perjantai 3. joulukuuta 2010

Maltilliset hankinnat Joulumessuilta

 

Olipa mukava joulumessuvisiitti siskoni kanssa. Kiertelimme oikein ajan kanssa Wanhassa Satamassa Naisten Joulumessuja ja messujen jälkeen kävimme syömässä viehättävässä italialaisessa ravintolassa. Maailmaa tuli parannettua oikein urakalla, kiitos sisko ja halit!


Wanhassa Satamassa tapasin muutaman blogituttavuuden sekä tuttuja myyjiä, joiden kanssa olen ollut myymässä samaan aikaan edellisinä vuosina. Hankintoja tein aika maltillisesti, lähinnä ihastelin ja katselin rauhassa kaikkea kaunista.


Valkoista pellavaa Riikalta ostin muutamia tauluja. Riikan ja hänen siskojensa myyntitiski oli aivan ihastuttava. Harmi, että en saanut siitä kuvaa, koska tiskin ympärillä oli jatkuvasti niin paljon asiakkaita. Riikan tiskin olisin voinut tyhjentää kokonaan, niin kivoja juttuja siellä oli. Yritin olla maltillinen ja ostin kolme taulua Unelmaan. Kaikki kuvissa näkyvät taulut ovat siis Riikan tai hänen siskojensa tekemiä. Tuo Ranska-aiheinen on ehkä suosikkini, koska Ranska kerta toisensa jälkeen innostaa ja matkakohteena aina positiivisesti yllättää.

Penni ja Lilli Minna oli myös myymässä kauniita tuotteitaan. Varsinkin Minnan tekemät pellavatyynyt olivat aivan ihania. Hypistelin tyynyjä pitkään, mutta kun niitä tuntuu jo ennestään olevan kaikki paikat täynnä, tyydyin pelkkään ihasteluun tällä kertaan. Nyt kyllä  vähän harmittaa, että en sellaista ostanut :(


Ja sitten vaihteeksi taas "Taitavan emännän" pakeille. Joulu tulee hitaasti, mutta varmasti, joten eiköhän katsota miten taitava emäntä ottaa tilanteen haltuun ;)

Kotilieden vuoden 1963 joulukuun numerossa "Taitava emäntä" toimii seuraavasti:
 • järjestää joulunaluspäivien työsuunnitelman sellaiseksi, ettei perheen eikä asianomaisen itsensäkään tarvitse sietää loppuun ajattua äitiä
 • kokeilee halpoja ja lämmittäviä joulun alusviikon ruokia ruokatalousbujetin tasapainottamiseksi perinteellisten jouluruokia takia
 • valmistaa nuorison kanssa isoäidin herkullisia joulumakeisia
 • pitää piparkakkujen leipomistalkoot naapurin rouvien kanssa
 • piristää pehmeitä paketteja pikku kikoin
 • järjestää perheen nuorille ja heidän ystävilleen oikein "nastat" joululahjavalvojaiset
 • on ylen ihastunut villalangasta virkkaamaan ja joululahjaksi antamaan pannulappuluomukseen
 • muistaa jouluaattona läheistensä hautoja kukin ja kynttilöin
 • ilahduttaa postinkantajaa kahvilla hänen aamukierroksellaan
 • osaa rentoutua joulupäivänä joululahjakirjansa ääressä
 • kutsuu rakkaat sukulaiset tapaninajelulle ja päiväkahville
 • järjestää perheen ystäville uuenvuodenvastaanottajaiset taikoineen ja tinanvalantoineen
Höh, tämä lista ei nyt vakuuttanut laisinkaan. Olisin odottanut jotain raflaavampaa, mutta täytyy yrittää selvitä tällä ;)

Nyt on pakko ryhtyä tekemään koulun harjoitustyötä. Huomenna täytyy esitellä kaksion keittiö- ja kylpyhuonesuunnitelmat. Myös säilytysratkaisut sekä irtokalusteet kuuluvat harjoitustyön piiriin eli hommia riittää täksi päiväksi. Huh!

Iloista tulevaa viikonloppua!

Perjantaiterkuin Merja

15 kommenttia:

miolann kirjoitti...

Tuo eka bulletti on kyllä tärkein ja viisain! Joulu on rauhoittumisen aikaa eikä sen takia tarvitse ajaa itseään piippuun. Mukavaa joulun odotusta sinne teille! :)

Merja K kirjoitti...

Olen samaa mieltä ja hyvä, että asiaa on jo ajateltu 60-luvullakin :)

Mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

Johanna kirjoitti...

Kiva postaus. Ihanaa perjantai päivää ja kivaa kouluintoa.

kati kirjoitti...

Mä yritän toteuttaa juuri tuota ekaa viisautta! Mä inhoa kiirettä ja nyt mulla on sitä. Juuri nyt pidän kaffipaussia ja yritän rentouttaa hermoja eli selaan uusimmat postaukset suosikkiblogeistani! Kiitos siis osaltasi sinulle tästä rauhoittumishetkestä.

Nonna kirjoitti...

Hei, kai sinä nyt nuo kahveet tarjoat postinkantajalle! =) Taitais olla henkilö ihmeissään!

Ihania joulusukkia! Malli lienee Tildasta, vai mitä? Näyttää niin samalta kuin mullakin, käys kurkkaa!

Mukavaa viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Hei Johanna, ihanaa perjantaita myös sinulle :)

Kati, minulle kyllä sopii pieni kiire, saan enemmän aikaiseksi ;) Tosin jatkuvana seuralaisena se on ikävä. Toivottavasti kiirus helpottaa pian :)

Nonna, sukan kaava taisi olla yhestä toisesta norjalaisesta kirjasta. En ole kyllä enää ihan varma. Käynpä heti vilkaisemassa sinun sukkia :)

Kotivalo kirjoitti...

Ihania nää sun wanhan ajan neuvot= ) Mäkin ostin kerran kirppikseltä sellasen 30-luvulta peräisin olevan emännän niksikirjan. Se on jotenkin liikuttava, mutta paljon siinä on kyllä ihan toimivia neuvoja. Pitääkin kaivaa se hyllystä ja katsoa mitä joulutohinoista sanotaan... Tsemppiä töihin. Munkin pitäis tehdä, nyt en jaksa...

Vekarus kirjoitti...

Ihanat taulut olit löytänyt!

Mukavaa viikonvaihdetta!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Varmasti ihanat tuollaiset joulumessut... ja varmasti vaaralliset.... siinä saisi pitää itseään aisoissa, että ei tulisi ostettuaa kaikkea "tarpeellista"...:)

Merja K kirjoitti...

Nonnalle piti vielä kommentoida, että olisikin metkaa nähdä Posti-Paten ilme, kun pyytäisin kaffelle ;)

Kotivalo, olen yrittänyt etsiä tuollaista vanhaa kirjaa, mutta en ole vielä löytänyt. Sieltä löytyy varmaan vinkki poikineen :)

Vekarus, kiitos, minäkin pidän kovasti löydöistäni

Irmastiina, messut ovat tosiaankin "vaaralliset". Ihmeen hyvin pysyin kyllä aisoissa ja sekin auttaa että messuilla ei voi juurikaan maksaa kortilla. Käteinen yleensä loppuu aina jossain vaiheessa :)

Esmeralda kirjoitti...

Ihanat taulut!! 3

Taitavan emännän ohjeet ei olleet aivan niin mahdottomat tällä kertaa. Tuo ensimmäinen on jopa järkevä. Järjestän itselleni joulunaluspäivät vapaaksi, jotta saan rauhassa ilman kiirettä ja stressiä tehdä viimeiset jouluvalmistelut. :)

Ihanaa viikonloppua sinulle!

päivi kirjoitti...

kauniit taulut unelma
saa seinälleen:)

leppoisaa viikonloppua!
lämmöllä
Päivi

Sanna-Mari kirjoitti...

Saattas kyllä leuka loksahtaa yhdellä jos toisella naapurin rouvallakin jos lähtis piparitalkoisiin kyseleeen :D
Kivaa viikonloppua! :)

Sarppu kirjoitti...

Kivat taulut olet löytänyt, yksinkertaiset mutta persoonalliset, olisipa päässyt messuille mukaan...

Onna kirjoitti...

Olipa mahtavia kehyksiä! Mukavaa joulun odotusta :)