perjantai 8. lokakuuta 2010

The penkki


Kuukausien odotuksen jälkeen saimme viimein penkin ikkunoidemme eteen. Penkki on lapinmäntyä, tosin en tiennyt sellaista olevan olemassakaan. Puuproffa.fi sivuilta luin lapinmännystä seuraavaa: lapinmänty eroaa puuaineksen ominaisuuksiltaan ja kuvioinniltaan etelän männystä. Puu on tiheäsyisempää ja värivaihtelu on vähäisempää. Sen tyviosa on oksatonta ja punertavaa sydänpuuta eli punahonkaa. Hmm, en tainnut tästä tulla yhtään viisaammaksi, kun en puista juurikaan ymmärrä mitään ;)


Sitten harmituksen aiheeseen. Eilen penkkiä purkaessani kääreistä, penkin toisesta päästä paljastui ikävä kolhu. Lähetin asiasta heti meiliä myyjäliikkeeseen ja heiltä tuli vastaus, että penkin luonteeseen kuuluvat erilaiset painaumat, kolhut ja luonnon luomat jäljet. Jep, nuohan ovat ymmärrettäviä jopa toivottavia jälkiä, mutta tällä kertaa kyse ei ollut sellaisesta. 


Lähetin kuvan kolhusta liikkeeseen ja nyt odottelen vastausta. Ilmeisesti yrittävät keksiä jäljelle meriselitystä. Penkin ympärille kääräistyt pehmusteet olivat ehjät eli jälki on todennäköisesti tullut jo ennen niiden laittamista ja jos asian laita on näin, ihmettelenpä vaan kuka kääräisee kolhitun penkin pakettiin. Mielenkiinnolla odotan myyjäliikkeen vastinetta, mitään ei ole kuulunut vielä :)


Penkki on kuitenkin todella kaunis ja kunhan saamme vielä verhot ikkunoihin, huoneen ilme pehmenee kovasti, nyt ikkunat näyttävät kovin paljailta. Viimeksi ompelin laskarit itse ikkunoihin, tällä kertaa tilasin ne ompelijalta. Ei nimittäin ollut ihan helppo projekti ompella laskareita noin leveisiin ikkunoihin, varsinkin kun en ole ompelija koulutukseltani :) 


Intouduimme siivoamaan Mr Järjen kanssa eilen ja oheinen röykkiö on menossa ullakollemme. Kasassa on mm. monen monta laatikkoa kirpparitavaraa. Siivosimme myös varastoamme ja Mr Järki repi hiuksiaan kankaitteni kanssa. Hän väitti, että kankaita riittäisi ommeltavaksi kymmeneksi vuodeksi, mutta siinä hän kyllä liioitteli - kankaita on enintään viideksi vuodeksi ;) Mielessäni on niin paljon ompeluideoita, että en  raaski luopua mistään. Elänkin toivossa, että ehtisin paneutua ompeluprojekteihini lähitulevaisuudessa.

Nyt lähdemme kuopuksen kanssa Juhlamaailmaan ostoksille. Meillä juhlitaan viikonloppuna synttäreitä, joten tiedossa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita :)

Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Merja

12 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Kurjaa millainen kolhu kauniissa penkissä!

Viettäkää mukavat juhlat! Toivottavasti jää aikaa myös rentoutumiseen!

Merja K kirjoitti...

Niinpä. Muuten niin täydellinen penkki ei ole enää täydellinen, koska jälki on valitettavasti aika näkyvällä paikalla. Remonttimme kuluessa on kyllä usko eri alan toimijoihin rapissut. Uskomattoman kehnoa työnjälkeä :(

Toivottavasti jaksan viedä lastenjuhlat kunnialla läpi :)

Mukavaa viikonloppua!

Krisse kirjoitti...

Tuohan on ihan selvä virhe...ei oo luonnonpuussa tuollaista...toivottavasti asia selviää. Kaunis tuo penkki on.

Sanna-Mari kirjoitti...

Hyvän tähen, luin eka että penkki on läpimätä...mutta se olikin lapinmäntyä :D :D
Kivoja juhlia ja viikonloppua! :)

Sarppu kirjoitti...

Toivottavasti saatte korvausta kolhusta. Kaunis penkki ja sopii tosi hyvin tuohon ikkunan eteen. Mukavia juhlahetkiä :)

Rilla kirjoitti...

Öööh ... nuo on kurjia juttuja :(
Toivottavasti saatte jotenkin homman järjestykseen.

Tsemppiä juhliin!!

Louise kirjoitti...

olet aivan oikeassa..tuo kolhu ei kyllä kuulu siihen!!
Muuten tosi kivan näköinen :) Mukavaa viikonloppua, toivottavasti ei ole liikaa vauhtia synttärikutsuilla :)

Anne kirjoitti...

Harmillinen kolhu, eipä ihan näytä miltään asiaankuuluvalta :-(

Ihana tuo taustalla näkyvä helmalamppu, olen aina ihastellut :-9

Vasta löysin blogiisi, kivan näköinen koti!

Misty kirjoitti...

Penkki on kaunis ja varmasti monikäyttöinen.

Kannattaa olla tiukkana noiden reklamaatioasioiden kanssa.
Ostimme uuteen kotiimme viime vuonna uuden ruokapöydän Iskusta. Pöytä toimitettiin tehtaalta suoraan kotiin, mutta siinä oli pahat jäljet pinnassa. Seuraavassa pöydässä oli sama ongelma. Kolmannen pöydän kohdalla emme jaksaneet enää reklamoida vaan pidimme virheellisen pöydän.
Onneksi viimeisen pöydän virheet olivat pieniä.

Kaikissa tapauksissa pakkaukset olivat ehjiä eli joku oli kääräissyt meille selkeästi vialliset pöydät. Ei voinut kuin ihmetellä. Kyseessä ei ollut kuitenkaan ihan halpa pöytä ja ne valmistetaan Suomessa.

Myöhemmin kuulin tutulta, että heillä oli samanlaisen pöydän, mutta eri värisen, kanssa ollut ongelmia. Vasta viides pöytä oli ollut täydellinen. Iskun pomo on sitten jo tehnyt kotikäynninkin heille punkkupullon kera =)

Merja K kirjoitti...

Heissan Krisse, niinpä, huvitti se myyjäliikkeen vastaus

Sanna-Mari, hih, no ei paljoa puutu ;)

Sarppu, mielenkiinnolla odotan vastausta, hiljaista on edelleenkin

Rilla, kiitos :)

Merja K kirjoitti...

Louise, pahoin pelkään että sokerihumala iskee juhlijoihin ja sitten se on menoa!

Amelia, lamppu on tosi kaunis. Yksinkertainen, mutta kaunis. Tervetuloa mukaan :)

Misty, näin on, että tiukkana saa olla. Remontissamme on mennyt pieleen vaikka mitä ja vaikka voimia vaatii reklamointi, yritämme olla antamatta periksi.

No jopas oli tarina pöydästä, huh!

Keira kirjoitti...

Harmi tuo kolo, muuten ihan mieletön! Sopii hienosti tuohon ikkunan edustalle.

Vierailen aina silloin tällöin sivuillasi, tykkään tyylistäsi kirjoittaa, kuin myös tyylistäsi sisustaa. Se teidän mökki on todellinen helmi.