torstai 26. elokuuta 2010

Honeymoon is over


Että ihmistä voikin jyrsiä (supermukava työkaverini käyttää tuota verbiä paljon ja se kuvaa ihan loistavasti olotilaani)! Minun ja remonttimme kuherruskuukausi on definitely over ja ihmettelen taas kerran, kuka tätä projektia oikein halusi. Vastaus jyrsii vielä enemmän, koska  se löytyy niinkin helposti kuin peiliin katsomalla ;) Ainut lohtu on, että ei sentäs ryhdytty taloa rakentamaan, kuten ensin ajattelimme. Kiitos vaan, mutta yksi rakennusprojekti elämäni aikana taitaa riittää minulle.

Taisin mainita jossain aikaisemmassa postauksessa, että keittiömme kohennus on käynnissä. Keittiössä ei tehty muuta kuin vaihdettiin ovet, tiskitaso ja hana. Lopputulema on, että remontti seisoo, koska kahdesta kulmaovesta puuttuvat oikeanlaiset saranat, yksi ovi on liian korkea, toinen ovi on kolhuilla ja pisteenä i:n päälle tiskitaso on liian leveä. Myyjä on mitannut tason 6 mm liian leveäksi ja hänestä johtuvista syistä myös nuo asiat ovat pielessä, jipii! Tosin kolhusta häntä ei voi syyttää, se on tullut tehtaalla. 

Tiskitasoa oltiin jo asentamassa, mutta onneksi ehdin väliin. Taso nimittäin tulee keittiön päätyseinälle kahden massiivipuutason väliin ja myyjä oli ohjeistanut asentajaa asentamaan liian leveän tason leikkaamalla lovet massiivipuutasoihimme. A) Miltähän lopputulos olisi mahtanut näyttää ja B) mitä jos joskus haluamme vaihtaa massiivipuutasot – joutuisimme tilaamaan lovetut tasot liian pitkän tiskitason takia. No way, ei muuten loveta eli nyt odottelemme uutta oikeanmittaista tasoa ja kaikki kattilat, vuoat yms. jotka ehdittiin tyhjentää tason alla olevista kaapeista, ovat pitkin pöytiä.

Sitten päästäänkin huonekalutoimitukseen. Olemme tilanneet huonekalut kesäkuun alussa ja tänään ne viimein toimitettiin meille. Työhuoneen kirjahylly ja nojatuoli kuitenkin puuttuivat toimituksesta, koska ne eivät vieläkään ole tulleet tehtaalta. No eihän tässä ollakaan odoteltu kuin reilut 10 viikkoa, täytynee ottaa huomenna tiukka puhelu huonekalumyyjälle :(  Meillä on joka paikka täynnä kirja- ja paperipinoja ja olenkin niiiin ärsyyntynyt kaikenlaisiin ympäri taloa levittäytyviin kasoihin, että tekisi mieli kipata ne kaikki kaatopaikalle.


Onneksi kuitenkin joku asia ilahduttaakin ja sellainen asia on tuo ihana Doctor Designin valaisin. Lamppu sopii loistavasti olohuoneen kaarevaan kulmaan. Ainut haittapuoli on, että se korostaa myös kulman puuttuvaa jalkalistaa, täytyy hoitaa lista kuntoon pikimmiten. Myös esikoisemme hilpeä fatboy ilahduttaa, siinä on muuten hyvä istua.


Mutta kuten useimmat naiset tietävät, suklaa on hyvä lääke kaikkeen, niin myös tähän ketutukseen. Aion rouskuttaa pari riviä Fazerin sinistä ja sen jälkeen ryhtyä purkamaan pahvipakkauksia. Esikoisen huoneen kaikki kalusteet sentäs tulivat, joten saadaan edes yksi huone kuosiin. Tosin Muuramen työpöytä, lipasto ja kaapit ovat ziljoonassa osassa, joten Mr Järjellä on tiedossa mukavaa iltapuhdetta :)

Onneksi viikonloppu on ihan just ja tiedossa ovat mukavat juhlat. Ne, jos mitkä, saavat viimeistään hyvälle tuulelle!

Vali-valiterkuin Merja

16 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Auttaako pari riviä muka? :-O Ehdottaisin paria levyä...:D :D

Nonna kirjoitti...

Ja lasi punaviiniä päälle... =)

Muillakin on ollut "erikoinen" päivä! No, eiköhän lopputulos ole sitten kuitenkin palkitseva!

Mukavaa viikonloppua!

Merja K kirjoitti...

Hih, kiitos hauskoista kommenteista :) Pari levyä suklaata ja pullollinen punaviiniä ei kuulostaisi hassummalta!

Riitta kirjoitti...

Me ollaan "vapaaehtoisesti" eletty pari vuotta remontin keskellä, vielä yläkerta eli makuu + vaatehuoneet tekemättä. Tällä hetkellä meillä vaatteet,pyyhkeet, liinavaatteet pitkin kämppää ja usko vaan kuinka villakoirat lisääntyy hetkessä ;)
Suklaata on mennyt levykaupalla ja viiniä...paljon! Mutta huumorilla ollaan selvitty tiukoista paikoista.
Jaksamista sulle ja pidän peukkuja et asiat pian mallillaan ;)

Virpi kirjoitti...

Mä oon ihan samaa mieltä tuosta rakentamisesta. Yksi kerta riittää! Tämä meidän nykyinen talo tuli kreivin aikaan myyntiin, rakennuslupahakemus oli just lähdössä eteenpäin, mutta jäi onneksi 'pöydälle'.

Tsemppiä teille rempan loppumetreille! Kyllä ne paperi- ja kirjapinot sieltä paikkansa löytää... kaikki ajallaan.

Ja hieno homma, että juhlat odottaa, saat ajatukset muualle. Ja se suklaa... aah! Auttaa joka vaivaan ;)

Merja K kirjoitti...

Hei Riitta, siskollani on myös pitkä remontti käynnissä ja tiedän, että tämä meidän juttu on siihen verrattuna piece of cake. Nostan kyllä hattua, että olette jaksaneet noin pitkään remontin keskellä. Tämän lyhyen kokemuksen perusteella, minulta taitaisi hermo "loppu kesken" :)

Moikka Virpi, kokonaan uuden talon rakentaminen on kyllä mukavaa vaikkakin haastavaa, mutta tosiaankin yksi kerta on tarpeeksi!

Mari - Somasti kirjoitti...

No huh! Tsemppiä!

Merja K kirjoitti...

Kiitos Mari :)

Nina kirjoitti...

Kun viimeksi laitoimme keittiötä tuli sen toimitus 19 :ssä osassa. Aina vaan puuttui tai oli vääriä ovia eikä kuski suostunut ottamaan niitä vääriä edes takaisin! Ei toi keittiöremppa just siksi houkuta! Koita kestää teillä on kohta tiptop hienoa!

Merja K kirjoitti...

Huh, oikeastiko 19 eri toimitusta? Tuohon verrattuna homma siis aika hanskassa :)

Vekarus kirjoitti...

Kurjaa, että on tullut mutkia matkaan! Voimia!

Merja K kirjoitti...

Vekarus kiitos, kyllä tämä tästä :)

pampula kirjoitti...

Pulpahti muistot mieleen omasta keittiöremontista..kaikkea pientä vastoinkäymistä tuli kuten että lattia (rakenteet) sekä kattopanelointi piti tehdä kahteen kertaan. Uusitut seinät tehtiin uudelleen jne. Ne ensimmäiset remonttimiehet ei saaneet ainakaan meiltä hyviä suosituksia. Toiset teki työnsä paremmin kun hyvin :) siinä tippui itseltäkin kilo jos toinen stressin takia. Edelleen tsemppaan teitä !

Taikku kirjoitti...

Muutama lohdutuksen sana täältäkin..meillä puuttuu listoja sieltä täältä kun ihanainen blogimieheni ei saa niitä sitten millään paikoilleen. Enkä minä osaa..tai osaisin kai mutta homma kuuluu minusta miehelle! Ja olenhan odottanut niitä melkein 10 vuotta! Olen sitä mieltä että itsenäisyyspäivänä voisivat jakaa kunniamerkkejä myös naisille, jotka jaksavat odottaa, että remppa valmistuu :) Voin lohduttaa että "silmä tottuu" kaikkeen...paitsi että saa siitä välillä aiheen kunnon perheriitaan :-D Tsemppia remppaan ja pullollinen punkkua helpottaa oloasi varmasti!:)

Louise kirjoitti...

Rakentaminen ja remppaaminen on ihanaa...?? :) Tsemppiä!

Merja K kirjoitti...

Pampula, tuohon verratuna meillä on kyllä mennyt hyvin. Tosin eilen päätimme, että reklamoimme kotimme seinien maalauksesta, mutta se onkin sitten toinen tarina :) Ensi kesänä koko maalausjumppa uusiksi....

Taikku, tuo on muuten tosi, että silmä tottuu. Meiltä esim. nuo listat ovat puuttuneet yhdeksän vuotta, ei useimmiten se ei häiritse lainkaan :)

Louise, kiitos