torstai 20. marraskuuta 2008

Lasten oikeuspäivä vai mikä se nyt oli :)


"Tänään on Lasten oikeuspäivä" opasti eskarilaiskuopuksemme, kun hän perusteli meille vanhemmille, miksi hänen pitäisi saada pelata tietsikalla Alkupolku-peliä. Perustelu oli niin hyvä, että oli pakko suostua :) Lasten oikeuspäivänä saa kuulemma leikkiä ja pelata mitä haluaa, joten sellainen päivä lienee lapsille mieleen ;)


Meillä askarreltiin viime viikolla joulukalenterit. Kumpikin teki omansa, koska meidän sopuisat lapset pääsevät harvoin mistään asiasta yhteisymmärrykseen. Ja riitaa olisi taatusti tullut yhteisen kalenterin luukkuavauksista. Näissä kalentereissa on kyllä se hyvä puoli, että ne kestänevät vuosikausia. Rasiat on päällystetty Tilda-papereilla ja mielestäni kalentereista tuli tosi kivat.


Oheisen Tilda-tontun värkkäsin "pakollisten" ompelusteni välissä. Heppu on tosi hauska ja pääsee ilostuttamaan meidän perheen joulua. Hepun paikka on vielä vähän hakusessa, mutta nimi on päätetty ja se on tosiaankin Heppu-Tonttu. En kyllä tiedä miksi, mutta se vaan näyttää Hepulta.


Virittäydyin tänään jo joulutunnelmaan takkatulen loisteessa ja Rajattoman joululevyä kuunnellen. Tosin olen onneton takkatulen sytyttäjä ja tälläkin kertaa sain tuhrattua tulitouhussa kokonaisen tunnin. Puolustuksekseni sanottakoon, että puut olivat kosteita. Ehdin polttaa koko hesarin sytykkeinä, ennenkuin sain tulen palamaan. Mutta periksi ei annettu :) Joululevyistä tuo Rajattoman levy on ehdoton suosikkini ja kuuluu jokavuotiseen joulun avaukseeni. Enpä muuten tiedä, miksi "joulukauden avaukseni" tapahtui tänään, ehkä taivaalta hiljakseen tippuva lumi sai minut joulufiiliksiin.Huomenna menen lorvimaan ystäväni kanssa kaupungille jo heti aamusta, luksusta :) Kierretään kaikki kaupat, hypistellään jokaikinen tavara, syödään masut täyteen maittavaa ruokaa ja parannetaan maailmaa. Jos vielä tulisi lumipyry, päivä olisi täydellinen :) Let it snow - tämä täti tahtoisi hiihtämään!

Torstaiterveisin Merja

7 kommenttia:

Maissi kirjoitti...

Hei sinulle ja " hepulle", joka näyttää tosi ihanalta! Tuollaisen Hepun minäkin taidan vielä väkertää meidänkin joulua ilostuttamaan. Ja nätit kalenterit, taitavia tyttöjä teillä!

Tosi ihanalta kuulostaa sinun päiväsi, musiikin, lumen ja takkatulen voi kuvitella.. Täälläkin lunta ja kiva pikkupakkanen. Niin, ja tietty ostokset on aina yhtä mukavia hyvässä seurassa :´)

Nanna kirjoitti...

Olipa hyvä, että laitoit kalenterikuvat. Muistin nimittäin, että meidän kalenterin luukkuihin täytyy ostaa täytettä.

Olen useasti miettinyt, että miten ihmeessä metsäpalot voivat syttyä, kun olen yrittänyt saada tulta takkaan tai hellaan aikaiseksi..

Mari kirjoitti...

Ihana heppu:) Ja kiva on kalenterikin. Tuo kalenterijuttu onkin hankalaa, kun on useampi lapsi. Meillä onkin tyhmät suklaakalenterit, ja joinakin aamuina joulusukista löytyy ekstrakivaa... Mutta edellytyksenä on kiltteys:)) Mukavaa perjantaita!

Sooloilija kirjoitti...

Heppu on persoonallinen, parasta hänessä on tuo rento vyö, jossa roikkuu monenlaista..

Kiitos levyvinkistä, laitoin heti kirjaston nettivarauksen kautta varauksen levystä, kaikkia levyjä kun ei ole varaa ostaa..
Rajaton esiintyi ykkösen aamutv:ssä juuri äsken, ihana porukka, osaavat luoda joulun tunnelman.

kati kirjoitti...

Ihana toi joulukalenteri! Meillä Heppu odottelee yksinäisenä paketissa varmaan ensi jouluun saakka, sillä nyt näyttää ettei näpertelyyn ole yhtään aikaa, harmi. Ihana se on!

Sanna kirjoitti...

Ompa mukava heppu! Käyppä vastavierailulla, täällä on jotain sinulle ja blogillesi. :)

Sara-Julias Mom kirjoitti...

Ihanat kalenterit!
Meidän kalenterit jäi tekemättä,lapset eivät ole edes suklaisten sellaiseten perään kyselleet,lähdemme ensi viikolla lomalle ja vähän lämpöisempiin maisemiin niin kaikki jouluhössötys on jäänyt lomahössötyksen välissä sivuun.