tiistai 26. huhtikuuta 2011

Barcelona & Catalonia


"Luova tauko" on ohitse ja ihmettelen täällä, mihin lomaviikko katosi :) Juurihan vasta kapusimme lentokoneeseen ja nyt olemme taas kotona. Tai palasimme kotiin jo lauantaina, mutta viimeiset kaksi päivää olen "riehunut" pihamaallamme ja leikannut pensaita matalaksi sekä kunnostanut kukkapenkkejä. Loistavaa hyötyliikuntaa kerrassaan!


Ohessa parit kuvat lomareissulta, joka suuntautui siis Espanjaan. Lensimme Barcelonaan, josta vuokrasimme auton, koska vuokratalomme oli Costa Bravalla noin 70 km Barcelonasta. Otimme lomaviikon aika rennosti, mutta kahtena päivänä kävimme Barcelonassa. Olen käynyt ko. kaupungissa viimeksi 10 v. sitten, joten nähtävyyksiä oli kiva koluta uudestaan.


Sagrada Familiaan olisin ehdottomasti halunnut, siellä en ole käynyt, mutta se jäi haaveeksi tälläkin kertaa. Meillä kävi uskomaton tuuri ja saimme auton parkkiin aivan kirkon eteen, mutta joku oli päättänyt sytyttää nuotion kirkon sisälle ja palokunta oli sammuttamassa "roihua". Toisena päivänä kävi yhtä hyvä tuuri parkin kanssa, mutta sillä kertaa jono oli 300 m pitkä, joten jätimme kirkkovisiitin suosiolla väliin. Harmi :(


Kirkko on ihan uskomaton rakennelma ja sen uskotaan valmistuvan vuonna 2030. Kirkon peruskivi on muurattu jo vuonna 1882, tosin välissä oli Espanjan sisällissota, jolloin kirkon rakentaminen keskeytyi 20 vuodeksi. Olisi hauska nähdä kirkon piirrustukset ja ymmärtää Gaudin aivoitukset, kun hän on suunnitellut kirkkoa. Niin mielikuvituksellinen ja hieno rakennus se mielestäni on. 


Nähtävyyksiä Barcelonossa riittää, mutta paras kokemus mielestäni oli Montjuic-vuori - Barcelona jalkojen juuressa! Vuorelle pääsi mukavasti köysiradalla, harmi vaan, että päivä oli hieman utuinen ja kuvat sen mukaisia. Lapset taas tykkäsivät eläintarhasta ja esikoinen erityisesti vaatekaupoista. Itse totesin tulleeni vanhaksi, koska en jaksanut enää liielmälti ostella vaatteita, lähinnä toimin maksumiehen roolissa. Tai sitten olen vain järkevöitynyt, koska totesin, että kaappi on jo ennestään täynnä vaatteita, joten mihin niitä uusia tarvitsen ;)

Ihana loma siis takana ja arki edessä. Tosin viikko on aika tynkä töiden suhteen, koska perjantaina "vietämme"  kuninkaallisia häitä ja lauantaina juhlitaan perinteisesti isolla porukalla wappua. Sitten onkin jo toukokuu, jipii!

Aurinkoista huhtikuun viimeistä viikkoa! Ainakin muutama päivä saadaan vielä nauttia kauniista säästä, joten taidanpa lähteä taas pihahommiin..

Terkuin Merja

14 kommenttia:

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Teillä on varmasti ollut antoisa viikko. Barcelona on kaunis kaupunki ja siellä on todella paljon katseltavaa.
Mukavaa tynkä viikkoa.
-Hanne-

Tingeling-Maija kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa reissu! Välistä tekee hyvää päästä vaikka vaan ihan vähäks aikaa vähän saamaan vaihtelua maisemiin =)
Pihatyöt on ihan parhaita!! Mä voisin rapata ja kopata siellä tuntitolkulla =O* Tänä kesänä jää harmillisen vähälle, mutta ens kesänä onki sitte kokonainen uusi piha laitettavana, jiihaa =D
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No nyt iski matkakuume!!
Ihania kuvia kerrassaan..:)

Marielisa kirjoitti...

Luova taukosi oli takuuvarmasti antoisa! Ihanalta kuulosti lomaviikkonne - ja nosti taas kaukokaipuun Espanjaan, vaikka 'vastahan' mekin sieltä tultiin ;))

Mukavaa vapun odotusta!

Teija kirjoitti...

Ihana lomanen taatusti! Kirkko vaikuttaa aikast mielenkiintoselta? Pitkä projekti!

Mukavaa vappuviikkoa, toivottavasti kelit suosii edelleen!

Taikku kirjoitti...

Tervetuloa kotiSuomeen! Pihatyöt odottaa meilläkin, mutta kun on vielä vähän luntakin :( ( jospa ne siitä pian häipyisi..)

Kauniita päiviä toivotellen!

Merja K kirjoitti...

Hanne, Pariisi on kyllä ikuinen suosikkini Euroopan kaupungeista, mutta on Barcelonakin kaunis!

Maija, pihatyöt ovat niin mukavia ja erityisesti iloitsen siitä, että minään kesänä pihamme ei ole näin hyvässä kuosissa näin aikaisin keväällä

Marielisa, lomailu on mukavaa, tosin kotiinkin on kiva palata :)

Teija, kirkkoa tosiaankin rakennetaan hitaasti mutta varmasti. Mm. neljä tornia puuttuu vielä kirkosta, joten hommia piisaa..

Taikku, meilläkin oli vielä lunta, kun lähdettiin reissuun, mutta iloiseksi yllätykseksi ne olivat kadonneet lomaviikkomme aikana :)

Louise kirjoitti...

Aaah olet käynyt Barcelonassa!! Mielestäni ihastuttava kaupunki ;) sieltä saa sekä rantalomaa että kaupunkilomaa yhtä aikaa. meillä kävi samalla lailla että jono sagrada familiaan oli niiin pitkä että se jäi näkemättä, joten täytyy päästä uudestaan ;)Mukavaa viikkoa!

Merja K kirjoitti...

Louise, edellisellä kerralla olimme Barcelonassa tammikuussa ja silloin nähtävyyksiin/museoihin ei ollut lainkaan jonoa. Tammikuu olisi siis hyvä aika ;)

Saila kirjoitti...

Ihania kuvia! Olikos siellä jo kuinka lämmintä? Lokakuussa oli jonoa myös sen pari sataa metriä Sagra da Familiaan ja muihin kohteisiin vähän vähemmän, mutta ei ollut kyllä kovin lämmin enää. Jotkut barcelonalaisethan sanoo, että Gaudi ois ollu vähintään päissään jos ei ihan aineissa suunnitellessaan nuita rakennuksiaan ;). Mutta ovat kyllä todella mielenkiintosia! Jospa ens kesäkuussa ois lämmintä ja pääsisin tutustumaan kohteisiin! ;) Ootko muuten tutustunut siihen blogiin, jossa suomalaisnainen bloggailee Barcelonasta - se jos jokin kasvattaa matkakuumetta! ;) (Se osoite taisi olla www.barcelonani.blogspot.com)

Merja K kirjoitti...

Saila, ihan passelit kelit oli, tosin ei ole valittamista näissä Suomenkaan sääolosuhteissa :)

Heh, hauska tuo Gaudi-juttu. Aika mielikuvituksellisiahan hänen työnsä ovat, mistä lie inspiraationsa ammentanut ;) Kiitos blogivinkistä, enpä ole moiseen törmännyt. Täytyy käydä tutustumassa

Vekarus kirjoitti...

Voi mikä loma teillä on ollut!

Vielä on miehen suostuttelu hieman kesken, mutta jos hyvin käy pidämme vapaata rakennushommista perjantaina, ainakin me tytön kanssa, jotta voidaan katsella televisiota :-)

Ihanaa loppuviikkoa!

Mari - Somasti kirjoitti...

Nimipäivä onnittelut Merja! :) Ja onnea loppuviikkoonkin!

Merja K kirjoitti...

Vekarus, loistoidea tuo perjantainen vapaapäivä, toivottavasti onnistuu :)

Kiitos Mari! Olin itse unohtanut koko nimpparit, muistin vasta, kun puhelin piippasi aamulla ekat onnittelut :)