sunnuntai 25. elokuuta 2013

Legoland & Köpiksen Zoo
Jaahas, taas on tullut paussia blogin kanssa, mutta kunhan saadaan tämä kesän jälkeen arki rullaamaan, eiköhän bloginikin piristy :)

Ajattelin kirjoittaa yhden postauksen Tanskan reissusta, jonka teimme siskoni + lastemme kanssa muutama viikko sitten ja lähinnä siltä kantilta, miten mennä lasten kanssa "yleisillä" kulkuneuvoilla Legolandiin. Kirjoitan tähän muutamia käytännön vinkkejä, niistä voi olla jollekin hyötyä ensi kesän reissuja suunniteltaessa. 

Seurueemme kaksi aikuista ja neljä lasta lensi Kööpenhaminaan, saimme toukokuussa varattua tosi edelliset Finnairin lennot. Lähdimme matkaan keskiviikkona iltapäivällä, ajatuksena oli viettää Legolandissa to-pe ja palata sitten Köpikseen vkonlopuksi.


Olin katsonut juna-aikatauluja etukäteen www.dsb.dk ja todennut, että yöpymispaikkaamme Vejleen menee junia Kööpenhaminasta suht usein. Osa junista meni jopa lentokentältä suoraan, joten junaa ei tarvinnut vaihtaa Kööpenhaminan rautatieasemalla. Liput olisi voinut ostaa etukäteen mutta koska lentojen kanssa voi aina tulla viivästyksiä, en uskaltanut ostaa niitä valmiiksi.

Lentokentällä oli aika hässäkkä junalipputiskillä, eikä lipunmyyjä liiemmin kysellyt mitään vaan lykkäsi meille liput ensimmäiseen lähtevän junaan. Juna oli todella täynnä, eikä istumapaikoista ollut tietoakaan. Ei tullut mieleen kysyä asiaa lippuluukulla, eikä (leipääntyneen oloinen) myyjä asiasta meille kertonut. Lapsia ei seikkailu tuntunut haittaavan, vaan he istuivat koko matkan junavälikön portailla. Minua ja siskoani kuitenkin kiinnosti matkan kesto ja kyselimmekin kahvikärryn myyjältä junan saapumisaikaa Vejleen. Hän mutisi epämääräisesti jotakin kahdesta ja puolesta tunnista, mutta lopulta matka kesti yli kolme tuntia!


Vejle on kaunis kaupunki suht lähellä Legolandia. Vejlestä pääse useammallakin bussilla ihan Legolandin portin eteen, matka kestää noin 40 min ja bussit lähtevät Vejlen rautatieaseman kupeessa olevasta bussiterminaalista. Jos on porukalla liikkeellä, kannattaa kysyä lipunmyynnistä kymmenenkerran bussikorttia, se tulee edullisemmaksi kuin kertaliput. Lippuja voi ostaa rautatieaseman lipunmyynnistä.


Köpikseen paluuta suunnitellessamme olimme viisaampia ja ostimme junaliput etukäteen Vejlen rautatieasemalta. Virkailija ihmetteli menomatkaamme; ensinnäkin miksi meille oli myyty liput "hitaaseen" junaan, kun väliä kulkee nopeampiakin (pysähtyy vähemmän). Toiseksi miksi lipunmyyjä ei ollut informoinut paikkalipuista ja kolmanneksi, miksi meille oli myyty niin kallis lippu, koska olimme oikeutettuja ryhmäalennukseen. Nii-in, sanopa se, emmekä olleet osanneet noita asioita lippuluukulla kysyä. Eli jos matkustatte junalla Tanskassa, muistakaa kysyä yllämainituista asioista :)Paluumatka Köpikseen sujui jouhevasti ja nopeasti, Köpiksen hotellimme Scandic Copenhagen oli vain 10 min kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Hotelli on remontoitu joku aika sitten ja se oli tosi moderni sekä tyylikäs. Mm. hauska lintuhäkkikokoelmakuva on hotellin ravintolasta.


Mitä hassua on muuten kuvassa tai miten se on otettu, otin kuvan hotelliltamme :)Olimme perillä Köpiksessä perjantai-iltana, lauantaipäivän  käytimme shoppailuun, illalla kävimme risteilyllä sekä tietty Tivolissa ja sunnuntaipäivän olimme varanneet eläintarhavisiitille. Hotellimme läheltä (rautatieaseman vierestä) meni bussi suoraan eläintarhalle ja bussimatka kesti vain vartin verran.

Olen kerran aiemmin käynyt Köpiksen eläintarhassa, mutta silloin oli talvi. Eläintarha oli vielä upeampi kuin muistinkaan, mielestäni Kööpenhaminan eläintarha on yksi Euroopan hienoimmista! "Safarit" ovat tietty asia erikseen, mutta kaupunkieläintarhoista tämä on kyllä vertaansa vailla. Eläintarhan nettisivut löytyvät täältä www.zoo.dkUpouusi jääkarhutunneli oli vaikuttava, oli hienoa nähdä karhun uivan pään yläpuolella melkein "kosketusetäisyydellä". Katsokaa noita kynsiä, melkoiset naskalit! Tunneli on samanlainen kuin merimaailmoissa olevat haitunnelit, täällä tunnelissa polski vaan vähän toisenlainen asukas. Olin myyty!Eläintarhassa näkee kirahveja, norsuja, seeproja, sarvikuonoja, virtahepoja, jääkarhuja, tasmaniantuholaisia.... Eläimillä on isot aitaukset ja monilla lajeilla oli suloisia poikasia :) Suosittelen ehdottomasti eläntarhareissua, jos olette lasten kanssa Kööpenhaminassa. Visiittiin vaan kannattaa varata riittävästi aikaa; neljä-viisi tuntia menee nopeasti eläimiä ihmetellessä ja laajaa tarha-aluetta läpikäydessä.

Kiva reissu, joka sujui junamatkaa lukuunottamatta loistavasti, kolmen tunnin seisominen otti hiukka voimille ;) Nyt tämä reissu on kuitenkin paketissa ja nenä on kohti uusia seikkailuja :) Iloista alkavaa viikkoa!

Terkuin Merja

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Juku, tässä postauksessa olikin kaikenlaista mielenkiintoista. Hienoja kuvia tässä postauksessa, tarkkaan tutkin kaikki läpi.

Olen aina halunnut käydä legolandiassa, mutta Tanskassahan näyttää olevan vaikka mitä muutakin kiinnostavaa. Lintuhäkkikatto on kyllä vaikuttavan näköinen.

Merja K kirjoitti...

Kiitos Eena, kiva kun jätit kommentin :)