perjantai 22. heinäkuuta 2011

Päiväretkellä


Ihana suorastaan trooppinen kesäsää on hellinyt meitä. Ei haittaa yhtään, antaa porottaa vaan :) Tosin helteen huono puoli on se, että vastaistutetut puutarhakasvimme vaativat näillä keleillä aivan tolkuttomasti vettä. Täytyy yrittää kastella ahkerasti, ettei raadantamme mennyt hukkaan. Laitan pihakuvia myöhemmin, nyt olen vielä liian puhki urakan tiimoilta ;)

Koska pihaurakka saatiin siis päätökseen, päätimme vaihteeksi tehdä jotain kivaa koko perheen voimin. Äiti tykkää kovasti Fiskarsista ja niinpä sain muunkin perheen suostuteltua  kesäretkelle sinne suuntaan.


Fiskarsiin päästyämme menimme tietty ensimmäiseksi kakkukahville. PetriS Chocolate Room on ihan ehdoton paikka herkkusuille ja kakkupalan valinta oli miltei mahdotonta. Päädyin lopulta valkosuklaavahdelmakakkuun, mutta totuuden nimessä olisin voinut syödä vitriin kaikista kakuista palan :) Myös käsintehtyä suklaata piti maistaa - onneksi oli niin kuuma, että suklaita ei voinut ostaa mukaan, koska ne olisivat sulaneet autoon ;) Pääkaupunkiseudun herkkusuille muuten tiedoksi, että PetriS Chocolate Room löytyy nykyään myös Töölöstä, tarkempi osoite löytyy täältä


Kakusta virkistyneenä ja pienessä sokerihumalassa jatkoimme matkaa Fiskarsin raitilla ja tutustuimme alueen lukuisiin liikkeisiin. Arvostan suuresti käsintehtyjä tuotteita ja Fiskarsista niitä löytyykin mitä erilaisimpia. 

  


Myös miljöö on kaunis ja vanhoja rakennuksia katsellessa silmä lepää. Alueella olevia taloja on entisöity pieteetillä.


Yhden ainoan hankinnan tein, kun ostin itselleni ihanan sydänkorun Sassi Workshopista. Itse tekijät olivat myymässä tuotteita liikkeessään ja palvelu oli ensiluokkaista. Tykästyin aivan valtavasti kuvassa olevaan koruun, jonka nimi on "Sydän syrjällään". Liikkeessä oli paljon muitakin kauniita vaihtoehtoja, mutta sydän oli lopulta ehdoton suosikkini. Sassin tuotteisiin pääsee tutustumaan täällä

Ihana hellesää jatkuu, yritän kuitenkin huomenna päästä mustikkametsään. Kivaa viikonloppua!

Helleterkuin Merja

9 kommenttia:

Mari - Somasti kirjoitti...

Siis tiedäkkö just tänään luin lehdestä kyseistä paikasta ja sanoin V:lle, että tuonne pitää päästä vielä tämän kesän aikana! Täytyypä tutustua linkeistä tarkemmin tarjontaan! Iloa viikonloppuun!

Liisa kirjoitti...

Tahtoo kans helteen...
Kiitos ihanasta viestistä mun viimeseen postaukseen :)

Teillä on ollut kiva retki Fiskarsiin, tuommosia perhepäiviä ois kiva viettää useamminkin!
Aivan mielttömän soman korun hankit sieltä itsellesi.
Mä varmaan oisin helteestäkin huolimatta uhmannut kaikkia luonnonlakeja ja ostanut edes ihan vähän suklaata...matkaeväksi, hih, niin mahdoton suklaapeppu oon!

Mukavaa, rentouttavaa ja helteistä viikonvaihdetta täältä sateen (ylläri?!) keskeltä!!

Merja K kirjoitti...

Mari, Fiskars on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, suosittelen :)

Liisa, hame kiristää loman jäljiltä aika lailla, herkut ovat tällekin tytölle maistuneet ;) Onneksi kohta on paluu arkeen.. Toivottavasti saatte hellettä pian!

Vekarus kirjoitti...

Meidän pitäisi lähteä samalle suunnalle jossain vaiheessa, sillä uskon vakaasti, että sieltä ne puuttuvat vetimet löytyvät huvilan keittiöön.

Pihakuvia odotellaan täällä!

Elsa kirjoitti...

Päiväretket ovat niin parasta, ja Fiskars yksi parhaimmista kohteista.

Sarppu kirjoitti...

Ihana retki, ja niin ihana juustokakku, juuri söin itsekin ja nam niin hyvää :) kaunis paikka, voisi tehdä sinne kesävierailun.

Merja K kirjoitti...

Vekarus, rakennusapteekista hyvinkin voisi löytyä :) Pihakuvia on tulossa, tänään olin jo kameran kera ulkona, kunnes sade yllätti..

Elsa, samaa mieltä. Tosin Billnäs olisi myös kiva kohde, sinne emme tällä kertaa ehtineet

Sarppu, kakut ovat lomalla maistuneet vähän liiankin kanssa. Onneksi loma loppuu pian ;)

Taikku kirjoitti...

Kivaa viikonloppua teillekin! Minulla loppuu loma..nyyh! Ois niin kiva olla vaan ja puuhailla kotona!

Merja K kirjoitti...

Taikku, tsemppiä työhön paluuseen! Sama asia koittaa pian täälläkin suunnassa