan, kuin Comoon.

maatuska kirjoitti...

hei!
onko tuossa teidän tuvassa leivinuunia?ihanan tilavaa!!