keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kotipiipahdus

Kotona vaihteeksi pikavisiitillä. Esikoinen pakkasi eilen rinkkansa ja lähti tänä aamuna partioleirille. Noin 11 000 partiolaista kokoontuu leireilemään reilun viikon ajaksi, mahtaa olla vilskettä. Menemme vierailupäivänä tervehtimään leiriläistä, on tosi mielenkiintoista nähdä leirijärjestelyt.

Ehdin jo eilen tarttua mopin varteen ja aloittaa suursiivouksen remontin jäljiltä. Tavarat ovat vielä sikin sokin sekä hujan hajan, mutta pikkuhiljaa siirtelen niitä paikoilleen. Uudet soffat etc. huonekalut ovat tulossa vasta elokuun puolivälin kieppeillä ja osasta huonekaluja pitäisi päästä vielä eroonkin, joten hommaa riittää pitkälle syksyyn.

Viimeinkin löysimme uudet tuolit ruokailutilaan. Ne aiemmissa kuvissa näyttämäni tuolit eivät lopulta kuitenkaan olleet sopivia. Skannon tuolin mitat olivat sellaiset, ettei niitä olisi mahtunut kolmea vierekkäin. Eamesit ovat taas suosikkini, mutta emme halunneet lyhentää ruokapöytämme jalkoja - niitä kun ei saa takaisin pidennettyä. Pah! Syksyllä Habitareen on tulossa Fritz Hansenin uusi NAP-tuoli, jonka on suunnitellut Kasper Salto. Tuolin kuvan löydät täältä . Tuoli näyttää tosi kivalta, mutta en jaksaisi odottaa Habitareen asti. Seiska-tuoliakin jo harkitsimme, mutta se ei ole kummankaan meistä suosikki, joten mistä siis tuolit meille? 


Mieheni käväisi muutama viikko sitten Ikean nettisivuilla ja sinne oli tupsahtanut juuri sellainen tuoli, joka meillä on hakusessa. Kävimme eilen koeistumassa tuolin, ostimme yhden mallattavaksi ja siinähän se oli! Tuolit ovat tosi jees ja taustalla näkyvä Decosin harmaasta struktuuriseinästä tuli myös hyvä. Pöydän taakse seinustalle on tulossa valkoinen senkki ja seinälle ripustetaan punainen "paavi" -taulumme. Myös valaisimet ovat menossa vaihtoon ja matto vielä kaupassa. Eli puuhaa on tiedossa, mutta suurin ongelma on ratkaistu, kun tuolit viimein löytyivät.

 

Meillä tapetoitiin yksi ainoa seinä, vaikka Mr Järki ei aluksi ollutkaan asiasta kovin innostunut. Onneksi pidin pääni ja makuuhuoneemme päätyseinä sai aivan ihanan tapetin. Tekstiilit menevät täälläkin huoneessa vaihtoon, mutta tuo vanha sänkypeite saa jäädä. Se on juuri sopivasti samaa sävyä kuin tapetin kukan terälehdet, tyynyt ja verhot ovat vielä hakusessa.


Emme viivähtäneet eilisellä Ikean reissulla kovin kauaa, mutta ehdin kuitenkin bongata siellä uuden kivan tekstikankaan. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä se maksoi vain 1,95 €/m. Ostin kangasta esikoisen uuteen huoneeseen, teen tästä verhot ja tyynyjä. 


Tekstityynyjen pariksi teetän Hannasilla esikoisen omista kuvista tyynyjä. Oheinen kuva on Hannasin sivuilta.

Nyt jatkan siivousta ennenkuin lähdemme tänään mieheni vanhempien luo Tampereelle. Treffaamme illalla kavereita kaupungilla ja huomenna jatkamme matkaa heidän mökille. Agendalla on mm. rapukekkerit sekä mustikoiden poimimista. Toivottavasti hirvikärpäsiä on vähän vähemmän kuin toissa päivänä mustikassa käydessäni. Niitä lensi parvi koko ajan ympärilläni ja hermo kesti vain tunnin verran ;) Mustikkasaalista ei siis sillä kertaa kovin paljoa kertynyt, mutta huomenna uusi yritys..

Aurinkoista heinäkuun loppua!

Terkuin Merja

11 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Taisitte säästää sievoisen summan tuohon tuoliin päätyessänne;). Vaikka jonnekkin ihanaan kaupunkilomaan....
Kiva kun koti on sitten syksyksi valmis!

Merja K kirjoitti...

Moikka Nina, hinta ei tosiaankaan huimannut päätä. Toivotaan, että myös laatu on hyvä!

kati kirjoitti...

Mäkin yritän ujuttaa lapseni partioharrastuksen pariin sitten kun tulevat kouluikään. Hieno harrastus, arvot kohdillaan!

Mutta voi miten ihanaa kun tuolit ovat löytyneet. Ja tuo harmaa seinä näyttää toooosi kivalta. Mä niin tykkkään tästä(kin) tyylistä.

Mukavaa mustikkametsäreissua! Vaihtakaa vaan metsäpalstaa, joillakin paikoilla hirvikärpäsiä on ihan valtavasti ja sitten parin kilsan päässä taas ei yhtään. Ne ei oo kyllä yhtään kivoja marjastuskavereita.

Merja K kirjoitti...

Hei Kati, esikoisemme aloitti partion yhdeksän vuotiaana ja on tykännyt siitä tosi paljon.

Minäkin tykkään Unelman ja meidän kodin erilaisista tyyleistä :)

Mukavaa keskiviikkopäivää!

Rilla kirjoitti...

Vau, hyvältä näyttää! Ja tuo ikean kangas on varsinainen löytö! Täytyy varmaan käydä ihan samaa ostamassa munkin...

Merja K kirjoitti...

Heips Rilla, joo kannattaa varmaan olla nopea kankaan kanssa. Voisin kuvitella, että myydään aika nopsasti loppuun :)

Eva-Liisa kirjoitti...

Minulle ei enää riittänyt tuota kangasta, kaikki oli Tampereelta loppunut.

marika kirjoitti...

Hienot tuolit! Ostin myös tuota kangasta, vielä kun jaksaisin ne verhot ommella :)

Jaanabella kirjoitti...

Makuhuoneen tapetti on ihana ; )

Saga kirjoitti...

Tytär oli tuolla Taruksella, joka oli Padasjoen Finnjamboree vuonna 2004 ja silloinosallistujia oli noin 13 000. Ja täytyy sanoa, että se oli todella upea kokemus katsomassa kävijällekin...Tosin leirin aikaan sattui juuri armottomat sateet ja partiolaiset siellä rämpivät mudassa..... :O(

Merja K kirjoitti...

Heissan kaikille :) Ajattelinkin, että kankaalla saattaapi olla vientiä ja siksi ostin sitä reilusti.

Huomenna olemme menossa vierailulle leirille, tosi kiva juttu! Ystäviemme lapset olivat myös aikoinaan Taruksella ja mutakertomukset kuulostivat aika hurjilta. Onneksi tällä kerralla ovat säät suosineet :)

Aurinkoista viikonloppua!