torstai 3. heinäkuuta 2014

Kokkailuja
Kuten olen aiemminkin kertonut, esikoisemme on innokas kokkaaja ja saa myös minut usein innostumaan kokkailupuuhista. Kumpikin meistä tykkää libanonilaisesta ruoasta ja niinpä päätimme kokeilla sen valmistamista..


Kaivoimme netistä muutamia ohjeita ja löysimme niitä seuraavista paikoista:

Maistuvien falafelien ohje löytyi täältä   
Libanonilaiset lihapullat löytyivät täältä  
Raikkaan tabbouleh-salaatin ohjeen löysimme täältäVartaat ideoimme omasta päästä, se ei ollut kovin vaikeaa ;) Teimme myös munakoisotahnaa, mutta siitä ei oikein kukaan välittänyt..Että nuo raaka-aineet ovat jo niin kauniita! Arjesta poikkeavan ruuan laittaminen on tosi hauskaa, mutta kylläkin aikaa vievää. Koko iltapäivä kokattiin ennekuin päästiin ruokapöytään. Tosin vaiva oli sen arvoista, kun maistoi ensimmäiset herkkupalat, ihanaa! Ehkä en kuitenkaan ihan joka päivä moista vaivaa viitsisi nähdä ;)Joe was happy, so was I.. 


Jos ei jaksa itse kokata näitä herkkuja, Helsingissä on aivan mieletön libanonilainen ravintola nimeltään Farouge. Upea palvelu ja ihanaa ruokaa, olen käynyt ko. ravintolassa kymmenkunta kertaa, eikä palvelu tai ruoka ole koskaan pettänyt, suosittelen lämpimästi :)


Terkuin Merja

4 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Mieleen väkisinkin nousee, että monissa maissa se ruoanlaitto vie suurimman osan päivää. Ja varsinkin kun ei ole näitä mukavuuksia ja helpottavia masiinoita, mitä meillä täällä! On se "helppoa" olla nainen täällä Suomessa ;) Silti tuntee usein ittensä laiskaksi, kun ei "hetkeä" jaksa keittiössä ruoanlaittoon perehtyä :D

Merja K kirjoitti...

Luulenpa, että jos kokkailisi noita erikoisuuksia useammin, se oli vähän helpompaa, tulisi enemmän "selkärangasta", nyt täytyy katsoa koko ajan ohjeita :) Mutta olen kyllä samaa mieltä, että on helppoa olla nainen Suomessa ;) Kivaa torstaita!

Nuppu Home kirjoitti...

Hei, minullakin on samanlaiset kokemukset tuosta ravintolasta eli täällä toinen suosittelija ;-) terkuin Riitta Nuppu Home- blogista

Merja K kirjoitti...

Kiva kuulla Riitta :) Aurinkoista viikonloppua!