keskiviikko 27. tammikuuta 2010

RemontointihaaveitaVielä pari viikkoa sitten julistin, että isompaa rempaa ei meidän huushollissa tehdä, mutta yllättäen kelkka onkin kääntynyt tyystin toiseen suuntaan.

Meillä on yhdeksän vuotta vanha kivitalo, jonka olemme suunnitelleen esikoisemme ollessa 1 v. Lapsia oli tuolloin vain siis yksi ja muutimme nykyiseen taloomme kerrostalokolmiosta. Emme siis ihan osanneet ajatella tilannetta kymmenen vuoden päähän eli tähän hetkeen. 

Ja tässä valitusosuus ;)
Nyt kun lapsia on kaksi, kumpikin on jo koulussa ja kavereita käy enemmän kuin omiksi tarpeiksi, talon pohjassa on paljonkin toivomisen varaa. Talo on pohjaratkaisuiltaan aivan loistava pienten lasten kanssa, mutta isompien kanssa se ei enää toimi. Kivitalo kaikuu mukavasti ja kun isolla avoimella tilalla on korkeutta yli 5 m, tuntee välillä olevansa keskellä hulabaloota. Varsinkin työpäivän jälkeen, jos on väsynyt ja haluaisi hetken olla rauhassa omien ajatustensa kanssa, kodissa käy trafiikki niin että sukat pyörii jalassa. 

Ihanaa, että lapsilla on ystäviä, jotka viihtyvät meillä, mutta joku ratkaisu tilankäyttöön on saatava. Nyt nimittäin lastenhuoneet ovat korkean ja kaikuvan olohuoneen kyljessä ja siihen kaipaisin ehdottomasti muutosta. Myös akustiikalle täytyy tehdä jotakin.Talon rakentaminen on poissa laskuista. Esikoinen on jo viidesluokkalainen ja ennenkuin sopiva tontti on löytynyt ja talo pystyssä, aikaa kuluu melko tovi. En myöskään hihku ajatukselle, että pakkaisimme tavarat vuodeksi varastoon ja muuttaisimme vuokralle talon rakentamisen ajaksi. Sopivan kokoisia taloja taas tulee tosi harvoin tällä alueella myyntiin ja koulujen takia emme halua muuttaa kauemmas. Eli vaihtoehdoksi jää nykyisen kodin tuunaus.


 
Olemme päässeet ajatuksissamme jo niin pitkälle, että aiomme pyytää sisustusarkkitehtkatsomaan taloamme. Pohjaan olisi todennäköisesti tehtävissä muutoksia ja silloin saisimme lastenhuoneet talon toiseen päätyyn, pois olohuoneen naapurista. Samalla sisustus päivitetään, mielessä on vanhan ja uuden sopuisa avioliitto, terästettynä betonilla, teräksellä ja rouhealla puulla. 

Olen ahkerasti selaillut viime päivinä sisustuslehtiä ja erityisesti uusimmassa Glorian kodissa oli todella mieluisa kuva. Se kuvastavaa hyvin tyyliä, joka on hakusessa.  Nykyiset sohvamme saavat kyytiä, tilalle haaveilen kahta tällaista Interfacen kaunokaista:Myös ruokapöydän tuolit lähtevät vaihtoon, olen tosi tykästynyt tähän tuoliin:

 Onpa piristävää taas pitkästä aikaa miettiä antaumuksella sisustusasioita ja odotan innolla asiantuntijan arviota talomme pohjaratkaisujen muuttamisesta.  Onneksi olemme mieheni kanssa aikalailla samoilla linjoilla projektin suhteen,  tosin pieniä näkemyserojakin löytyy. Mutta sehän jos mikä tekee projektista mielenkiintoisen ;)


Ja vielä loppuun kuva meidän eteisestä, muutamat kaverit olivat kyläilemässä. Eteisellekin ehkä pitäisi tehdä jotakin  ;)

Terkuin Merja

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Sattumalta eksyin blogiisi. Tuo kuva eteisestä on aika herkullinen =)
Korkeaan kiviseen tilaan kannattaa ehdottomasti hankkia akustiikkalevyjä - niitä saa todella tyylikkäitä esim. neliöinä, joista voi sommitella kokonaisuuden.

Vekarus kirjoitti...

Ihania suunnitelmia! Jään mielenkiinnolla odottelemaan seuraavia askelia!

Vekarus kirjoitti...

Oi, nyt vasta luin edellisen postauksen! Onneksi olitte paikan päällä! Meillä kanssa suljetaan aina vesi pois lähdettäessä.

Ira kirjoitti...

Hei, löysin blogiisi Loving White -blogista. Mikä sattuma, kun juuri äsken näytin vastaavia tuoleja miehelleni, mutta mustana. Ihanat myöskin valkoisena! Mustissa näkyy pöly niin herkästi... Ja nauratti tuo eteisen näky. Voin lohduttaa, meillä suht iso eteishuone, mutta silti takit, reput, kengät jne. löytyvät pienenpienestä eteisestä, mikä heti kun ulko-ovesta sisään astutaan. Plääh! Mutta mukavia suunnitelmia teillä... Käyn kurkkaa toistekin! :)

Hanni kirjoitti...

Mielenkiintoiset suunnitelmat! Ja tuo tyyli GK:ssa on aivan ihana.

Onneksi tosiaan satuitte olemaan Unelmassa ja saitte suuremmat vahingot estettyä.

Mukavaa loppuviikkoa :)

Hanna kirjoitti...

Onnea suunnitelmille!

Rilla kirjoitti...

Kuulostaa oikein hyvältä. Ymmärrän ERITTÄIN hyvin tuon lapset ja kaverit-systeemin. Meillä nämä lapset vm -00, -02 ja -09, joista kahdella ekalla luonnollisesti kavereita enemmän kuin tarpeeksi. Asutaan suuressa 2-kerroksisessa puutalossa, jossa yläkerta lasten valtakuntaa. Ja olohuoneen kaksi kulkua on suljettavissa pariovin. Oltiin kaukaa viisaita kun tätä ruvettiin reilu 4 vuotta sitten rakentamaan :)

Muuttaminen ja rakentaminen vieläkin mielessä, nykyisen remppaaminen varmasti se paras ratkaisu. Odotan mielenkiinnolla, mitä saatte aikaiseksi!

Louise kirjoitti...

Voi että... tämähän tulee olemaan kiva ja jännittävä projekti seurata sivusta :O) eteinen näyttää muuten aivan samanlaiselta meillä - ja meillä on uusi talo!! Olen huomannut että se on varsin huonosti suunniteltu - pitäisi keksiä jotain... hyvää loppuviikkoa!

Nina kirjoitti...

Onnea tosiaan uudelle suunnitelmalle. Järkevään ratkaisuun olette päätyneet.
Muistan meidän perheen ruuhka-ajat, jotka ovat jo takana ja nyt asustellaan miehen kanssa kaksin tätä ehkä hiukan suurtakin taloa. Mutta poikien huoneet toimivat nyt vierashuoneena, kun poikkeavat yökylässä, asuvat melkoisen matkan päässä toisella paikkakunnalla.

Jaanabella kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottamaan miten talonne tuunaus tuo tulessaan ; ))

Possumamma kirjoitti...

Teillä onkin iso urakka edessä! Tsemppiä!

Pauliina kirjoitti...

Ihana eteiskuva <3 Nuo pinkit vuoret lattialla <3 ELÄMÄÄ!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

OI miten mielenkiintoista on kiva päästä seuraamaan toteutusta!Sillä tuo rouhea tyyli betonia ja puuta kuulostaa vallan mainolta!

Iloista tulevaa viikonloppua!
Anu

Merja K kirjoitti...

Heipsan kaikille! Kiitos kivoista kommenteista ja mukavista onnen toivotuksista :) Odotan tulevaa projektia innolla..

SeriL kirjoitti...

Kiva kuulla, että jonkun muunkin "kelkka kääntyilee"... Olen itse samanlainen - ei koskaan enää ikinä ja kuitenkin taas... :D Upeita suunnitelmia. Tsemppiä toteuttamiseen! Kaapissasi näkyy ihania astioita... :)

Cecilia kirjoitti...

Iso mutta varmastii mielenkiintoinen projekti edessä. Täälläkin seurataan silmät tarkkana.
Hyvä kuva eteisestä ;) Meillä muksut 7-v ja 13-v näky samanlainen ;)

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Kivalta kuulostaa remonttisuunnitelmanne,
onnea projektiinne!

Inkivääri kirjoitti...

Eteiskuva näyttää niin tutulta ja naurattaa:) Millähän ne mukulat koulussa oppii laittamaan kamansa naulakkoon ja kotona tämmöinen meno, niin meilläkin vielä kuopus. Kuitenkin koululla käydessä kaikki ulostultua laittavat ilman mitään eri komentoa kamppeet naulaan - ja kotonakin on kyllä koitettu komentaa...