torstai 8. heinäkuuta 2010

Ihania kesäpäiviä


Voi miten nopeasti nämä ihanat kesäpäivät kuluvatkaan. Päivät ovat täynnä touhua ja yht´äkkiä on taas ilta. Tämä päivä hupeni rikkaruohoja taltuttaessa ja nyt olo on kyllä aika tööt!


Tein tänään istuinpaikan itselleni Unelman pihalle. Nuo metallihuonekalut on ostettu jo keväällä Pentikistä ja laitoimme ne aluksi Unelman parvekkeelle. Siellä ne kuitenkin olivat täysin käyttämättöminä ja siirsinkin ne tänään parempaan paikkaan. Luulenpa, että tästä istumaryhmästä tuli lempparipaikkani.


Toinen istumapaikka on etupihalla. Tässä oli aluksi valkoiset kalusteet, mutta niistä lohkeili maali aivan täysin. Olkoon tuolla paikalla siis toistaiseksi nuo ruskeat. Tässä on mukava syödä aamupalaa, koska tähän kohtaan paistaa aurinko aamuisin.  Näiden paikkojen lisäksi meillä on vielä terassi sekä pieni patio, johon pääsee suojaan auringolta. Myös niissä on istuinryhmät, joten istumapaikkaa voi vaihdella auringonpaisteen mukaan :)

 

Olen aloitellut pikku hiljaa Unelman pihan kunnostamista. Piha on ollut aikoinaan hyvin hoidettu, mutta monen vuoden hoidon puutteessa se on villiintynyt. Tänä kesänä löysin ilokseni sormustinkukkia. Ennen en ole niitä huomannut, enkä tiedä, mistä ne ovat tulleet, mutta kauniita ne joka tapauksessa ovat. Unelman pihalla on myös upea pioni, joka tosin on vähän huonossa paikassa. Osaako kukaan neuvoa, voiko vanhaa pionia siirtää ja miten siirto tehdään? Olen ymmärtänyt, että pioni ei oikein pidä siirtämisestä, mutta onko jollakin kokemusta asiasta?


Ihana kesäsade virkisti tänään ja mieheni nappasi sateesta kuvan. Pisarat näyttävät kuvassa hassun pitkiltä. Hyvä, että sataa välillä, ettei tarvitse lorottaa puutarhaletkulla vettä puutarhaan.

Huomenillalla täytyy palata kotiin hyväksymään remontin ensimmäinen vaihe. Akustiikka-asiat on tehty valmiiksi ja onkin mielenkiintoista nähdä tai tässä tapauksessa kuulla, miten akustiikka on parantunut. Ensi viikolla alkaakin sitten maalausurakka, joten remontti etenee joutuisasti, hyvä niin.

Iloista loppuviikkoa!

Terkuin Merja

9 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Viihtyisiä paikkoja molemmat, kiva kahvitella ja sellaista!

Kesäterkkusin,
Elsa

Rilla kirjoitti...

Kauniilta näyttää! Noita samaisia pentikin kalusteita katselin myös minä. Jäi ostamatta kun en keksinyt paikkaa niille :D Ehkä ihan hyvä.

Pionit ei tosiaan tykkää siirtämisestä, mutta eivät siihen kuolekaan. Kannattaa siirtää loppukesästä ja varautua, etteivät pariin seuraavaan vuoteen kuki. Mutta sitten taas!

Tosi kauniita pihakuvia. Rikkaruohot kutsuvat mua täälläkin...

Vekarus kirjoitti...

Kyllä on ihanaa, että olette tästä säästä saaneet nauttia Unelmassa!

Laita sitten remonttiraporttia!

Merja K kirjoitti...

Hei Elsa, kesäterkkuja myös sinulle.

Moikka Rilla, täytyy ryhtyä siis pionin siirtopuuhaan elo-syyskuussa.

Merja K kirjoitti...

Hei Vekarus, jep, laitan raporttia tulemaan. Eniten "jännittävät" pari seinää, joihin laitetaan Decosin koristepinnoitteet

Pikkupiiku kirjoitti...

Hei! Pionin siirto onnistuu mainiosti, kunhan istuttaa samaan syvyyteen kuin oli aikaisemminkin. Olen siirtänyt omiani, enkä ole edes menettänyt kesän kukintaa, ehkä vain pieneni hieman ensimmäisenä kesänä siirron jälkeen. Olen jakanut pionia, ottanut vain osan emosta ja saanut silti hyvin kasvuun lähteviä yksilöitä. Joten älä arkaile turhaan. Jos pioni ei ole sopivassa kasvupaikassa, ei se kuikoista kuitenkaan. Uudetkaan ei paljon maksa, mutta menee monta vuotta kunnes ovat isoja puskia. Kaiva vain tarpeeksi iso multapaakku mukaan, niin häiriintyy vähinten. Omani olen siirtänyt keväällä, ja ensimmäinen kesä on ollut tehohoitoa.

Merja K kirjoitti...

Hei Pikkupiiku, kiitos vinkeistä. Puska on tosi iso, sitä voisi tosiaankin jakaa.

Onneksi en kuitenkaan vielä ehtinyt pionin kimppuun, koska sen vieressä on maa-ampiaisten pesä. Unelmassa kävi tänään maanmittaajia ja toinen heistä astui vahingossa pesän päälle. Onneksi oli kyypakkaus hollilla, sen verran monta pistoa poloinen sai. Mukavaa viikonloppua!

Louise kirjoitti...

Peltiset puutarhakalusteet ovat kivat. Meillä on samanlainen "ruskea" ryhmä kun teillä ja olen NIIIIN kyllästynyt siihen, haluaisen valkoiset maalatut puutarhakalusteet mutta mutta...

Merja K kirjoitti...

Hei Louise, minäkään en erityisemmin pidä noista ruskeista kalusteista, mutta toistaiseksi olkoon noin.

Aurinkoista viikonloppua!