tiistai 24. kesäkuuta 2008

Levylöytö


Nyt on pakko hehkuttaa uudesta musiikkilöydöstäni. Olen musiikin suhteen aika lailla kaikkiruokainen, mitään ehdotonta must artistia ei ole ollut sitten "villin" nuoruuden. Silloin kuuntelin Pelle Miljoonaa ja "Moottoritie on kuuma" saa ihon vieläkin kananlihalle. Yhdellä jos toisella Pellen keikalla tuli Lepakossa käytyä - ah ja voih sitä elämän sietämätöntä keveyttä ;)
Kuulin radiosta äskettäin kappaleen "Stay". Biisi kolahti heti ja jäin odottamaan spiikkiä, jossa kerrottaisiin kappaleen esittäjä. Se oli suomalainen "Poets of the Fall". Tutkailin netistä, että bändi on perustettu jo vuonna 2003, joten muutama heidän biisi on näköjään mennyt ohi korvien. "Stay" tosiaankin kolahti niin korkealta ja kovaa, että oli pakko mennä ostamaan kyseisen bändin levy.
Ja vitsi minkä löydön teinkään. Levyn about kaikki kappaleet ovat tosi rock. Yleensähän levyillä, ainakin niillä minun ostamilla, on muutama tosi hyvä biisi, muutama hyvä, joitakin huonoja ja yksi tai kaksi ohitettavaa. Mutta ko. levy on oikeasti hyvä. Ja aivan mahtavan fiiliksen koin toissa viikonloppuna, kun lähdin Unelmasta käymään lähikaupassamme. Tie on kapeahko asfalttitie, sopivasti mutkainen ja metsänsiimeksessä. Laitoin autostereoiden nupit kaakkoon ja lauloin mukana niin paljon kuin ääntä lähti. Tuli aivan mahtava kesäfiilis, sitä ei voi edes sanoin kuvailla: "Stay. I need you her for a new day to break. Stay. I want you near like a shahow in my wake..."
Toisen mahtitunteen koin viime viikolla "Sinkkuelämää" leffassa. Olin aivan koukussa kyseiseen sarjaan ja katsoin sen uusinnat, uusintojen uusinnat ja vieläkin uusinnat. Mieheni aina jaksoi ihmetellä, miten jaksan katsoa samat jaksot uudestaan ja uudestaan. Mutta kun se sarja oli niiiiiin hyvä. Ja se viimeinen jakso oli uskomattoman romanttinen, kun Kiho tuli hakemaan Carrien Pariisista. Itkua pukkasi joka kerta ja koska olen niin romantiikannälkäinen, kohtaus upposi minuun kuin kuuma veitsi voihin. Harmi vaan, että mieheni ei ole romanttinen sitten tipan vertaa, joten fiilistelen noita romanttisia kohtauksia leffojen kautta. Ja sitä paitsi kukaan ei ole täydellinen, joten annettakoon melkein täydelliselle miehelleni anteeksi moinen pikku puute. Halit honey :)
Mutta siis vielä siihen leffaan takaisin. Leffa oli kyllä hyvä ja suosittelen ehdottomasti, jos vaan yhtään sarjasta tykkäsi. Sopivasti naurua, suuria tunteita, ystävyyttä ja suurkaupungin vilinää. Ja leffan jälkeen ystävyyden kunniaksi nautimme ihanan ystäväni kanssa ensimmäiset Cosmopolitan drinkkimme ever, eikä ollut hassumpaa.
Teinpä juuri mahtavan havainnon; kun katsoo ulos ikkunasta, ei sada!! Taidanpa siis lähteä Kivikoplaan tutkailemaan Unelmaan polkukiviä. Ja heissulivei, kohta on loma!
Tiistaiterkuin Merja

10 kommenttia:

Junika kirjoitti...

PoTF on todellakin musiikillinen löytö. Onnea!

Minulle kolahti juuri tuo samainen levy tosi lujaa pari vuotta sitten. Sen sanoitukset ovat aika upeita, tarinallisia... ne minuun kolahtivat, ehkä sopivassa elämäntilanteessa silloin.

Merja K kirjoitti...

Heips Helmi Junika, totta, että sanoitukset ovat myös upeita. Levyssä on kiehtova ristiriita - herkät sanat yhdistettynä rouheaan soundiin, joka sekin on tavallaan herkän särmikästä. Levyä on mielestäni tosi vaikea kuvailla, se tulee iholle kiinni hyvällä tavalla :)

Sooloilija kirjoitti...

Juu täälläkin tykätään Poets of the fallista. Bändi kolahti minuun kaksi vuotta sitten ja menin heti keikalle kun tulivat Ouluun. Laulaja Marko on tosi sympaattinen, vaatimaton ja ihmisläheinen.. Juuri tuo levy kolahti minuunkin kuin metrinen halko ja soitin sen silloin lähes puhki. Biisit on tosi ajattomia. Toinen levy ei kolahtanut enää yhtä kovaa, vaikka hyvä olikin..

Ja niinhän siinä näköjään kävi, että tykästyit siis Sinkkuelämää-elokuvaan. Ei sitä kovinkaan moni haukkunut ole. Se kuuluu ehkä juuri niihin elokuviin, jotka on paras nähdä elokuvissa, ei kotona dvd:ltä..

Merja K kirjoitti...

Moikka Sooloilija, mietinkin tänään, että minkälaisia bändin uudemmat levyt ovat. Täytynee käydä kuuntelemassa jossain

Kyllä leffa oli hyvä. Vähän arvelutti etukäteen, että millainenkohan pläjäys on tiedossa, mutta hyvin sopi sarjan jatkoksi. Ja ehdottomasti kannattaa katsoa valkokankaalta mieluummin. Tosin aattelin kyllä hankkia aikanaan dvd:kin. Monta herkullista yksityiskohtaa jäi katsomatta, niitä voi tutkailla sitten rauhassa omassa kodissa :)

Mari kirjoitti...

Voih kun joskus ehtisi kuunnella musiikkia! Nykyään tulee kuunneltua vain radiota...

Sinkkuelämää-leffa on minunkin pakko päästä katsomaan:)

Mari

Maissi kirjoitti...

Sama juttu minulla, radiota tulee kuunneltua oikeastaan pelkästään. Levyt jääneet vähemmälle.. Olen kyllä jonkun kipaleen kohdalla joskus kiinnittänyt huomiota kyseiseen yhtyeeseen. Täytyypä ottaa selvää..

Ja leffaan täytynee mennä minunkin tuo Sinkkuelämää katsastamaan!

Sinulla se vaan loma lähenee :´)

Marja Kristiina kirjoitti...

Poets of the Fall on erittäin hyvä. Minun kirjoissani Negative nousee kuitenkin piirun korkeammalle, olen niin kakara ;-) Ei kylläkään sanoitusten vuoksi.

Joskus vaan kerta kaikkiaan tarvitsemme isoja tunteita, vatsaa kouristavaa naurua, jostain hyvin syvältä kumpuavaa itkua, ja tunteet on helppo saada pintaan juuri musiikin tai elokuvan avulla. Ne ovat puhdistavia kokemuksia.

Ihanaa torstaita!

Tiia kirjoitti...

Herätti kyllä mielenkiinnon kyseistä yhtyettä kohtaan tuo kirjoituksesi. Täytynee kuunnella tarkemmin radiota. Yleensä sitä kuuntelen kyllä vain työmatkoilla, mutta toivottavasti tärppää =)

Sinkkuelämää-leffaliput polttelee taskussa. Täytyy kyllä mennä katsomaan. Josko nyt olisi aikaa kun loma alkaa.

Mukavaa torstai-iltaa!

Sohviina kirjoitti...

Alkoi ihan hymyilyttämään nuo tekstisi Sinkkuelämää-sarjasta ja elokuvasta :) Meillä sama tilanne, olen katsonut sarjan ties kuinka monesti ja elokuva piti mennä katsomaan heti ensi-iltaan... mies ei meilläkään voi ymmärtää tätä...

Maissi kirjoitti...

Moi Merja!

Ihanaa Unelmalomaa sinulle toivottelen. Nautihan sinäkin olostasi ja olkaa välillä ihan lomallakin, ettei tule tehtyä liikaa vain remonttia. Siellä varmasti lipsahtaa loma helpolla työn teoksi. Toisaalta sekin on mukavaa ja erilaista, mutta silti täytyy muistaa huilata. Toivotaan hyvää lomasäätä!

Kesähali sinullekin. Elokuussa "tavataan" :´)!!!