maanantai 20. huhtikuuta 2009

Uusia polkuja tallaamassa


Ette arvaa, mitä tuon edellisen viestin kirjoittamisen jälkeen tapahtui. Meidän perheessä sairastettiin vatsatautia ja Tilda-tapaaminen jouduttiin peruuttamaan/siirtämään :( Mitenkäs se sananlasku meneekään: "Kel onni on, se onnen kätkeköön..." tai jotain sinne suuntaan. Tuli tosiaankin sellainen oli, että "kohtalo tms." näytti pitkää nenää ja päätti antaa opetuksen, kun niin kovasti iloa hehkutin. No oli miten oli, ei tuo saanut minun hyvää tuultani lannistettua. Vatsatauteja tulee ja menee, mutta minun kevätilo on toivoakseni pysyvää :)

Tänä vuonna olen saanut tehtyä paljon itseäni koskevia pieniä muutoksia. Ruokailutottumukset ovat VÄHÄN muuttuneet parempaan suuntaan, syön VÄHÄN vähemmän herkkuja kuin ennen, liikun VÄHÄN enemmän kuin viime vuonna ja yritän ajatella PALJON positiivisemmin. Näillä pienillä muutoksilla uskon saavuttavani tavoitteeni, joka on parempi vointi ja elämänilo.

Olonkeveys -kurssista ja edellisistä kerroista viisastuneena yritän tehdä muutokset pienin askelin ja pikkuhiljaa. Jos yritän tehdä liian suuria muutoksia yhdellä kertaa, lopputulos ei ole kestävä. Kestää tovin ennenkuin uudet polut on tallattu tajuntaan ja niistä tulee pysyviä. Vanhoilla poluilla olisi niin paljon helpompaa tallustaa, ne ovat tuttuja ja turvallisia. Kiitos Siiri uusien polkujen näyttämisestä :)


Eikä päivää ilman Unelmaa, vaikka viime viikonlopun keikka jäikin väliin. Kuvassa on Naisten Joulumessuilta ostamani ihastuttava ruostuneesta piikkilangasta tehty kynttelikkö. En nyt millään saa mieleeni yrityksen nimeä, saman yrityksen tuotteita oli viime vuonna näytillä asuntomessuilla yhdessä kohteessa. Muistaisiko joku? Kynttelikkö ei pääse lainkaan oikeuksiinsa tästä kuvakulmasta hirsiseinää vasten, mutta yrittäkää kuvitella, miten hieno se on :)


Leivosteline tms. on hiihtolomatuliainen Vuokatista. En muista senkään liikkeen nimeä. Tarja, jos olet kuulolla jelpitko. Vaaka on kirppislöytö ja siitä tykkään kovasti.

Eli uusi elämäntapa on aika hyvällä mallilla, mutta kuten huomaatte, muisti pätkii :) Wanhuus ei tule yksin!

Maanantaiterkuin Merja

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Merja Armas, "elämäsi kevät" kuulostaa upealta! Olet sisäistänyt elämänmuutoksen tärkeimmän asian ja vähitellen uudet polkusi muotoutuvat mukavammin tallattaviksi kuin ne vanhat, jotka eivät enää vie sinua minne haluat.

Haleja roppakaupalla,
Siiri

Maissi kirjoitti...

Hei!
Huomasinkin jo keskusteluista tapaamisenne peruuntuneen. Tosi harmi! Kokemuksesta tiedän vatsataudin voiman, vaikka miten olisi kivoja juttuja tiedossa..
Ensi yrittämällä tapaaminen jo varmasti onnistuu. Josko minäkin pääsisin silloin mukaan!
Olonilo kurssi tuntuu tuottavan iloa ja positiivisia asioita monessa suhteessa. Mukava lukea innostunutta kirjoitustasi.
Pienet muistikatkot eivät haittaa, kauniita tavaroita ja kuvia. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Sarppa kirjoitti...

Samoilla periaatteella koitan itsekkin tätä elämääni edellä =)

Kaunis tuliainen ja tuo kynttilähässäkkäkin näyttää ihanalta

kati kirjoitti...

Kauniita ostoksia ja ihanaa oloa sinulla! Naapurin mies sanoi minulle viime syksynä, että tee vähän päivässä niin saat paljon viikossa. Se oli mielestäni oivasti sanottu. Minunkin pitäisi kyllä muuttaa joitain asioita elämäntavoissani, pikkuhiljaa. Tuo terveellinen ruoka olisi yksi asia johon haluasin panostaa enemmän, mutta kun en ehdi mukamas siihen paneutua, seli seli. Pitäisi päästä tuollaiselle kurssille minunkin ;)

Tarja kirjoitti...

Kuulolla ollaan :o)
Veikkaanpa, että löysit tuon leivostelineen Lumililjasta.
Oloniloa ja aurinkoa viikkoosi ♥

Jaana kirjoitti...

Voi että, kunpa minäkin saisin itsestäni irti jotain tällaista! Siirrän vain ajatuksella, että sitten kun lapset ovat isompia, jää minullakin aikaa "hoitaa" itseäni...

Nostan sinulle hattua!

lämpimin terveisin

Jonna

Nina kirjoitti...

Hitsi että harmittaa että teidän treffit jäi väliin, olisin halunnut saada ihanaa kuvasatoa ja kuulumisia...tosin olisi vielä kivempi jos olisi ollut itsekkin paikalla...

Merja K kirjoitti...

Hei Siiri, välillä ajatukset kovasti lipsuvat, mutta yritän saada niitä kuosiin :)

Maissi moikka, olisi tosi kiva, jos pääsisit mukaan. Katsotaan uutta päivää, todennäköisesti menee elo/syyskuulle

Sarppa heissan, oletko edelleen harrastanut sauvakävelyä? Muistelen, että sait sillä aika mukavia tuloksia aikaiseksi.

Kati moi, asia vaatii kyllä motivaatiota, kannattaa odottaa sopivaa hetkeä. Ehkä nyt teidän remontin aikana motivaatiota voi olla vaikea löytää tähän asiaan. Mutta aikansa kutakin, kyllä sekin aika vielä tulee :)

Merja K kirjoitti...

Kiitos Tarja, juuri se oli kaupan nimi. Terveisiä sinne ihaniin maisemiin :)

Jonna heissan pitkästä aikaa, kyllä se motivaatio vielä sinullekin tulee, kunhan aika on oikea. Tosin omalta osalta ainakin päivä päivältä paraneva olotila on tosi hyvä motivoimaan jatkamista

Nina hello :) Tsemppiä ihanan kahvilan pystyttämiselle. Vesi kielellä jo odotan ;)