lauantai 23. tammikuuta 2010

"Onni onnettomuudessa"Unelmaviikonlopusta tulikin kotiviikonloppu. Reissu Unelmaan jäi kolmen tunnin mittaiseksi ja kotiuduimme viime yönä yhden aikaan. 

Saavuimme Unelmaan kahdeksan aikaan illalla ja ilta menikin taloa lämmitellessä. Lämpötila oli talossa vain +7 astetta sinne saapuessamme. Kymmenen aikaan illalla takan edessä lukiessani kirjaa, keittiöstä alkoi yllättäen kuulua kovaa veden kohinaa. Luulin, että jäässä ollut putki olisi auennut ja hanasta tulisi vettä, mutta yllättäen vesi suihkusikin katonrajasta. Hip hei, syöksy kellariin ja päävesihana kiinni. Vesiputken liitin oli irronnut ja vettä ehti suihkuta minuutin ajan keittiöön. Onneksi vesimäärä oli vain parikymmentä litraa ja saimme ripeästi poistettua sen lattialta ja pöytäpinnoilta. 


Onni onnettomuudessa siis tällä kertaa. Jos liitin olisi irronnut yön aikana tai muulloin, jolloin emme olisi olleet talossa, olisi meillä nyt keittiön paikalla uima-allas. Mikäli vettä ehti suihkuta minuutissa parikymmentä litraa, en halua edes ajatella, paljonko sitä vuotaisi esim. tunnissa. Joten pienillä vahingoilla selvittiin ja putkikin on jo käyty korjaamassa. Tosin emme koskaan jätä päävesihanaa auki, kun olemme talosta pidempään poissa, mutta emme myöskään sulje sitä yöksi tai saunan ajaksi. Putket on tarkoitus tarkastaa ensi kesänä, mutta siihen asti ei näköjään voi olla liian varovainen.

Vain yhden valokuvan ehdin ottaa pikavisiitin aikana. Pidän kovasti tuosta joulukalenterissa esittelemästäni taulusta ja se mielestäni sopii hyvin noiden tummien hirsien kanssa yhteen. Tuossa kohtaa seinässä näkyy muuten hyvin todennäköisesti entinen oven paikka, joka on ollut siinä savupirtissä, josta hirret on otettu.

Kotilauantain ohjelmaan on kuulunut mm. Alvin ja pikkuoravat sekä aikainen päivällinen Mamma Rosassa. Ko. ravintolassa oli blini-viikot ja kylläpä blini maistuikin hyvältä. Tosin lasillinen hyvää valkoviiniä olisi kruunannut nautinnon, mutta tipaton on käynnissä ja niinpä tyydyin jääveteen (halit ja tsempit Tampereelle! )

Tuleekohan telkkarista mitään, aion nimittäin pyllähtää ihan just sohvalle kaukosäädin kädessä :)

Lauantaiterkuin Merja

16 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Olipa tuuri, että olitte siinä vieressä ettekä onnellisesti nukkumassa!

Blinit, blinit aaaw, pakko päästä blineille!

Merja K kirjoitti...

Moikka Nanna, jep blinit ovat niin hyviä :)

marikan kirjoitti...

Meillä oli osassa taloa putket jäässä, onneksi saatiin sulatettua ja tänä aamuna herätessäni mietin, oliko ikkuna jäänyt yöksi vahingossa auki, kun tuntui hieman vilakalta...pellettipoltinhan se vaan oli tehnyt taas temppunsa. Ei auttanut muu, kuin mennä pikku miehen kanssa kellarikerrokseen ja puhelimella neuvot mieheltä, onneksi sain masiinan pelaamaan...en vaan kyllä yhtään tykkää touhuta sen masiinan kanssa, muttas minkäs teet, jos mies on poissa kotoa ja ulkona paukkuu paukkupakkanen...
Niin siis, että taitaa yhdellä ja toisella olla ongelmia putkien kanssa näillä pakkasilla.

Nina kirjoitti...

Voihan pahna. Onni onnettomuudessa kuiteskin. Meillä herättiin tänään "hieman" viileissä tunnelmissa kun makkarissa lämpöä oli vain 14 astetta. Jos lämmitystä ei saada pian kuntoon tarttee lähteä johonkin evakkoon koska täällä viilenee suht nopeasti...

Merja K kirjoitti...

Hei Marikan, hyvä että sait polttimen toimimaan. Tuollaiset masiinat ei ole minunkaan suosikkeja

Heissan Nina, aika oli viluisat oltavat teillä aamutuimaan, huh. Toivottavasti saatte lämmityksen kuntoon

Louise kirjoitti...

Tur i oturen, niin kun sanotaan ruotsiksi! Onneksi olitte paikalla! Aj tipaton käynnissä... loppuuko se viikon päästä kun kalenteri näyttää helmikuuta? Blinit ovat tosi herkulliset mutta jos ei ole tarjolla niin voi tyytyä paahtoleipään...Paahtoleipä, smetana, mäti, sipuli ja mustapippuria..nami! Leppoisaa sunnuntaita!

Merja K kirjoitti...

Hei Louise, tuo ruotsinkielinen kuulostaa mielestäni paremmalta kuin suomenkielinen versio :) Ja paahtoleipä noilla mainitsemillasi täytteillä kuuostaa herkulliselta, vetää kyllä hyvin vertoja blinille

kisu kirjoitti...

Mikä onni!
Ihania ovat kyllä nuo kuvasi Unelmasta, ihan on paikka nimensä veroinen ;o)

Mukavaa sunnuntaita!
-kisu-

Merja K kirjoitti...

Hei Kisu, kiva kun poikkesit ja jätit kommentin

Rilla kirjoitti...

Jestas. Ei kiva ylläri.
Meidät yllätti eilisiltana sähkövika, jonka takia puoli taloa pimeni ja lämmöt napsahtivat pois päältä. "Onneksi" vika löytyi sähkölaitoksen päästä ja homma pelitti taas ennen kun ehdittiin jäätymään koko sakki :D

SeriL kirjoitti...

Voi Unelmaa... Varmasti säikäytti, mutta onneksi tosiaan olitte paikalla ja ripeitä :D

Minna kirjoitti...

Teillä oli hyvä tuuri!!Meillä ei niinkään!Vettä kerkesi mennä kellariin ja keittiönseinään kun putki oli mennyt rikki!

Merja K kirjoitti...

Hei Rilla, onneksi oli lyhyt sähkökatkos. Näillä pakkasilla talo jäähtyy varmaankin aika nopeasti.

Hei SeriL, kiva kun poikkesit.

Moikka Minna, voi ei, kuulostaa ikävältä :( Toivottavasti vahingot eivät ole kohtuuttoman suuret

Nina kirjoitti...

No, jopas meinasi käydä hassusti, mutta onni onnettomuudessa loppujen lopuksi.
Meillä katkesi viikonlopulla sähköt ja olin onnellinen kun on takka, siis näillä pakkasilla. Jossakin oli kaatunut tolppa sähkölinjan päälle ja koko kylä pimeni. Onneksi sähköt palasivat, kyllä oli outoa istua ihan pimeässä tovi, tosin kynttilöitä sytyttelin.

Merja K kirjoitti...

Hei Nina, varaava takka on kyllä pelastus näillä pakkasilla, jos sähköt katkeavat. Onneksi katkos ei kestänyt kauaa

Inkivääri kirjoitti...

Ihana tuo vanha seinä:) Olipa onni, että olitte paikalla huomaamassa vuodon heti, huoh!