keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kranssitalkoille jatkoa


Jatkoin kranssitalkoitani kun kerran alkuun pääsin. Tein vielä toisen pääsiäiskranssin, tosin lisäsin kranssiin tälle kertaa väriä. Tässä kranssissa on käytetty viinipullonkorkkeja, keltaista sisalkuitua, luonnonniininauhaa, höyheniä ja tekomunia, jolloin kranssi on kestävämpää tekoa kuin viiriäisenmunista tehty. Tämän kranssin taidan viedä koristamaan äitini kodin ovea.  

Kranssiin pääsi myös pienen pieni tipunen, söpö!

Ja kun tykötarpeet olivat sopivasti esillä, tein vielä toisen kranssin viinipullonkorkeista. Korkkeja yhteen kranssiin menee aika tavalla, joten ystävät hoi, nyt niitä korkkeja voi taas alkaa kerätä minulle :) 

Tällainen viinipullonkorkkikranssi on ihan älyttömän helppo tehdä, homma alkaa siis siitä, että tyhjentää riittävän määrän luonnonkorkillisia viinipulloja ;) Tai saa jonkun ravintolan keräämään korkkeja puolestaan, kuten itse onnistuin kerran saamaan. Styroxpohja on päällystetty pellakankaalla, korkkeihin kiinnitin rautalangan, jonka toisen pään työnsin kranssipohjaan tukemaan korkin kiinnipysyvyyttä. Liimasin korkin vielä tukevasti kuumaliimalla kranssipohjaan kiinni. Vähän luonnonniininauhaa sekaan ja se on siinä! 


Kranssitarpeita etsiessäni törmäsin varastossamme peikonpähkinäoksiin. Oksat olivat aika väkkyröitä, mutta kaksi oksaa sopi hienosti tarpeeseeni. Tökkäsin oksat Riihimäen lasipurkkiin ja lasipurkin laitoin kirjahyllyn päälle. Toivoa sopii, että lapset eivät onnistu huitaisemaan purkkia alas hyllyn päältä.

Sateista viikkoa piristävät huomenna alkavat puutarha-, sisustus-, yms-, yms-messut. Kaipaisin vinkkejä mm. terassimme uudistusta varten, joten suuntaan suurin odotuksin messuille. Toivottavasti messut ja odotukseni kohtaavat :) Palaamisiin messuterveisten kera!

Keskiviikkoterkuin Merja

12 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat kranssit!
Sateista on ollut täällä meilläkin, mutta sehän sen lumen sulattaa..:))

Nonna kirjoitti...

Ihania! Tuo viinipullonkorkkikranssi täytyy pistää mieleen! Sopisi vaikka mihin!

Mukavia messuja sulle! Varmaan kiva katsella puutarhahaaveita!

sirkkis kirjoitti...

Pidän tuosta pääsiäiskranssista. Minulla oli tuollainen viinipullonkorkki kranssa johon keräilin kainuuta korkkeja. Tuttavani perusti pienen ravintolan ja pyysi sen baaritiskin seinälle ja siellä se on vieläkin.

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, näin on, vesi antaa lumelle kyytiä!

Nonna, jep, kranssi olisi esim. kiva vieminen.

Merja K kirjoitti...

Sirkkis, voin hyvin kuvitella ja kranssi sopii hienosti ravintolan seinälle :)

Virpi kirjoitti...

Ihania molemmat kranssit. Harmi vaan kun nykyään aika monessa viinipullossa on kierrekorkki ;)

Mukavia ja antoisia messuja!

Merja K kirjoitti...

Virpi, saman olen pannut merkille. Täytyy kerätä korkkeja vielä kun niitä saa :) Ennen pitkää varmaankin suurin osa viineistä on kierrekorkeilla

Louise kirjoitti...

Olet ilmeisesti Berocca-linjalla...intoa riittää ;) kivat kranssit!

Monica kirjoitti...

Todella nätit kranssit,
taidan matkia ;)

TERV. Monica

Saila kirjoitti...

Kauniita ovat kyllä molemmat kranssit! Oisko vähän ihana jos ois sellanen viinikellari niin sen rapistuneeseen oveen tollanen korkkikranssi! Mahtavaa ois myös päästä sinne messuille, mut valitettavasti täältä korvesta on matkaa kaiken mukavuuden äärelle. :)

Merja K kirjoitti...

Louise, beroccaa ei ole tullut juotua, mutta d-vitskukuuri näemmä tuottaa tulosta :)

Intianminttu, hauskaa messureissua!

Monica, kiva, jos sait tuosta kranssista ideaa omaasi :)

Saila, viinikellari olisikin ihan mahtava juttu. Olisipa sellainen ;)

Kifus kirjoitti...

What a great idea to make a wreath with corks. Simple, rustic and beautiful.